Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kétszinű kalács recept

Kétszinű kalács recept

A Kétszinű kalács hozzávalói:
50 dkg liszt
3 dl tej
3 tojás sárgája
7-8 dkg vaj
10 dkg cukor
2,5 dkg élesztő
1 evőkanál kakaópor
pici só


A Kétszinű kalács elkészítési módja:
Elkészítése: Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, pici cukorral. Elkeverjük a liszttel és hozzáadjuk a sót, cukrot és az olvasztott, de nem forró vajat, tojássárgáját és a langyos tejet. Jól összegyúrjuk a tésztát, majd részét külön vesszük és abba kakaót keverünk. Langyos helyen megkelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és rudakat formázunk belőle, amit összefonunk. Tojássárgájával megkenjük és mérsékelten meleg sütőben pirosra sütjük. A sütőből kivéve, még forrón megkenhetjük cukros vízzel és akkor szép fényes lesz a kalácsunk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kétszinű kalács elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook