Ki akar fogyni velem nov. 1-től? (beszélgetés)
Végül úgy alakult,hogy nem kellett még elindulnom így már túl vagyok a sárgaborsófőzin.:)
Nem bánom,hogy itthon lehetek,mert nagyon fáj a hasam és amúgy sincs kedvem semmihez.Bebújtam a pokróc alá,ölemben a gépezet,jól esik olvasgatni:)
Jó kis menü! Igy biztos lesz eredmény!
Kukoricakeményítővel habartam, nekem tök jó. Semmi különbséget nem érzek ez és a liszt között.
Van egy nagy kupac gyerek, meg anyuka, netalán apuka is, egy óvónéni, először mindenfélét énekelünk, meg mondókázunk, közbe mozgatni kell a gyereket, aztán elővesz csomóféle hangszert, és a gyerekek "zenélnek", utána előszednek egy csomó játékot, és szabadfoglalkozás.Egy baj volt, h az első felében egy helyben kellene maradni a gyereknek,ugyebár Anna nem ismeri azt a fogalmat, h "egyhelyben"...de tetszett neki, meg nekem is jó volt kimozdulni.egyetlen apuka volt, Anna rögtön partiba is vágta magát vele.
Mai kajáim: R: tk.kenyérből(2 kisebb szelet) pirítós,sonkával,paprikával
T: 1 db alma
E: sült tengeri hal,párolt brokkolival
Üres húsleves
V: hal+brokkoli
EZ tök jó a héten megcsinálom
Kevés időm van a főzésre és külön magamnak nem főzögettem,de van egy kis változás a munkámban talán egy kicsit több időm lesz magamra is.
Milyen keményítőt használsz? én egyszer vettem kukorics keményítőt,és azzal készült el a kedvenc tökfőzelékem,de az íze borzalmas volt,meg sem lehetett enni.
Sziasztok. Nem győzök visszaolvasni.
Na megyek , basszus olyan sok van még mára. De valahofgy most nincs kedvem hozzá... Sebaj Cami, haladjunk. Ja és jóétvágyat az ebédhez!
jaés vizet neigazán teszek alá, csak amennyi a hagyma párolásához kell.
Aha keményítős.
Fagyazstott tököt vettem.
Egy fej hagymát vékonyra felvágok, pici vizen puhára párolom. A fagyasztott tököt belerakom, sózom, és nagyon lassú tűzön felolvaszom. Amikor felolvadt és megfött, akkor behabarom. Egy kis doboz tejföl, két evőkanál étkezési keményítővel jól kikeverek, és a tökhöz keverem. Egyet rottyan és elzárom.
Kár volt eddig is kihagyni. Szinte mindent lehet update szerint elkészíteni. Szerintem ha kérdeztek, itt biztos tud valaki tanácsot adni kajakészítés ügyben.
Még várok fél órát, és én is nekilátok az ebédnek. Addig még áthúzom az ágyneműt.
A tököt én is nagyon szeretem,ez is keményítős?
Reggel, finom lett a mákpiskóta, amit a recepted szerint sütöttem. Egy kanál kandírozott narancshéjat tettem bele. Nyami, megvan két napra a sütikém.
Milyen az a zene bölcsi? énekelnek? vayg tán hegedülnek? :)
köszike,ezentúl főzeléket is fogok enni
Ehetnékem van, megeszem a tegnapi tökfőzeléket hidegen. Nagyon jól esik.
megjöttünk a bölcsiből, gyorsan összedobom a rakott virslit, majd jövök!
Saját magával is lehet, de akkor arra figyelni kell, hogy nagyon kevés vízben főljön.
Mindent lehet ezzel sűríteni. Annyi az egész, hogy miután behabarál vele, és egyszer átfort, el kell zárni a tüzet. A főzés során ugyanis egyre higul, elveszti sűrítő képességét.
és minden főzeléket ezzel sűrítesz.
valami ilyesmit érzek én is
Igen, van kukorica és burgonyakeményítő is. Én kukoricásat vettem. Régebben is használtam, amikor piskótát sütöttem: fele liszt, fele keményítő. De már nem használok lisztet!
Ez ilyen klassz érzés! Ahogy fogyunk, tényleg könnyedebbnek érezzük magunkat, a mozgásunkat. Írtam még az elején, hogy mióta fogytam, úgy érzem, hogy a föld felett járok, annyira könnyebb lett a járás.
Én még sosem használtam keményítőt.
Ezt így lehet kani,hogy étel keményítő?
miért írtad a hazudós emberes hozzászólást?Nem értem!
Holnap meg mérem magam ,mert olyan könnyűnek érzem magam.Lehet fogytam?Nahát mik vannak.
További ajánlott fórumok: