Karácsonyi készülődés (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Karácsonyi készülődés
Hú de jó lenne, ha nem tűnne el ez a topik. :o)
Gondolatilag már én is foglalkozom a karácsonnyal. Decemberben szinte végig otthon vagyok, így van időm készülni és ráhangolni az ünnepre a családot is. (Persze ez azzal jár, hogy nyáron csak 1-2 napot voltam szabin.)
Ajándékozásilag csak a gyerekek vannak, illetve az én szüleim és a párom szülei. Nem veszünk nagy ajándékokat, szinte csak jelzésszerű... Tavaly volt az első év, hogy a gyerekek is apróbb ajándékot kaptak, és megkapták a karácsonyi ajándékra szánt összeget a mamáktól is és tőlünk is kaptak. Előző években a mamák nekem utaltál át a pénzt, én vettem meg az ajándékot, és adtam visza a mamáknak a fa alá. Most már nem vagyok hajlandó csak azért venni valamit, hogy elköltsem a pénzt.
Az idei karácsony ajándék a gyerekeknek egy hétvége Sopronban (arra használjuk az üdülési csekket, kicsit körülnézünk, és onnét átmegyünk Bécsbe az adventi vásárba. Kisfiam novemberben tölti a 14-et, még nem volt külföldön, most lesz személyije így kimehetünk... és német nyelvterületre (németet tanul.) Így terveztük...
Ami ezen kívül tuti, hogy lesz a fa alatt... az valami jó könyv. Az nélkül nem múlhat el az ünnep. :o)... ezen kívül finom ételek, italok... és fenyőfa illat... és nyugalom és béke. :o))
Sziasztok!
Lehet, hogy korai, de tényleg nem lehet elég korán kezdeni. Nekem mondjuk kell hozzá a hűvösebb idő. Én a hosszú téli estéken fenyőfa díszeket szoktam gyártani. Múlt évben a saját fenyőfámra készítettem sok gömböt, csillagokat, harangokat, stb. Fehér díszek, gyögyökkel, aranyfonállal, csillogó filccel díszítve. Győnyörű volt a fenyőnk. Idén a barátnőmnek készítek, pasztel színekkel, hasonló díszítéssel.
Ajándékozni nem nagyon szoktunk. A gyerekek kapnak kis ajándékot, aztán eszem-iszom, de semmi más. Nálunk a fontos az, hogy együtt legyünk:)
Nem hát, hanem hogy együtt van a család!
Tavaly töltött káposztát, és citromos csirkét főztem, meg ilyeneket. Süteményeket meg vagy ezer félét sütöttem, napi 3-4 félét. Apa már ki volt akadva, hogy egész nap a konyhában vagyok, és nm is látnak engem. De engem olyan boldoggá tett az ő örömük, ahogy láttam a gyerekeket majszolni a sütiket. :)
ÍSzia!
Évek óta nálunk is így megy.A gyerekek kapnak ajándékot,mert ők még elvárják,és egyre többen vannak,szerencsére.Mi meg örülünk egymásnak,hogy együtt vagyunk,és az Ő örömüknek.nem is az ajándékról kell,hogy szóljon a dolog. :-)
Tényleg jó korán indítottad, de igaz nem lehet elég korán elkezdeni! :) Én már júniusban emlegettem a páromnak a karácsonyt!
Előkészületek előtte egy hónappal kezdődnek nálam. Elterveem, hogy miket fogok sütni ás főzni, naptár szerint napokra elosztva. Minden napra kitalálom, hogy mi lesz a kaja. Elkezdem szépen lassan beszerezni a hozzávalókat, díszeket imádom venni, szeretem feldíszíteni az egész lakást. 3 éve csináltam fenyő girlandból az ablakokra díszeket, hozzá hungarocelből harangokat, lefestettem akril festékkel és beszórtam csillámmal. Csináltam arany színűt és pirosat is. Tök jó lett!
Szia !
Nálunk elég nagy a család, úgy hogy én már el szoktam kezdeni ilyenkor apránként az ajándékok beszerzését, mert egyszerre nem tudom mindenkinek megvenni. Éppen elég lesz decemberben a fenyőfát, a süteményekhez, meg a vacsihoz az alapanyagot beszerezni.
Húúúúúúúúú, azt a sorozatot én is szeretem meg is van dvd-n. Azoka vérlemezkék édik :):) De én is hercegnő lettem volna...
Siti, milyen a számítógépes jelmez??
Az 5 éves lányom vérlemezke akart lenni, de hercegnő lett :-))
Lehet, hogy sokat nézte az Egyszervolt sorozatot?
Bence az idén számítógépes egér akar lenni:-)))Össze kell kapnom magam...
Holnap lesz az osztályzó konferencia, hétfőn bizonyítványosztás. MAjd beszámolok:-)Most sült meg a tortaalapom, holnap este buli, a férjem ma ...éves:-))Kávékrémmel fogom betölteni, kaptam egy jó receptet.
Köszi, imádom a kis drágát :):) Én a startaprón kerestem kutyit, de ott lehet találni ajándék kutyát is... a franciák se olcsók, de én például kifogtam őt ahhoz képest olcsón mint ammenyit ér:) Bár ha kertes házban leknék simán hoznék magamhoz egy-két kutyát valamimenhelyről.
Babu köszi, sikerült :):):)
Megnéztem az adatlapodat, tündéri az a kis kutya!Bence is nagyon szeretne, én még csak-csak hajlanék rá, de az apja még tartózkodó, mert Ő már tudja, mivel jár lakásban egy kutya:-))10 évig élt velünk egy rottweiler fiúcska. Imádtuk, mint a gyerekünket. Nem is volt vele semmi gond, de ugye egy kutyát le kell hordani hóban-viharban is.
Bence egyébként egy yorkit szeretne, csak elég borsos az áruk.
Akkor Nektek szépen össze kell hangolni mindent az Ünnepekkor.
Sztem mindegy mi a neve fórumnak, a lényeg, hogy itt vagyunk.
Nem tudjátok, hogy tudom leszedni ami az adatlapomon van karácsonyi visszaszámlálósdi?
További ajánlott fórumok:
- Ki tart velem szeptember 5-től, karácsonyig a diétámba? Együtt könnyebb!
- Új év előtti elhatározás avagy Karácsonyig -5kg!
- Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü?
- 2010 karácsonyig - 15 kiló. Társakat keresek, együtt könnyebb:)
- NAGY FOGYÁS! 2011 karácsonyig lefogyunk!
- Ki mikor kezdi a karácsonyi készülődést?