Káros, ha valaki sok krimit néz és olvas? (beszélgetés)
Nem provokálni akarlak, csak ezt a könyvet sosem értettem. Érdekel más véleménye és eddig még senkivel nem jutottam odáig, hogy erre rákérdezzek.
Kíváncsi vagyok, hogy én látom rosszul a dolgot, vagy jól látom, de akkor miért olyan nagy könyv?
Tényleg nem könnyen emészthető, nekem nem is sikerült megemésztenem.
Többször megpróbálkoztam az olvasásával. Nemigazán értettem, mert nekem csak mint egy pedofil író története jött le.
Jól értettem, hogy mint első szám egyes személlyel, vele kellene azonosulni az olvasónak?
Engem is beszippantott ismét a true crime. Nagy divatja van pár éve és rápörögtem újra.
Szerintem semmi bajunk nincs és reméljük nem is lesz 😉
Értelek.
Nem mondanám kifejezetten nyomasztónak ,de minden oldalát imádtam az a Halál Velencében (Thomas Mann).
Bááár nem egy könnyen emészthető.
Kafkától csak az Átváltozást olvastam.
Mélyen nyugtalanított a történet ,mert életem pont azon szakaszát éltem ,mikor a családra elég nagy terhet pakoltam (betegség:fizikai ,mentális).
Majd könnyedebb olvasmányok után néztem .pl.Stehpen King (az összes ☺️)
Ugyanmár, hisz a krimi végülis egy rejtvény. :-) Irodalom, de mégis sokkal izgalmasabb mint holmi lassan hömpölygő regény, én is nagyon sokat olvasok és nézek is.
A skandi a kedvencem.
És nincs káros hatása. :-)
Muszájból olvasod, vagy azért, mert tetszik?
Ha muszájmól, akkor nem káros.
Ha azért, mert tetszik, akkor sem.
Szerintem.
:-)
Szerintem nem.
A jó krimik, nemcsak szórakoztatnak, hanem folyamatosan gondolkodásra késztetnek: ki tette, miért, mi a rejtett összefüggés? Ez fejleszti a logikát, a figyelmet, sőt a memóriát is.
A krimik gyakran az emberi viselkedést boncolgatják. Motivációk, hazugságok, titkok.Ezeken keresztül jobban megérthetjük, hogyan gondpolkodnak mások.
További ajánlott fórumok:
- Tud valaki segíteni?Iwiwen nem tudok levelet olvasni!
- Írjunk krimit! - Néhány szóval, vagy egy mondattal folytasd!
- Pozitív tapasztalatokat szeretnék olvasni... Szült már valaki így?
- Valaki olvasta/nézte Anne a zöld oromból?
- Mennyire károsítja a szemet a bevásárlóközpontokban vásárolt olvasószemüveg?
- A mammográfia mennyire veszélyes? Olvastam, hogy a sugárzás nagyon káros...