Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Karamellás torta recept

Karamellás torta recept

Elkészítési idő 45 perc

A Karamellás torta hozzávalói:
az alaphoz:
100 g vaj
250 g darált háztartási keksz

a krémhez:
175 g vaj
80-90 g barna cukor
2tubus sűrített tej

a díszítéshez:
2-3 db banán
1 tejszínhabpótló por (Coop)
2dl tej
kevés kakaópor v. olvasztott csokoládé


A Karamellás torta elkészítési módja:
A kekszet keverjük hozzá az előzőleg felolvasztott 100 gr vajhoz. Erősen nyomkodjuk egy tortaforma aljára és oldalára. Tegyük be a hűtőbe dermedni és készítsük el a karamell krémet. Ehhez helyezzük a vajat és a barna cukrot egy edénybe és folyamatos kevergetés mellett melegítsük, amíg a vaj megolvad és a cukor feloldódik. Adjuk hozzá a sűrített tejet és további kevergetés mellett hagyjuk gyengén forrni, amíg síma, aranybarna karamellt nem kapunk. Kanalazzuk a már nem meleg karamellt a keksz alapra és hűtsük az egészet legalább másfél órát. Szeleteljük fel a banánt és helyezzük el a karamell tetején. Előírás szerint készítsük el a tejszínhabot. Keményre felvert tejszínhabot simítsunk rá. Kis rózsákat is nyomhatunk körbe. Díszítsük banán szeletekkel és kakaó porral, vagy olvasztott csokoládéval! A hülési, dermedési időt nem számoltam az elkészítési időbe.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A karamellás torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook