Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ki, mit főz Karácsonykor? fórum

Ki, mit főz Karácsonykor? (beszélgetés)


1 2
16. trapiti (válaszként erre: 15. - VendrinerPiroska)
2015. nov. 23. 13:42

Köszi :) megnéztem és sikerült beazonosítanom őket.

A haddock a foltos tőkehal, a cod a sima tőkehal és a seabass a tengeri sügér. Ez utóbbi itt épp nem nagyon van, cikkeznek is róla hogy alig fognak a norvég partoknál az utóbbi időben. A különböző tőkehalak viszont vannak, lehet hogy az lesz :)

De közben olvastam több helyen hogy a lazacot is készítik rántva, és finom. Amúgy szeretjük és mivel olcsó is, sokat eszünk, de eddig csak vajon sütöttem, ill. lazacos tésztának csináltam meg, rántva még nem készítettem :)

15. VendrinerPiroska (válaszként erre: 14. - Trapiti)
2015. nov. 23. 13:07

Én csak az angliai tapasztalatokról tudok beszámolni. A seabass, haddock és a cod is tökéletes rántott hal alapanyag. A cod kicsit büdös szerintem. Azért írom angolul a neveket, mert azoknak a helyi megfelelőjét valszeg egyszerűbb megtalálni angolból, mint magyarból.

+ a lillafüredi pisztrángosnál készítenek rántott pisztrángot is, ami eszméletlen finom.

2015. nov. 22. 20:41

Töltött káposzta lesz, de nem szenteste, hanem 25-26-ra. Beigli mindenképp.


Jó lenne rántott hal, de ponty itt nincs, tengeriből meg nem igazám tudom melyik legyen... olyan kellene ami nem száraz rántva.

Hozzá majonézes krumpli meg valami más sali...


Kéne valami jó ünnepi leves is, de még nincs ötletem...

2015. nov. 22. 20:13
Majonezes krumpli, rizs, rantott hal, rantott hus, rantott sajt, bejglik, linzer, zserbo, sajtos rud, mezeskalacs
12. unom
2015. nov. 22. 20:09
Húsleves, zsebes karaj, sütik közül a zserbó biztos, a többi még bármi lehet.
2015. nov. 22. 20:07
Halászlé, rántott hal, majonézes hagymás krumpli, narancsos kacsa, rántott hús, köretek, saláták és egy nagy halom édesség.
10. jegeskávé (válaszként erre: 8. - Panna9191)
2015. nov. 22. 18:55

Mézeskalács


Hozzávalók:

30 dkg finomliszt

10 dkg méz

10 dkg porcukor

5 dkg margarin

1 tojás

1 teáskanál szódabikarbóna

fél tasak mézeskalács fűszerkeverék



A mézet és a margarint langyosítsuk meg és a többi

hozzávalóval keverjük össze. Ha kell lisztet lehet még hozzá tenni, hogy ne

ragadjon. Ha a tészta felülete nem ragad és nem fényes, akkor jó. Késfok

vastagságúra nyújtsuk ki, tetszés szerinti formákkal szaggassuk ki. Tetszés

szerint díszítsük és vajjal kikent sütőlapon süssük ki.


Én olyan 180 fokon szoktam sütni, előmelegített sütőben.Nagyon hamar megsül. kb 10 perc. Először puha lesz,de bekeményedik. Tedd egy szalvétával kibélelt dobozba és vágjál közé egy pár cikk almát,jól zárd le! pár nap alatt megpuhul!

2015. nov. 22. 18:47

Nálunk elvileg húsleves lesz és kacsasült almával,hozzá krumplipüré,vagy rizs,általában van rántott cukkini is,ami szintén lesz,ezt magában is megesszük

Desszert zserbó,keksztekercs,tiramisu,hókifli, habcsók és rendelünk sajtos és szezámos rudacskákat,ebből jut anyóséknak és sógornőméknek is,cserébe tuti kapunk beigli és egyéb kóstolót :-)

8. panna9191 (válaszként erre: 7. - Jegeskávé)
2015. nov. 22. 17:51
Jól hangzik :) mézeskalácsot még soha nem csináltam
2015. nov. 22. 17:19
Én baconba göngyölt májat sütök,meg rántott halat.Köretnek krumplipüre lesz,meg majonézes burgonya. Mézeskalács. Ez a menü,megvan másfél -két óra alatt,így nem görcsölök,hogy semmire sem lesz időm.A mézeskalácsot már 20,-a körül elkészítem,kb 1 óra alatt és akkor Szentestére pont megpuhul. Egy adag halászlevet szoktam hazavinni még a Férjemnek a munkahelyemről,mert Ő szereti,én meg nem annyira. Beigli meg van mindenhol ahova megyünk ....
2015. nov. 22. 17:15
Azt sem tudom holnap mit főzök....
5. panna9191 (válaszként erre: 2. - Rozália)
2015. nov. 22. 17:08
A töltött kápit lehet lecserélem...de halászlé és bejgli marad :)
2015. nov. 22. 17:08
Halàszlé 100%, töltöttkàpitól és bejglitől megundorodtam. A többit még nem tudom. Mindig màst kîvànok meg. 😒
2015. nov. 22. 17:04
Szentestére halászlevet. A többit még nem tudom.
2015. nov. 22. 17:02
Akkor ideje váltani:)
2015. nov. 22. 16:59
Nálunk évek óta halászlé és töltött káposzta. Na meg az elmaradhatatlan bejgli :)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook