Kismama klub, nemcsak kismamáknak (beszélgetés)
Hú,a szemfog az nagyon tud fájni nekik!:(
Azokkal Kevin is megszenvedett!!
Köszi:)
Bevallom én is tipródtam fölötte vagy 5 percet,mire rávettem magam h megpisiltatom.Az jutott eszembe,amit mondtál és bíztam abban h nem kel fel.Úgy is lett:)
:))Na azéé!!
Én nagyon drukkkolok és az is segít!!!hihi
Tünde,apának igaza van!Ez nagy igazság,és ne legyen lelkiismeretfurdalásod!(könnyű mondani,tudom)
Arra gondolj,hogy az ő érdekében is próbálod kialakitani az alvási szokásokat.
Igenis!:) Nem fogom görcsösen akarni:) esetleg felbontunk egy üveg pezsit apával a hétvégén valamelyik este:) Vagy ilyesmi:) Attól meg ellazulok jól tuti:D
Amúgy meg már mi is külön szobába vagyunk végre, ez is nagyon feldob:)))
Most már nem ébred fel este, mióta külön szobában van, ill. egyszer felsírt, akkor bementem hozzá, megnyugtattam és szépen visszaaludt. Mondtam neki, hogy mindjárt jövök, csak pisilek (télleg pisiltem) aztán mire visszamentem már vissza is aludt. Ugye a külön szoba 1,5 hete van, azóta nem volt vele gond.
Amúgy ha felébredt éjszaka, akkor megnyugtattam, és visszatettem az ágyába. Szerintem Kittiék is így csinálják.
A bűntudat szerintem természetes ilyenkor és a férjednek igaza van. Nem vagy rossza anya, ilyen eszedbe se jusson! Változnak a gyerekek napról-napra, szóval majd belejön Nórika is!:) Tuti:) Csak még hozzá kell szoknia.
Tudom,és nagyon drukkolok,hogy sikerüljön:)
Tudom hogy nagyon nehéz,mert imádjuk őket,de muszáj:)
Köszi Hiszti.
Én tegnap, miután elaludt, azért sírtam hogy most rossz vagyok-e amiért nem hagytam felkelni az ágyából.Apa azt mondta, h akkor lennék rossz h nem lenne bűntudatom emiatt...
Igen, én is úgy gondolom, és ma sem szeretném ezt másképpen csinálni, hogy meg kell Neki tanítani h ismét az ágyában kell aludnia.
De olyan rossz h nem tudja elmondani, mi a baja:(
Annánál rájöttél? Éjjel ha ébredt, mit tettél?Most mindig ott vagy Vele este?
Tündi, már régen volt, de asszem én így csináltam:
amikor sírt, ha betettem az ágyába, ott ültem mellette egy kicsit, beszéltem neki a sötétben. Akkor még nem érdekelték a mesék, tehát inkább arról szövegeltem, hogy mit csináltunk aznap és hogy mi lesz holnap. Szépen sorban, a felkeléstől kezdve, mindent elmondtam neki. Aztán kijöttem tőle és ott hagytam a sötétben. Persze ilyenkor mindig sírt. Vártam pár percet, ha nem hagyta abba, akkor újra bementem, megsimiztem, esetleg visszatettem az ágyába, és újra kijöttem. Ezt addig ismételtem, míg el nem aludt. Persze akkor már nem beszéltem hozzá. Csak mondtam neki, hogy jó éjt.
Nagyon nehéz volt, előfordult, hogy ő a szobájában sírt, én meg kint, de muszáj volt. Nehéz menet volt egy-egy este, de nem akartam arra szokatni, hogy velem aludjon el. (ill. nem akartam erre visszaszokatni)
Úgy látom h a bal felső szemfoga készülődik...lassan, gondolom ez is lehet a baj, de azon gondolkodtam h ha rosszat álmodott, az is okozhatja nem, h nem akar este az ágyában aludni?
Most pl. ide hozta a paplanját és a párnáját, letette a földre a mi szobánkban és lefeküdt rá!
Sziasztok!
Kitti gratula Kevinnek!
Lille Gergő hogy megnőtt!!!!!
Hiszti írj Annáról h ő mit csinált, amikor nem akart elaludni az ágyában?
Olyan meleg van h nincs kedvem semmihez:( Azt hittem h kialszom a rossz kedvem, de nem nagyon...
Tojáslevest főzök, tegnap töltött káposztát csináltam.
Boltba kellene menni, de ebben a hőségben???
Takarítani is kell...
Szia Hiszti,nagyon jók a képek,Anna továbbra is egy szép kis tündérke:))
Ha elfogadsz egy jó tanácsot,ne nézd mikor van peteérésed,ne foglalkozz ennyit a megtermékenyülés rejtelmeivel(tudom hogy nem könnyű),hanem egyszerűen csak legyetek együtt apával amennyit csak tudtok,és meg lesz az eredménye.
Sajnos a tudatalattiba nagyon be tud épülni a görcsös akarás,és ez is gátolhat.
Drukkolok:)
Sziasztok!
Kitti,nagyon ügyike Kevin baba!Gratula neki!Megszokja meglátod..Lilcsi is csak 3-4 éjjel kelt fel pisilni,utána már nem.Nagyon sajnáltam felkelteni,de megérte..
Szépjóreggelt!
Elég korán keltünk, negyed 8-kor (már a megszokott 8-hoz képest). Megreggeliztünk, most pedig főznöm kéne egy kis túrós sztrapacskát. Igaz még a túrót se vettem ki a fagyóból:S
Mosok is közben, és pakolászni is kéne, elég kupi van, a gyerek játékai szanaszéjjel...
tegnap voltunk anyuméknál délután, pancsiztunk is, jóvót:)
Próbáltam felhívni a kórházat, hogy a dokim szabin van-e. Nem sikerült, nem vették fel az ambulancián, de gyanítom, hogy szabin van, mert általában augusztusban mindig kiveszi a szabiját. Azt akartam tőle megkérdezni, hogy nem fújná-e át a petevezetőmet, hátha az a bibi, hogy van egy kis elzáródás/összenövés. Vagy ne görcsöljek a témán??? jaj, nemtom:(
Hét végefelé esedékes a peteérésem (most múlt el a mensim).
most megyek, mert haladnom is kéne....
Kitti, ügyike Kevin, hogy éjszaka szépen pisikélt, csak így tovább:)
Lille, nagyon nagyott nőtt Gergőbaba, és azok a fürtöcskék... tündéri:))) A torták nagyon guszták:) Biztos finik voltak:)
Mokka, remélem szerencsésen megérkeztetek a nyaralásba, jó időt Nektek!
Tündi, drukkolok, hogy helyrerázódjon Nórika alvászata!
Na, télleg lépek... szép napot!:)
Szép jó reggelt Mindenkinek!
Mi most ébredtünk,Kevin kicsit becsurgatott a lepedőre és azzal keltett engem h pisi!Hirtelen nem tudtam mit akar,persze arra ébredt fel ő is h becsurgott neki egy pici,de a java a bilibe ment:)Éjjel 1kor amikor mentem ki pisilni,ráültettem a bilire és tényleg úgy volt,ahogy Rosa mondta h szinte aludt közben,sőt!Sztem tuti:)Szal azonnal aludt is tovább mikor végzett.Ügyi volt elsőre sztem:)
Hiszti,de jó az a medencés kép!:)
Lille!Jaj hát olvastam micsoda fejlődéseken van túl Gergőke és a fotók is igen vidámmá tettek így kora reggel!Milyen cuki kis fürtös a haja neki is,nagyon édes baba és tök jó h tudtál feltenni képeket:)))Gyönyörűek a sz.napi torták!(biztos finik is voltak)
Na,még befekszek Kevin mellé kicsit(mármint vissza a helyemre,mert ilyenkor Apa helyén nyomul).
Vidám délelőttöt Mindenkinek!
Jó estét!
Csak gyors idekukk, nem olvastam vissza, hulla fáradt vagyok és inkább a naplómmal kezdtem, jelentem van pár szülinapi kép, meg elkezdtem az összefoglalót is.
Remélem mindenki jól van!
Gyuri most két napig itthon lesz, remélem így jut időm kicsit dumálni veletek!
Nálunk minden oké, Gergő szinte szalad már és be nem áll a szája:)
Jó éjt és szép napot holnapra mindenkinek!
Szép estét!
Hiszti,örülök h jól éreztétek magatokat,néztem a képeket,jaj olyan cukik a babók:))
Rosa,szupi lehetett a pancsizás:))
Tünde,nem irigyellek szegénykém!OLvastam a naplót,sajnálom h már ennyire kivagytok és kívánom h mihamarabb múljon el Nórinál ez az aluszigond!Igazából ötletem nekem sincs más,mint amit a Csajok írtak,következetesnek kell lennetek,még ha nagyon nehéz akkor is!Sajnálom h mást nem tudok tanácsolni:(
A délutánunk amúgy egész jó volt,bár Kevint igen lenyomja ez a meleg,olyan fáradt volt estére h már csucsul:)Ja és peló nélkül ma először:)Mivel már 2 hete egy huzamba h nem pisilt be délbe a 3-3,5 órás alvásai közben,így mondtam Apának mi lenne ha?Még nyár van kb 1 hónapig tuti nem kell pizsi,meg takaró,a plédet meg a pólót,lepedőt pikkpakk kimosom ha bemegy a pisike:)
Most Apával filmezünk egyet:)
Vidám estét Mindenkinek és szép álmokat!Pussz.
tettem néhány képet a naplómba.
Most pedig télleg megyek, lassan ébredezik a gyerkőc:)
Puszi:)
Hali csajok!
A barátnőmék tegnap délután jöttek, én közben főztem a babgulyást. Nagyon fini lett:) Annyira jó, hogy eljöttek, végre dumálhattunk egy sort:)
A gyerekek is jól viselkedtek, bár Annámmal néha volt gond... egyszer meghúzta Bence haját, aztán meglökte. A játékokat pedig folyamatosan kivette a kezéből. Ettől eltekintve egész jól viselkedett, puszilgatta, meg ilyenek. Jaj, csak ezt a lökdösődést és hajcibálást nem értem, hogy miért csinálja. Természetesen akkor rögtön büntibe tettem a kiscsajt, kapott egyet a senekére, és üvöltött egy sort, mintha nem is értené, hogy miért kapott. Lehet, hogy még nem is érti? Fene se tudja.
Szal a barátnőmék ma délelőtt mentek el. A gyerkőcök szépen elaludtak este, nem volt probléma:)
A közelben építenek egy kilátót és helikopterrel húzzák fel az alkatrészeket hozzá, szóval idehallani a zúgását. Annám annyira fél tőle, hogy egész nap a házból ki se tette a lábát, amikor kísértük ki a vendégeket, végig az ölemben volt és sírt. :(
Ha felébred, megyünk anyuméknál kettesben, apa nappalos ma:)
Szép délutánt!
Ja, Tündi, Annánál is volt ilyen időszak sajna. 1-2 hónapig tartott, és sajna minden nap szenvedtünk az elalvással. Következetes próbáltam lenni, bár beadtam a derekam párszor, és akkor mellettem aludhatott el. Valahogy rá kell venni, hogy az ágyában alukáljon el.
Szia Rosa!
Este egyébként is mindig úgy aludt el h mellette fekszünk, de most ez is csak a mi ágyunkban működik:(
Sziasztok!
Hűű,nagyon meleg van,apa dolgozik,mi megjártuk a piacot,aztán medencéztünk,jóvót:)
Főznöm nem kellett,maradt tegnapról.
Sziasztok!
Légy szi ha olvassátok a naplóm, akinek van bármi ötlete szívesen fogadom.Nem akar Nóri aludni este az ágyában, ez van napok óta, de délben nem (bár délben is nehezen alszik el) csak este!Mi lehet a gond???Fél???
Amúgy ma délelőtt voltunk kézműves vásárba,nagyon szép dolgokat láttunk és milyen drágaság volt!
Kevin kidőlt délbe pikk-pakk,délutánra meg Tesómékat várjuk:)
Remélem Mkinek jól telik a napja!Puszika:)
További ajánlott fórumok:
- Segítség kismamáknak szoptatással kapcsolatban
- Influenza elleni védőoltás kismamáknak
- Mit tilos enni a kismamáknak?
- Mi annak a gyógyszernek a neve, amit depressziós kismamáknak adnak, hogy elapasszák a tejet?
- Új jogszabályok munkába visszatérő kismamáknak?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Tóth Zoltán (Szolnok) nőgyógyászról. Kismamáknak ajánljátok?