Keksz szalámi recept

Elkészítési idő 40 perc

A Keksz szalámi hozzávalói:
25dkg margarin
40dkg porcukor
5dkg kakaópor
2db egész tojás
1 rum aroma
60dkg keksz


A Keksz szalámi elkészítési módja:
A kekszet apróra tördeljük (konyharuhába vagy nejlon zacskóba tesszük és pl. húskloffolóval törjük meg, vigyázva, hogy ne túl por szerű legyen). A margarint a porcukorral felfőzzük, a kakaót a tojással és a rum aromával összekeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, felfőzött krémhez. Ezután belekeverjük a kekszet. Cukrozott alufóliára kiöntjük és 2 rudat formázunk belőle. A formázást porcukros kézzel célszerű csinálni, így nem tapad. (Ez kb. 5dkg porcukor.) Lehet hűtőszekrényben is állni hagyni, de ha nem túl meleg a konyha, akkor nem muszáj hűtőbe tenni. Kb. egy éjszaka alatt érik össze.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A keksz szalámi elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook