Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Zsemlemártás recept

Zsemlemártás recept

A Zsemlemártás hozzávalói:
2-3 db száraz zsemle,
1-2 gerezd fokhagyma,
húsleves,
olaj,
pici só,
fehér bors.


A Zsemlemártás elkészítési módja:
A zsemléket apró kockákra vágjuk, forró olajon folytonos keverés mellett megpirítjuk a zsemlekockákat. Mikor már szép a színük, az edényt a tűzről félrehúzzuk és hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát. Jól összekeverjük. Visszatéve a tűzre a húslevessel rögtön felöntjük, folyamatosan keverjük. Sok lét vesz fel. Ha nem elég a leves, önthetünk hozzá vizet is fele-fele arányban. Jó kocsonyás állagú legyen. Kicsit fűszerezhetjük őrölt fehér borssal és sóval, ha a húsleves nem elég sós.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A zsemlemártás elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook