Ki mit tud a parodontózisról? (tudásbázis)
Szia!
Nem válaszoltál a levelemre.Nem baj, megértem, ha nem akarod ragozni a bajaidat.Szeretnék tőled segítséget kérni.Megírnád mi a neve annak a C vitaminnak ami neked bevált?És hogy hol lehet beszerezni.
Üdv.Ildikó
A fogselyemmel nekem is voltak, vannak gondjaim. Nem is rajongok érte nagyon. De,használom:)
Szerintem, bármelyik nagy dózisú c-vitamin jó. Én most éppen 500 mg-osat használok, dmben vettem.
El kéne menned fogorvoshoz, mert a gyulladt, vérző íny jó táptalaj a baciknak, amiből a fogágybetegség kialakulhat. És nem kívánom senkinek, hogy azt élje át, amit én.
Megkérdezhetem , hogy hány éves vagy?
Igen tudom erre igyekszem figyelni! Evés után egy ideig nem mosok fogat és kerülöm a savasító ételeket italokat is. Étkezés után közvetlenül csak fogpiszkálót és fogselymet használok. Utóbbit nem mindig tudtam helyesen használni, volt hogy elfűrészeltem vele az ínyt mert fel-le helyett oldalirányba mozgattam.
Van egy nagyon jó fajta C vitamin régebben azt szedtem akkor rendben is voltam, de sajnos nehézkes beszerezni és az ára is csilalgászati úgyhogy most nem szedem. Pedig szerintem segítene
Hát, igen, tényleg rosszul hangzik. De, sajnos ez van.
Én már kezelés alatt állok, ami nem lesz valami rövid, a doki szerint felkészülhetek a több hónapon keresztüli kezelésre.
Köszönjük, reméljük tényleg sikerül megoldást találnunk!:)
Hú, lányok, ez nagyon rosszul hangzik.
A nagy dózisú C-vitamin biztos, hogy jó erre is, érdemes megpróbálni.
Elfelejtett jelszó, a Candida okozhat tápanyagfelszívódási zavarokat is, ilyen esetben hiába viszel be megfelelő mennyiségű és minőségű ételt, mert nem tud hasznosulni. Azért menjél el fogorvoshoz is!
Remélem, mihamarabb megoldást találtok.
Fogorvoshoz nem akarsz elmenni? Én is húztam a dolgot, de beláttam, hogy csak magammal cseszek ki. Pedig én nem láttam, hogy problémám van, csak egyik reggel úgy keltem, hogy fáj a fogam. A dokim rögtön adott beutalót a parodontológiára mikor meglátta a röntgenemet.
Én is csak felvágva tudom megenni az almát, vicces:) Pár éve még az üdítősüveg kupakját is a a fogammal tekertem le. Na, most próbálnék meg ilyet csinálni, lehet, hogy ki is köphetném a fogaimat.