Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Karamelles almával töltött palacsinta recept

Karamelles almával töltött palacsinta recept

A Karamelles almával töltött palacsinta hozzávalói:
(6 személyre):
• 25 dkg liszt
• 5 dl tej
• 1 dl sör
• 2 evőkanál olaj
• 6 tojássárgája
• 6 dkg cukor
• 1 tasak vaníliáscukor
• csipetnyi só
a töltelékhez:
• 3 alma
• 10 dkg vaj
a karamellhez: • vaj, porcukor


A Karamelles almával töltött palacsinta elkészítési módja:
A tésztához a lisztet keverőtálba öntjük, közepébe mélyedést csinálunk, beleöntjük a tej felét, és simára dolgozzuk. Beleöntjük a sört, az olajat, belekeverjük a tojássárgáját, a maradék tejet, a cukrot és a sót. Sima masszává keverjük, és 1 órát állni hagyjuk. A masszából a szokásos módon palacsintákat sütünk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, húsukat vastag szeletekre vágjuk, majd a vajban mindkét oldalukon 3-4 percig pároljuk, és melegen tartjuk. A cukorból és a vízből karamellt főzünk, és az almára öntjük. Ezzel a palacsintákat megtöltjük, háromszög alakúra hajtjuk, sütőlapra tesszük. Tetejükre vajdarabkákat morzsolunk, porcukorral megszórjuk, és néhány percig meleg sütőben sütjük.

Valószínűleg több lesz a palacsinta, mint amennyi tölteléket készítettünk. A kész palacsintákat lefagyaszthatjuk. Felhasználáskor kevés vajban, serpenyőben megmelegítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A karamelles almával töltött palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook