Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Kelt tésztában sült virsli recept

Kelt tésztában sült virsli recept

A Kelt tésztában sült virsli hozzávalói:
50 dkg virsli,
45 dkg liszt,
2,5 dkg élesztő,
2 dl tej,
15 dkg vaj,
3 db tojás,

cukor


A Kelt tésztában sült virsli elkészítési módja:
Langyos tejben, amibe pici cukrot teszünk, felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük a hozzávalókkal , hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Alaposan kidolgozzuk és letakarva kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkán félujjnyi vastagra nyújtjuk, és 2 cm-es csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokba egy-egy darab virslit tekerünk, tojással megkenjük, megszórjuk szezámmaggal vagy reszelt sajttal, és előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A kelt tésztában sült virsli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook