Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kinek mennyibe került a tetőterbeépítése? Tapasztalatok és egyéb információk: fórum

Kinek mennyibe került a tetőterbeépítése? Tapasztalatok és egyéb információk: (tudásbázis kérdés)


9. fruska84 (válaszként erre: 7. - Rohiani)
2011. máj. 4. 11:06

Jó ha van ügyeskezű rokon a családban :-) Nálunk a redőnyt csinálják majd a rokonok, bár igen az anyagár még így is drága.

Huu, köszi a tippet, a falépcsőt akkor nagyon gyorsan el is felejtem!

A padlófűtésről hallottál/mondtak valami negatívat?

Mi az Ytong falon gondolkodunk.

Jaja a hőszigetelést mi is mindenféleképpen meg szeretnénk csináltatni.

Nekünk most 10M lenne az egészre, hát így nézve lehet, hogy nem fogunk kijönni a keretből...

Köszönöm, hogy elmesélted mindezt!

2011. máj. 3. 21:03
Nekünk a gáz,víz és a villanybekötés olcsó volt, mert családon belül csinálta valaki.
7. rohiani (válaszként erre: 1. - Fruska84)
2011. máj. 3. 21:01

Mi 10 éve építettük be a tetőteret kb: 100m2. 4 szoba és egy zuhanyzós fürdő két előtér v. folyosó nem is tudom minek nevezzem. Sík tetőablakok vannak, nem párásodik nincs vele semmi gond, csak ha újra csinálnánk kisebbet tetetnék be, mert iszonyú világos van(minden szoba hálószoba), hiába a hiper-szuper drága roló nem lehet teljes sötétségét csinálni a redőny pedig egy vagyon/ablak. A hőszigetelés nagyon fontos, mert nyáron nagyon meleg tud lenni. Legjobb lenne a légkondi.

Lépcső szerintem ne legyen fa, mert nyikorog, de nagyon (unokatesóméknak az van és nagyon gáz).

Padlófűtést nem ajánlották nekünk fali fűtés van,de nincs panasz a hőfokra. A falak gipszkartonból vannak, dupla szigeteléssel, de nem sokat ér, jobb a tégla. Mi csak a tetőt(gerendák, cserép) cseréltük le (semmi szerkezeti változtatás nem volt, nem emeltük meg a falmagasságot)+ a belső kialakítás 2 beton lépcső így volt 10 éve 4milla.

6. fruska84 (válaszként erre: 5. - 1617f44160)
2011. máj. 3. 16:15

A födémhez nem nyúlunk, hanem körbe koszorút kell csináltatnunk (mert az jelenleg nincs) majd födémgerendát és üreges beton béléselemeket használunk majd, amit a koszorúba kötnek be, mintha dupla födém lenne ami között egy kisebb légüres tér van.

Lépcső födémáttöréséről már beszéltünk a tervezővel semmi problémát nem látott a dologban, csak amikor lefektetik a gerendákat a munkásokra figyelni kell, hogy azt a részt szabadon hagyják :-) (látott ő már olyat, hogy nagy buzgalomban azt a részt is begerendázták )

Most a nagy dilemmám tényleg az hogy milyen lépcső is legyek hajlok a fa felé csak félek, hogy nyikorogni fog, és sokat kell majd utólag is kezelgetni...szóval ez még igazán képlékeny.


Lecsapódik a pára? De csak a fürdőben nem?

Vagy máshol is, ilyenről még nem hallottam.


Egyébként nálunk csak a közös helyiségben (1nappali féleségben), ahova a lépcsővel érkezünk, csak ott lesz tetőablak, onnan nyílnak majd a szobák.

A többi helyiségben megoldható a sima homlokzati ablak (takarítás szempontjából is örülök ennek).

Nekünk is lesz 1 gardróbszobánk, ott nagyon gondolkodom, hogy nem tetőablakot, hanem fénycsatornát rakatok be...

A loggia nálunk is a kert felé fog nézni :-)

A cserépkályha jó ötlet nekünk is van az alsó szinten, igazán jó meleget ad.

Alternatív fűtésként még a napelemeken is gondolkodunk de nem hiszem hogy ebben az építkezésben meg is valósulna, majd jövővel.

2011. máj. 3. 15:05

Amit másként csinálnék: a tetősík ablakokat nem építenék be. előzetesen tályékozódtunk és nagyon jó hőszig. paraméterekkel vettük az ablakokat, de akármit csinálok lecsapódik a pára és a falon végig folyik.

a födém megerősítése szükséges? a lépcső födémáttörése megoldott?

a lépcső hagyományos vasbeton szerkezet és mázas kerámiával burkolt.

tégla pártik vagyunk, így a legtöbb fal abból készült. a szobákból leválasztottunk egy-egy gardrobot, így csak az készült szerelt szerkezetből.

az emeleten is készült egy külön WC kézmosóval, aminek a kialakításán sokat törtük a fejünket, mert a tető hajlásszöge ott már alacsonyabb, de elfért. ezt nagyon jól tettük. az előtérben és a szobákban laminált parketta a vizesblokkban mázker. burkolat készült. falfűtés a padló fűtés nem ésszerű nem alkalmaztuk, de az átépítés alkalmával biztosítottuk, hogy később egy cserépkályhát be tudjuk építeni. az emeleten az udvar felől egy teraszt is sikerült bertevezni, amit nem bántam meg.

sok sikert ha kérdésed van szívesen seígtek.

2011. máj. 3. 12:48

Mi most nyáron szeretnénk beépíteni a 110 m2 házunk tetőterét, az egész tetőszerkezetet le kell cserélnünk mert 1m-rel meg kell majd emeltetnünk. 1 fürdőszobát és 4 szobát tervezünk.


Senki zsebében nem szeretnék "turkálni" de egy ilyen nagy munka előtt gondoltam gyűjtök egy kis információt.


Gondoltam akad Valaki aki hasonló paraméterekkel rendelkező tetőteret építtetett be és szívesen megosztaná velem a tapasztalatait is.


Milyen anyagokat használtatok amik jól beváltak. Ki gipszkarton és ki Ytong párti, padlófűtés esetleg falfűtés stb? Lépcsőnél fa/beton/gipszbeton mellett döntöttetek?

Mire jó figyelni, esetleg mit csinálnátok másképp így utólag?

2011. máj. 3. 12:07
szerintem ez igazi magyaros zsebbe turkalas..
2011. máj. 3. 11:28

konkrétan mire vagy kíváncsi, mert ez igen általános kérdés és egy összeg neked semmit nem mond.

pl a miénk 25 m -ba került! ja és jó tapasztalataim voltak!

2011. máj. 3. 11:11
Kinek mennyibe került a tetőterbeépítése? Tapasztalatok és egyéb információk:

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook