Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Káros, ha valaki sok krimit néz és olvas? fórum

Káros, ha valaki sok krimit néz és olvas? (beszélgetés)

24. komor (válaszként erre: 23. - Komor)
ma 20:36

Nem provokálni akarlak, csak ezt a könyvet sosem értettem. Érdekel más véleménye és eddig még senkivel nem jutottam odáig, hogy erre rákérdezzek.

Kíváncsi vagyok, hogy én látom rosszul a dolgot, vagy jól látom, de akkor miért olyan nagy könyv?

23. komor (válaszként erre: 16. - Tien)
ma 20:32

Tényleg nem könnyen emészthető, nekem nem is sikerült megemésztenem.

Többször megpróbálkoztam az olvasásával. Nemigazán értettem, mert nekem csak mint egy pedofil író története jött le.

Jól értettem, hogy mint első szám egyes személlyel, vele kellene azonosulni az olvasónak?

ma 20:22
Nem hinném, bár én megmaradtam az Agatha Christie/Steven Saylor/Kondor Vilmos hármasnál mint krimi.
21. Panna.33 (válaszként erre: 12. - Tien)
ma 19:54
King nagyon jó szerintem.
ma 03:20
Én is szeretem, szerintem nem káros.
19. timycat (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
tegnap 21:08

Engem is beszippantott ismét a true crime. Nagy divatja van pár éve és rápörögtem újra.

Szerintem semmi bajunk nincs és reméljük nem is lesz 😉

18. Tien (válaszként erre: 17. - I-I-I)
tegnap 20:54
Nem tudtam elolvasni (kb.ötször futottam neki )
17. I-I-I (válaszként erre: 16. - Tien)
tegnap 20:52
Igen, Thomas Mann is nagyszerű író volt. Nekem A varázshegy különösen tetszett.
16. Tien (válaszként erre: 13. - I-I-I)
tegnap 20:44

Értelek.

Nem mondanám kifejezetten nyomasztónak ,de minden oldalát imádtam az a Halál Velencében (Thomas Mann).

Bááár nem egy könnyen emészthető.

15. I-I-I (válaszként erre: 13. - I-I-I)
tegnap 20:13
*délben
14. levarosbukta (válaszként erre: 5. - Szeretekolvasni)
tegnap 20:13
A páromnál több borzalmat tuti nem nézel! :) és semmi baja! Legalábbis azt hiszem :)
13. I-I-I (válaszként erre: 12. - Tien)
tegnap 20:09
Érdekes, mert vannak más nyomasztó művek, amiket kifejezetten szeretek, ilyen pl. a Sötétség délen c. mű Koestlertől, vagy Szolzsenyicin híres regénye: Ivan Gyeniszovics egy napja. De pl. Orwelltől az 1984-et nem olvasnám el soha többé, elég volt egyszer.
12. Tien (válaszként erre: 6. - I-I-I)
tegnap 20:06

Kafkától csak az Átváltozást olvastam.

Mélyen nyugtalanított a történet ,mert életem pont azon szakaszát éltem ,mikor a családra elég nagy terhet pakoltam (betegség:fizikai ,mentális).

Majd könnyedebb olvasmányok után néztem .pl.Stehpen King (az összes ☺️)

11. Százas Evelin (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
tegnap 18:36

Ugyanmár, hisz a krimi végülis egy rejtvény. :-) Irodalom, de mégis sokkal izgalmasabb mint holmi lassan hömpölygő regény, én is nagyon sokat olvasok és nézek is.

A skandi a kedvencem.

És nincs káros hatása. :-)

10. I-I-I (válaszként erre: 7. - Csemár)
tegnap 16:16
Szerintem sem káros. Szeretem Kafkát, Az átváltozást rengetegszer elolvastam. Most németül olvasok tőle mindent.
9. Amaunet (válaszként erre: 5. - Szeretekolvasni)
tegnap 16:12
Hogyan hatnak rád? Haza mersz menni gyalog, késő éjjel? Felriadsz minden apró zajra, ha egyedül vagy?
8. csemár (válaszként erre: 7. - Csemár)
tegnap 16:10
muszájmól = muszájból
7. csemár (válaszként erre: 6. - I-I-I)
tegnap 16:09

Muszájból olvasod, vagy azért, mert tetszik?

Ha muszájmól, akkor nem káros.

Ha azért, mert tetszik, akkor sem.

Szerintem.

:-)

6. I-I-I (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
tegnap 15:57
Nem tudom, én most csak Kafkát olvasok (szinte). Az káros?
5. szeretekolvasni (válaszként erre: 3. - Levarosbukta)
tegnap 14:27
Hogy túl sok borzalmat nézek. Szeretem az igaz történeteket is és a dokumentumfilmeket is.
tegnap 14:16
Nem hiszem, ha érdeklődési körödbe tartozik.
3. levarosbukta (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
tegnap 14:14
Miért lenne rossz és káros? Talán attól fél, hogy holnaptól ölni, rabolni fogsz? :) Vagy a másik verzió, hogy átmész nyomozóba és követed minden hova? Bolondság!
2. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
tegnap 14:13

Szerintem nem.

A jó krimik, nemcsak szórakoztatnak, hanem folyamatosan gondolkodásra késztetnek: ki tette, miért, mi a rejtett összefüggés? Ez fejleszti a logikát, a figyelmet, sőt a memóriát is.

A krimik gyakran az emberi viselkedést boncolgatják. Motivációk, hazugságok, titkok.Ezeken keresztül jobban megérthetjük, hogyan gondpolkodnak mások.

tegnap 14:05
Azt vettem észre, hogy már egyre inkább csak a krimik kötnek le. Ez rossz? Férjem szerint semmiképp se jó dolog.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook