Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ki, mit főz Karácsonykor? fórum

Ki, mit főz Karácsonykor? (beszélgetős fórum)


1 2
46. Bichi
2015. dec. 20. 01:01
Hagymás-paradicsomos hekkfilét sütőben, bacon-ös pulykamáj, barackos csirkemell, mazsolás rizs, saláta, fokhagymakrém. És persze mákos-diós-gesztenyés beigli
2015. dec. 20. 00:36
rntott hust,krumplit,uborka salit
2015. dec. 18. 19:36

23-án halászlét és bejglit készítünk, 24-én délben ez lesz az ebéd. 24-én vacsorára rántott hal, krumplisaláta, majonézes krumpli, franciasaláta.

Lesz töltöttkáposzta de valamikor 25-26. körül fogom megcsinálni.

Lesz norvég hagyományos karácsonyi húsétel is, szerencsére egyszerű, gyakorlatilag bőrös oldalas, csak be kell tolni a sütőbe :)

Mindenesetre nem fogok mindent egyszerre csinálni, úgysem eszünk annyit egy nap alatt. Mivel itt 22-ig van tanítás, ill. most még a hétfői karácsonyi koncertre készül a gyerek, így a közös mézeskalács-sütés és társai is a két ünnep között lesznek :)

2015. dec. 18. 11:57
Azt, amihez kedvünk lesz.
42. g1977g
2015. dec. 18. 11:44
Halászlevet, kacsacombot almával, párolt lilakáposztát, vajon sült krumplit, libamájat és húsos káposztát
41. 12d083b51b (válaszként erre: 37. - 1e53ba4657)
2015. dec. 18. 11:09
Én eddig ettem a borsót-babot-krumplit-akármit, éppen azért, hogy karácsonyig ne unjak rá... de kinek-kinek ízlése, szokása szerint
40. ab61752c45 (válaszként erre: 25. - Panna9191)
2015. dec. 18. 11:04
picit sós,de semmi baj vele,akinek nem erős akkor egy kis erős paprikát bele,
39. ab61752c45 (válaszként erre: 37. - 1e53ba4657)
2015. dec. 18. 11:00
nálunk a káposztától már mindenkinek herótja van.
2015. dec. 18. 10:45

Tejfölös-mustáros-gombás sertés-ragu

Sült kacsa párolt káposztával,

Húsos káposzta

Beigli, pogácsa

2015. dec. 18. 10:40

Csak kaposztat ne lassak nalunk....


Rantott hus,fasirt,stefania,husleves,zserbo,bejgli,halaszle szokott lenni.

2015. dec. 16. 03:01
rantoot hust,csirket petrezselymes krumplit es dessert meg tiramisu less/en keszitem/
35. 12d083b51b (válaszként erre: 29. - Globus)
2015. dec. 6. 08:56
Igaz, hogy nem engem kérdeztél, .... mi alaplébe keszeg, kárász, egyéb apró halak ami van, és a felszeletelt nagyoknak a feje-farka megy az alaplépe, és így összefőzve passzírozzuk
34. grizus
2015. dec. 5. 23:58

Semmi extra, a szokásos, de nagyon finom, hisz anyukám főzi. Halászlé, rántott hús, hal, majonézes krumplisaláta az alap, de ehhez jöhet még bármilyen köret, saláta. Szeretnék sütni valamit, talán a szokásos gesztenyetorta vagy tiramisu, esetleg aprósüti. Mézeskalács lesz, de azt csak én szeretem.

Az alap a halászlé, az elmaradhatatlan, és részemről a majonézes krumpli, a többi változhat akár.

33. VendrinerPiroska (válaszként erre: 29. - Globus)
2015. dec. 5. 23:08
Az igazság az, hogy ha paszírozok, amit nem gyakran szoktam, akkor a halászlébe kerülő hal filézés után megmaradt részeit szoktam felhasználni erre a célra. Ami lehetőleg harcsa, esetleg ponty.
2015. dec. 4. 14:16
még nem tudom pontosan,
2015. dec. 4. 14:07

Húsos káposztát biztos, no meg úgy gondolom, hogy pulykát sütök (combot). Talán még ha veszek egy jó darab sertés-combot, amiből pár szeletet meghagyok újévre a lencse-főzelék mellé rántani, a többit pedig megfőzöm pörköltnek karácsonyra. Ami marad, az mehet a fagyóba a húsos káposztával együtt...

Persze ez még csak terv, meglehet, hogy valami egészen más fog kisülni/kifőni! :)))

2015. dec. 4. 05:49
meg nem dontottem el.
29. globus (válaszként erre: 22. - VendrinerPiroska)
2015. nov. 26. 21:56
Alaplének, passzírozásra melyiket ajánlanád?
28. cimpi
2015. nov. 26. 21:53

nálunk mandulás pisztráng szenteste.. másnap

tárkonyos vargányagombás-csirkés raguleves,baconos őzgerinces csirkemell, aszaltszilvával töltött

pulykamell rántva..többféle köret.. házi fekete-erdő torta,püspökkenyér,gesztenyés süti,sokféle linzeres

aprósüti (kívéve mézeskalács, azt nem szeretjük..)

27. VendrinerPiroska (válaszként erre: 26. - Panna9191)
2015. nov. 24. 21:07

Azért ilyen könnyen ne add fel. Különben a kész alaplé v. sűrítmény is lehet megoldás. Az utóbbiból már én is használtam. Nem vagyok paszírozós típus. Elment. A család jobban szereti a kevésbé sűrű viszont teljesen házikészítésűt.


A halászleven felül még valószínüleg lesz pisztráng valamilyen formában. Nagy esélyes a citrom és fűszer a hasában + baconbe betekert változat. Valamint krumpli és francia saláta köret. Anyu valószínüleg süt zserbót (eszméletlen finomat csinál mindenki szerint), esetleg gesztenyés bejglit. Én panettone kenyérpudingot készítek és/vagy feketeerdei túrótortát.


A második nap a kísérletezésé. Arra még nincs menu kialakítva.

2015. nov. 23. 19:31
áh inkább nem próbálkozok
2015. nov. 23. 19:30
Szerintetek ha az alaplevet venném, ilyen dobozosat és csak a halszeleteket utólag tenném bele?
24. panna9191 (válaszként erre: 22. - VendrinerPiroska)
2015. nov. 23. 19:28
Tényleg milyen igazatok van! :)
2015. nov. 23. 16:05

Mi a szülőknél töltjük az ünnepeket, így nem főzök. Azt tudom, hogy anyósom szenteste mindig rácpontyot csinál. Ott ennyi a menü.

Anyukám mindig tyúkhúslevest főz. A második változó. Mindig van valamilyen formában töltött hús, bundás hús, rántott hal. A köret sültkrumpli és mazsolás rizs szokott lenni, illetve franciasaláta.


Konkrétan még nem tudom, hogy idén mi lesz, mert mindig készít valami újdonságot, de szerintem a fent felsoroltak tuti.


Karácsony első napján előző években töltött kacsa volt, idén töltött tarja lesz egészben.


Süti az rengeteg szokott lenni. Minden évben elmondja, hogy csak 1-2 félét csinál, de a végén 10 alatt meg sem áll. Pl: hólabda, kozáksapka, méteres kalács, kókuszgolyó, Lajcsi szelet, raffaello, linzer.

22. VendrinerPiroska (válaszként erre: 20. - Panna9191)
2015. nov. 23. 15:04
A harcsa szuper halászlének, mert nem szálkás. A pisztrángot inkább rántanám v. sütném.
21. VendrinerPiroska (válaszként erre: 17. - Trapiti)
2015. nov. 23. 15:01
Az sem lehetetlen. Én is csináltam már olyat, de nem emlékszem, miből. Idén itthon lesz a karácsony ugyhogy a kérdés megoldva : harcsából lesz a halászlé.
2015. nov. 23. 14:54
Halászlevet még én sem tudom miből készítem mert itt sincs ponty :O harcsát,pisztrángot láttam még a boltokban
19. panna9191 (válaszként erre: 10. - Jegeskávé)
2015. nov. 23. 14:52
Köszönöm a receptet! Kipróbálom :)
2015. nov. 23. 14:29
Semmit, lol.
17. trapiti (válaszként erre: 15. - VendrinerPiroska)
2015. nov. 23. 13:43
A férjem közben kitalálta hogy főzzünk halászlét is tengeri halból, hát erre is kíváncsi leszek :)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook