Ki a felelős? (beszélgetés)
Szerinted a vezetőn múlik, hogy mennyi pénzt költenek?
Az önkormányzattól kapják a pénzt.
Az óvoda felelős, ez biztos, de anyagi korlátai vannak, valahogy össze kell fogni a szülőknek és segíteni.
martin3: Abszolút egyet értek veled! Szerencse, hogy hazatalált a gyerek, mert ennyi erővel akármerre is elindulhatott volna. Szinte hihetetlen, hogy ilyesmi megtörténik :(
ében11: Téged viszont nem értelek! Hogy mondhatod, hogy ilyesmi előfordul??? Gondolj bele, ha a te gyerekedről lenne szó, ne adj isten tényleg nem talál haza, vagy más irányba indul, vagy akármi!
Reggel mikor beviszem a gyerekem, onnantól az óvónők a felelősek a gyermekem épségéért és tök mindegy, hogy éppen váltás van vagy akármi, gyerekek nem tűnhetnek el csak úgy szó nélkül.
Azt gondolták, hogy valaki elvitte ebéd előtt?? Mi az, hogy azt gondolták???? Ezek szerint szerinted bárki bármikor szó nélkül elvihet gyerekeket egy intézményből, a pedagógusok, meg azt gondolják és ez így jól van???
Jogos a felháborodásod, és teljesen indokoltak a lépéseitek.
Abban azonban igazat kell adnom "Éden"-nek, hogy mielőtt elküldöm a levelet az igazgatónő felettesének, figyelmeztettem volna az óvodát, hogy milyen lépésre szántam el magam, amely szándékomtól csak akkor vagyok hajlandó lemondani, amennyiben azonnali lépést tesznek a gyerekek biztonsága érdekében, hogy a jövőben ne fordulhasson elő ilyesmi. Tudom ez zsarolásnak hangzik, de sajnos úgy tűnik, hogy a mai világban az érdekeinket másképpen nem lehet érvényesíttetni.
Nem azt írtuk, hogy bemenni az oviba és beszélni....hanem csak jelezni az ovi felé egyetlen mondatban (akár telefonon), hogy a megtörtént eset miatt most már a felettesnek írnak egy levelet. PONT.
Ennek csak annyi lett volna a lényege, hogy ne gondolja az ovi, hogy a szülő a háta mögött tevékenykedik, mert akkor a gyerekre is visszaüthet később...az óvónők a gyerek ellen fordulhatnak :-(
(persze ez nem normális, de sajnos megeshet)
Nem is kérdés, az óvoda a felelős, hatalmas mulasztást követtek el.
Beleborzongok, hogy mi érhette volna szegény kisgyereket. (én eleve egy agyonaggódós anyuka vagyok, de a mai világban szerintem a többség ilyen).
Nem értem, miért írják sokan, hogy először az oviba kellett volna bemenni, beszélni, stb. Mit???? Azt, amit hónapok óta po....-znak az óvoda vezetésnek, de az nem tesz semmit?
Még jó, hogy ne a szülő kérjen bocsánatot.
Jogos volt a levél. (nem írom le, hogy egy ugyanilyen esetet hogy reagált le egyik ügyfelem férje. De leírom mégis: bement az oviba, berongyolt a csoportszobába, az óvónő az íróasztalnál ült, elkapta a haját, és háromszor odaverte a fejét az asztalhoz. Egy hét múlva ott volt a gyerekzár a kapun. Ja, a nő nem tett feljelentést, és még ők könyörögtek, hogy a szülő se jelentse fel az ovit.)
Nem vagyok amúgy a híve ennek, csak leírtam, hogy ilyen is van.
várjatok egy kicsit! a levél a felettesnek azért ment, mert már évek óta!!!!minden szülőin, évvégi kérdőíven beírjuk, hogy cseréljék a zárat, illetve hogyan történjen valami a kapuval!!!és semmi! évek óta! meddig kellene még várni?
az oviba meg nem tudtam a án mai délután előtt menni, és az óvónő tegnap le is jött hozzánk. nem is ez a problémám, hanem az hogy valamit határozottabban kell tenni, mert a vezető zsákutca. A jogász apukával meg nem "hencegni" akartam, csak annyit, hogy ez a veszélyeztetés kategóriába tartozik, sőt gondatlan veszélyeztetés kategória, mert tudnak a dologról mégsem tesznek semmit, mert ez nem az első eset, mint írtam már több gyerek meglógott így, csoda, hogy eddig nem volt belőle tragédia.
Elképesztő történet, de anno az öcsémmel is megesett. Szerencsére neki se lett semmi baja, de akkor még alig jártak autók...
Szerintem jó, hogy levelet írtál, ugye az önkormányzatnak is elküldted? Nem hiszem, hogy a rendőrség foglalkozik ezzel.
Szerintem a szülői összefogás a megoldás és hogy valaki megszervezze az egészet. ha a vezető és ti óvónénitek nem elég agilis ehhez próbálj egy másik óvónénivel is beszélni, hogy tud e segíteni a szervezésben.
Ha ennek így utánaérdeklődtél, akkor szerintem...ha most nem történik semmi, ne szerelnek zárat pénzhiányra hivatozva, még mindig megteheted, hogy minden ovis gyerek ovis-zsákjába beleraksz egy levelet, hogy 170ft-ot adjanak be, és lesz zár a kapun. Szerintem senki nem fogja rá sajnálni a pénzt.
Ha másképp nem éritek el a célt, ez egy működő képes megoldás lehet!
De a legjobb lenne, ha az ovi ezt végre elintézné.
Azt mondjuk nem tudom, hogy a rendőrség mit tud tenni, esetleg megbüntetik az ovit és csak még kevesebb pénzük lesz.
Hívjátok össze a szülőket és ha Őket is valóban bántja a zár ügy akkor szives örömest kifizetik azt a pénzt ami rájuk esik.
Már bocsi mindenkitől, de Martin3 leírta, hogy nem ez az első eset, már több gyerek meglógott az oviból. Ha ezek után sem történt semmi, igenis jogos a levél!!!
Lehet, hogy az ovinak nincs pénze kaputelefonra, de akkor az óvónők felelőssége, hogy figyeljék, a gyerekek ne menjenek a kapu közelébe se!!!
Szia!
Nos, valóban először be kellett volna mennetek az ovónénihez, akinek vigyáznia kellett volna a gyerekre. Utána meg minden hivatalos formában, helyen - akár a szülői munkaközösség nevében is - kérni, követelni a biztonságot.
A mi ovinkban is megesett egyébként, hogy eg ykisfiú hazament a délelőtti udvari játék során. A csapat dolga végeztével bement ebédelni. És még ott sem tűnt fel az ovónéniknek, hogy egy gyerekkel kevesebb van - megjegyzem, összesen 25-26 gyerek van az egész oviban.
A gyerek keresztanyja kérdezte meg délután, mikor arra járt, hogy nem hiányzott-e nekik valaki......
Én már szóltam nekik azért is, mert többször mentem úgy az oviba a lányomért, hogy 2-3 kerítésen kívűl lézengő ovist kapirgáltam össze és vittem be, hogy talán őket még keresni fogják :-)
Természetesen azóta se lett magasabb a kerítés,amin átmásznak , azóta sincs komolyabb zár, semmi változás nem történt.
Bár mi egy kis faluban lakunk, pár háznyira az ovitól, mégis járatom a számat folyamatosan.
Hátha egyszer valaki meghallgat, hisz dolgozni kell az embernek, nem ülhet otthon mindenki, hogy hazavárja az oviból meglépő gyerkőcét.
Nálunk az oviba bejutni csak magasra szerelt kaputelefonnal vagy kóddal lehet. És kifelé is egy magasra szerelt nyomógomb segítségével nyílik az ajtó. Szerintem ez így normális. Így befelé se juthat be illetéktelen.
És azt is abszurdnak találom, hogy észre se vették, hogy hiányzik a gyerek :-(((
De tény, első körben az oviban kellett volna jeleznetek a problémát. Ha Ti nem kommunikáltok az ovónők felé, akkor milyen odafigyelést és kommunikációt vártok el az óvónőktől? :-(
Amúgy a levelet jogosnak találom a felettesek felé, így van esélyetek arra, hogy történjen valami.
az óvónéni a telefonálás után lerohant hozzánk,ami szép volt tőle, de úgy éreztük ezzel csal elsimítják az ügyet, hogy ismét nem derüljön ki. ezért tettük ezeket a lépéseket, mert ha most ezt ennyiben hagyjuk, megint meg fog szökni valamelyik, akár a mi gyerekünk. ez így nem mehet tovább, komolyabb lépések kellenek, mert mint írtam a vezető nem tesz semmit
férjem jogász, azt mondta nem hagyhatjuk ezt már annyiban, a gyerekek élete mindennél fontosabb, vagy te szívesen azonosítanád a gyereked a hullaházban? akkor majd sírhat mindenki, hogy miért nem voltunk "keményebbek", miért nem harcoltuk ki azt a zárat. Én csak a késő bánat effektust szeretném ezzel megelőzni, ha a vezetőnem akar zárat, akkor rá kell kényszeríteni...
További ajánlott fórumok:
- Ki a felelős az emberek szenvedéseiért, Isten, vagy sátán?
- Hogy tud egy nemzet megváltozni? Mi emberek vagyunk felelősek?
- Szerinted ki a felelős a sok abortusz miatt? És miért olyan tabu ez a a kérdés?
- Vállalom a felelősséget az életemért
- Fogbaleset - kinek a felelőssége szerintetek?
- Kisgyermekes anyák másképp - belépés csak saját felelősségre