Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Egyéb témák » Kis magyar életkép cikk

Kis magyar életkép


Nem könnyű a lakásfelújítás... Pláne így.
Kis magyar életkép
Kép: Pixabay

Unokahúgom megvette élete első kis lakását, ha már lúd, legyen kövér, tök mindegy, hogy a 26 millióra még egyet kifizet, úgyhogy beköltözés előtt saját ízlésére felújítja.


A B. betűs barkácsáruházban megvásárolta a pár négyzetméter csempét, járólapot, kiválasztva a legdrágábbat, az tetszett neki.


Felvirradt végre a nagy nap, amikor odaért a burkoló, aki felbontva az első köteg csempét, látta ám, hogy csak a legfelső olyan, amit Fruzsi kiválasztott, alatta teljesen más csempék... És ilyen az összes doboz!


Futás vissza az üzletbe. Az eladó széttárja a karját, sajnos nincs raktáron, jövő hétre meg tudja rendelni... Ne már, ott a burkoló, akire hónapokat várt, most azonnal kell a kiválasztott csempe.

Üzletvezető intézkedik, majd közli a budaörsi üzletükben van... Ja persze, Budapest ellenkező vége... A minimum, hogy hozassák el ők! Oké. Gálánsak, mert saját autóval lakcímre szállítják. Csere megtörténik, munka indul...


Hoppá.. a helyzet ugyanaz. A legfelső olyan, mint a kiválasztott, a többi teljesen más színű. Újabb futás a B. betűs barkácsáruházba. Kéz széttárva: válasszon másikat.


100000 Ft helyett, az új csempe 70000-be kerül. Különbözet visszaadva, új csempe haza, burkoló nekiáll. Az új csempe is gyönyörű, térhatású, ami úgy van megoldva, hogy a térhatást biztosító rész a csempébe vésett mélyedésbe van beragasztva.


Mire végez a burkoló a felrakással, az elsőként felrakott csempékből potyog ki a beragasztás... :((( Telefon a barkácsáruházba: újabb, komoly probléma az új csempével is. Válasz: vigye vissza...

Hogy vigye vissza, fenn van már a falon?!


Nem ragozom tovább, el lehet képzelni a futkosást, az idegességet ami ezzel az egésszel járt.


A B. betűs barkácsáruház több verziót is felajánlott végső megoldásként: saját szakemberrel leszedeti, majd másikat felrakat, visszafizeti a csempe árát, plusz ingyen biztosít ragasztót, ami állítólag nem fog engedni.

Fruzsi ez utóbbit választotta.


Gondoltam elmesélem nektek a kalandos felújítást.

Jártatok már hasonlóan?
Írta: É2, 2021. szeptember 6. 09:35
Fórumozz a témáról: Kis magyar életkép fórum (eddig 5 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook