Kétségbe estem!Mi a teendő? (beszélgetés)
Figyelj, jobbat tudok! Ha most írsz egy levelet ide: www.fogamzasgatlas.hu az orvos válaszol rovatba, reggelre már a postaládádban lesz a válasz rá! Nyugi! Regisztrálni kell ide az oldalra, de megvan hamar! Én is mindig innen kérek tanácsot, 23 éves vagyok amúgy. :-)
Majd írd meg mit írt a doki.
1. Mielőbb vegye be a kimaradt adagot, még abban az esetben is, ha a késedelem hosszúsága miatt valójában 2 tabletta bevétele szükséges. Ezt követően az előírt időpontokban kell szednie a gyógyszert. A csomag kiürülése után haladéktalanul - gyógyszerszünet közbeiktatása nélkül - kezdje el a következő csomag szedését. Bár ebben az esetben csak a második csomag szedésének befejezésekor jelentkezik megvonásos vérzés, időközben pecsételő, vagy áttöréses vérzés léphet fel.
2. Ne fejezze be a már megkezdett csomagot, hanem tartson (a kimaradt gyógyszerek napjait is beleszámítva) legfeljebb 7 napos gyógyszerszünetet, majd új csomagot megkezdve folytassa a készítmény szedését. Ha az Ön által megszokott napon szeretné a kezelést folytatni, a tabletta mentes időszak 7 napnál rövidebb lehet.
Próbáld meg az interneten megkeresni a betegtájékoztatót, már nagyon sok gyógyszernek fent van!
Velem csak annyi történt, hogy egy szemet felejtettem el bevenni amit még időben tudtam pótolni, így nem tudok tanácsot adni sajnos!
neten elérhetőek a betegtájékoztatok, hacsak nem valami nagyon új tabit szedsz
szia!
Én úgy tudom hogyha elfelejted beszedni több napig akkor meg kell várni míg megjön, és ha megjött a menstruáció akkor ugyan úgy tovább szedni a következő levelet. (amiből elfelejtetted bevenni azt már nem használhatod tovább) Nekem legalább is így rémlik. De elvileg le van írva a tájékoztatóban hogy mi a teendő ha elfelejted bevenni a bogyót.
3 éve szedek fogamzásgátlót, Yasminelle-t 2 éve. Csütörtökön kellett volna bevennem a szünet után az elsőt. Postán küldték és nem ért ide időre, tehát kimaradt az első 3 tabletta. Tudom, hogy erre a hónapra már lőttek a védelemnek. . . De szeretném tovább szedni. Anno amikor én elkezdtem szedni azt mondta a doki mindegy mikor veszem be az elsőt, csak szedjem és kb 2 hét után védett leszek.
Szerintetel bevegyem az első 3-at is és akkor majd csak a következő hónaptól már védett leszek megint? Elég kényes szitu, de így jött össze. . .
Sziasztok!
Egy olyan problémám van,hogy kb.1 hete a 15-ik szem gyógyszernél tartottam,mikor el kellet menjek pár napra itthonról a gyógyszer pedig itthon maradt!Sokan azt ajánlották hogy ha haza megyek szedjem tovább mintha semmi nem történt volna!Én így is tettem,szerda este haza jöttem és elkezdtem a 16 ik szemet szedni és így tovább.Szóval 3 napig nem szedtem aztán megint!3 ik napja folytattam a levelet így vagyok a 18 ik szemnél,de ma elkezdtem érezni,hogy fáj a hasam mint akinek meg akar jönni!Félek,h megjön és rosszat tettem a szervezetemnek!Ha megjön hagyjam abba,vagy már most?Ez a 6ik hónapja,h ezt a gyógyszert szedem!Előtte nem volt vele problémám!A párommal védekeztünk ez a 3 nap alatt/miatt!21/L
További ajánlott fórumok:
- Teljesen kétségbe vagyok esve. Mit tennétek a helyemben? A lányom szerelmes egy nála 15 évvel idősebb férfibe.
- Férfi hisztizés & dacoskodás már kétségbe ejt :(
- Vissza tudom fordítani, amit elrontottam a szoptatással kapcsolatban? Kétségbe vagyok esve!
- Bichon Havanese 4 éves kan kutyám ma madarat vadászott. Kétségbe estem!
- Apró, pontszerű fehér bogarak inváziója a konyhaszekrényen - mik ezek? Segítsetek, kétségbe estem!
- Mit tegyek? Teljesen kétségbe estem, hogy komoly bajom van...