Kertészkedés- zöldségtermesztés otthon- kisüzemben:) (beszélgetés)
nekem van málnám és nagyon jó
mogyoró meg dió is van
csak elfelejtettem
alma ,körte,meggy ,cseresznye,szilva,barack,nektarin,ribizli,mogyoró,homoktövis.nálam a málna nem halad semmire.
van
almafa, pöszméte(bár ez bokor)
körte, birsalma, cseresznye
próbálok a nektarint termeszteni, de itt nem marad meg valamiért
neked vannak?
milyen?
én is sokat gyomlálom a kertet.gyömölcsfáid vannak?
én azt nem szeretem, hogy a gaz állandóan kinő
van egy nagyon jó bio távoltartó szer.és nagyon jó a burgonya héjának a főtt leve.ezeket már használtam .tavaly volt a harmadik éve,hogy biokertészkedem ,minden gyönyörű volt.és semmi kártevő nem volt rajtuk.jól sikerült a társítás.
nekünk is a pipik
mi is majd valamikor márciusban szeretnénk ásni
egyenlőre még a pipik trágyázzák.mi tavasszal szoktuk.ahol én lakom homok van.nem sokat ér az őszi ásás.
hát az az igazság, hogy én nagyjábl ismerem a bio módszereket, de azt nem mondtam, hogy beválnak:) tavaly mikor mindent elöntött a liszteske a kertemben, csak masszív permetezés és egynyárak kidobása, ill, agresszív metszés segített,sajnos
óhh
ezt nem tudtam
ti felástátok a kertet?
vagy még csak ezután?
mindent.általános erősítő.
olyat is lehet?
tápoldatnak?
és mit lehet vele locsolni?
ha tápoldatnak szeretnéd használni,4 hétig kell érlelni aztán hígítani,és hetente ki lehet locsolni.
igen?
teának jó, szeretem inni
persze nem töményen
szia.én próbáltam a csalán levet.jó nagyon csak büdi.
a hamu dolog nekünk nem jött be
de ez a csalán lehet kipróbálandó
Pl. bazsalikomot. Annak az illatát nem szeretik a kártevők. De ültethetsz a kertecskéd köré büdöskét is, attól is elmennek.
kártevők ellen biogazdálkodásokban hamut szórnak ki, pl. levéltetűre, csigát összeszedni leginkább, meg csalánlével szoktak permetezni, melléültetni margarétát, hagymát szoktak
majd az idén kipróbálom.elköszönök,mert mennem kell.sziasztok.
ezt csak úgy lehet sajna, hogy állandóan szedegeted
hallottam olyat, hogy foghagymát kell közé ültetni mert a bogarak nem szeretik a szagát
próbáltam leszedni de mindig újak jelentek meg.én is megvettem a magokat.még babot nem találtam.
én már megvettem a vetőmagokat
a borsót a babot meg ilyeneket
karalábé
krumpli bogár?
húúúúúúúúúúúúú csak kézzel
írtó nagy meló, de ha nem akarom vegyszerezni akkor csak így megy
ez tök jó.én még csak 3 éve probálkozom.a burgonyát.hogy tudod megnevelni.nekem az sosem sikerül.megeszik a bogarak.
sziasztok.én is sokat kertészkedem otthon.főleg a biokertészkedés érdekel.
A sárgarépát eléggé el tudják rágni a kártevők. Én azt nem ültetek többet. A fűszerekből vegyél palántát. A paradicsomnak is kell a víz, de a paprika kimondottan imádja, különben meg sem nőnek. Én olyan 10-15 palántát szoktam ültetni mind kettőből. Ha valamelyik tönkremenne is elég lesz.
attól függ
milyen kártevőkről van szó
mi most Japán tyúkokat engedtünk rá mert azok kikaparják a hangyákat is
a legjobb ha szántáskor engeded rájuk
További ajánlott fórumok: