Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ki mikor kezdi a karácsonyi készülődést? fórum

Ki mikor kezdi a karácsonyi készülődést? (beszélgetős fórum)


1 2
2018. dec. 2. 21:44
Én ma elkezdtem az ünnepi készülődést...beforraltboroztam.😂😂😂 És ez így fog menni az újévig..jajjj a májam!
2018. nov. 29. 17:13

Mivel nem a szívem csücske ez az ünnep, semmi különös. Jófajta nagytakarítást nem ilyenkor ejtjük meg, még az ablaktisztítás is az utolsó langyos héten volt.

1x készítettem lazacból levest, valahol olvastam, hát volt olyan bűz, hogy azóta a ponty sem nagyon megy.

Fa utoljára 2003-ban volt.

Ajándék egymásnak nincs, vagyis novemberben szoktam valamit meglátni, és közlöm, hogy ez karácsonyra. Most pl. 2-2 pizsamát vettem.Viszont ezen a két napon szoktam megtenni, hogy kb. délig nem kelek fel, hanem ágyból nézek gagyi filmeket.

Most gondolom, gyerekék eljönnek a picivel. Ha ő nagyobb lesz, grincset beszerzünk, az most tetszik, adventi koszorú látványától temető jut eszembe, így az sincs.

Szóval elég sajátos.


Kaja az utóbbi pár évben: húsleves, töltöttkáposzta, marhapörkölt tarhonyával, somlói és diós tekercs pékségből. Minden 24.-én fő meg, így pár napig csak melegítés van.

A t. káposztát előkészítve vesszük, itthon csak megfőzzük.

48. Hmv.
2018. nov. 29. 17:11
A húsféléket már megvettem
2018. nov. 29. 16:34
Én is elkezdtem, már csak az ajándékokat kell beszerezni
2018. nov. 29. 15:55
Már elkezdtem.
2018. nov. 28. 00:46

Kicsi a család, a fiam és én, férjem, szüleim meghaltak, mi nem csinálunk nagy felhajtást. Sem a lakást, sem az ablakokat sem diszitem ki ( ameddig a fiam kicsi volt, kb 10-12 éves koráig azért diszitgettem )

Nálunk dec. 24-én egész délelőtt karácsonyi dalok mennek, az utóbbi időben már nem mentünk el templomba sem. Van gy elektromoromos üvegfenyőm, meseszépen villog, azt azt majd 24-én este beüzemeljük, elővesszük a régi képeket, amikor még nagyobb volt a család. Nagyon aktiv macskánk van, a fehér műfenyőmet még a nyáron szétszedte. Egymással megbeszéljük, hogy mit kap a másik, de ezek jelképes ajándékok inkább.

A kajával nagyon nagy gondban vagyok - nemcsak karácsonykor, a fiam pld nem eszi meg sem a halat, sem ami mákos ( merthogy Ákos, és igy csúfolták általánosban ) de guba azért biztosan lesz.

Itt sok jó kajaötletet olvastam, és én is mindennap főzök, mert a másnapost már nem szeretjük.Eddig még mindig az volt, ami más munkaszüneti napon

Takaritani is legfeljebb a hosszú hétvége szombatján fogok hozzá, úgy mint másik hétvégén.

2018. nov. 28. 00:11
Ajándékvásárlási ügyben,szinte egész évben karácsony van nálam :D Ha meglátok valami jót az év bármely szakában - persze nem nyári kalapot télre...:D - akkor megveszem és elteszem. Néha sok dolog jön össze, mert akciózok is olykor...Még idáig nem került elő két év múlva ajándék..:D A főznivalókat részben 1,5 hónappal ünnep előtt megveszem,persze csak a tartósakat,a romlandókat pár nappal a tumultus előtt szoktam,ügyelve a szavatosságra...A takarítást 1 hónappal előtte egy nagyot, 1 héttel előtte már csak utótakarítást kell.pl.porszívózás meg ilyesmi. Sütés-főzés 22-23-24-én, több napra előre, a friss kaját szeretjük 24-én,viszont vendégeskedés,ill.a család fogadása miatt másnap,harmadnap nem főzök, csak melegítek max.húst sütök, mert alig akar valaki enni addigra,mindenki el van telve a bejglivel és társaival.Talán a húsokat jobban elfogadják, meg inni kérnek jobban.Ezt tapasztaltam idáig...Lakásdíszítés a nagytakarítás után, karácsonyfa 23-án este+ajándékok csomizása.
43. Ninettaa (válaszként erre: 41. - Channa*)
2018. nov. 25. 12:13

Igen láttam, hogy nagyon jól jön ki idén az "időbeosztás". Valami hasonlót szeretnek en is előteremteni mint ami nalatok szokott lenni. A lakást mar en is december elején feldíszítem, a párom engem is cukkol, hogy olyan díszkivilágítás van nálunk, hogy nehogy leszálljon ide a "böjing" mert azt hiszi ez a leszálló pálya :DDD

Közbe meg örül, mert latja,hogy örömömet lelem benne.


Munka, építkezés, háztartás mellett próbálok mindent beosztani. A takarítást apránként osztottam be(nem a karácsony miatt, hanem mert amúgy is kell), a bevásárlást is apránként megejtem. Sütést főzést se viszem túlzásba mert 24-en este itthon leszünk, utana mindketnap látogatjuk végig a családot(idén mi vagyunk a sorosak). Így az a kaja amit fozok, sütök 24-en kitart még 2 napra. A két ünnep között mi is filmezős, pihis,beszélgetős,napokat szoktunk tartani vmi könnyű gyorsan összedobható kajával.


Mi iden szilveszterkor szerintem itthon leszünk,tavaly is itthon voltunk, elotte mindig mentünk. Nehez ez az év minden szempontból igy kicsit pihire vagyunk. Az elmaradhatatlan lencsegulyas, és a virslin kívül mindig azt sütök, fozok éjszakára amit megkívánunk...idén kacérkodunk a pizzával ;) Újév napján csak pihi van. Szoktam csinalni egy kis szendvicset mert apukam es az öcsém elszökött jonni újévet köszönteni, akkor ki mit eszik. Szóval iden en sem szeretnek logonyelvvel a fa alá beesni :)

42. ab3619a9cd (válaszként erre: 38. - Channa*)
2018. nov. 25. 11:57

Nekem is van 2 db elemes kék füzér,de olyan rövid hogy mondhatni semmire való! :(

Lehet hogy azokat teszem idén a fára,mert bevallom idén nem akartam még azt se a villanyszámlám miatt,de eszembe juttattad,hogy nekem is van ilyen kacatom! :D

Vagy mivel új műfenyőt is szeretnék idén nézek valami hosszabb elemes kacatot...

Na,jól el gondolkodtam itt nektek!Bocsi!

41. Channa* (válaszként erre: 39. - Ninettaa)
2018. nov. 25. 11:31

Az idei karácsony mindenre alkalmas:D

Pénteken dolgozunk utoljára, ha nem kereskedők vagy vendéglátósok vagyunk, így szombaton és vasárnap van időnk egy utolsó heti takarításra, sütemény sütésre, rákészülni az ünnepre. Hétfőn már csak a kajával kell foglalkozni és a fenyőfa díszítésével.


Nálunk nincs rohanás sosem, úgy vagyok vele, hogy nem érdekel, ha valami nincs kész! Nem fognak fejbe lőni:D

Mindenki azt mondja, hogy nálunk mindig olyan igazi a karácsony hangulata, mert ugye nagy jövés menés van ilyenkor. Ebben a néhány napban sokat tudunk együtt lenni, és ezt nagyon szeretem. Nem az ajándék a lényeg, hanem az, hogy együtt legyünk és jól érezzük magunkat.


Már biztos írtam itt, hogy nálunk nincs nagy főzés sem, sosem főzök különleges dolgokat, a lényeg, hogy ne kelljen a nyelvemnek lógnia, hogy elkészüljek mindennel.


Idén halászlevet főzök és malacot sütök szenteste, illetve a vendégeknek rántott karajt készítek húslevessel, két ünnep között töltött káposzta meg egyszerű ételek. Mi karácsony napjaiban, amíg nem megyünk valahová, vagy nem érkeznek a vendégek pizsiben vagyunk és karácsonyi filmeket nézünk eszünk iszunk, beszélgetünk.

Szilveszterre semmit nem főzök, mert nem leszünk itthon, a szórakozóhelyen lesz vacsora (első alkalommal megyünk el itthonról:DDD). Hosszú évek óta most leszek itthon először karácsony és szilveszter között. Már alig várom:DDD


A fiúk (férj, fiam) már október óta húzogatják a szájukat, hogy karácsonyra készülök (karácsonyi gömböket és egyéb díszeket készítek), és húzogatják a szemöldöküket, hogy 1-én már feldíszítem a lakást, de tudom, hogy csak vicceskednek, mert örülnek, hogy ilyen hangulatot teremtek itthon, azaz 1 teljes hónapig élvezzük a karácsonyt:DDDD

2018. nov. 25. 11:18

Köszi csajok, köszönöm aki normalis hangnembe szólt hozza. :) Semmi szándékomba nem állt senkit kibeszélni a háta mögött, de ha valaki ezt így gondolja akkor azaz ő baja.Eddig minden évben egy mérő rohanás volt az ünnep. Nálunk még nincs gyerkőc, ezért egy nagyon nagyon hosszú kapcsolatból kilépve megfogadtam, hogy minden alkalmat meghitté teszek. A jelenlegi kapcsolatom előtt volt egy borzasztó kapcsolatom(értsd. 24-en egesznap dolgozott, egesznap készültem, sütöttem,főztem,takaritottam...majd délután 4-kor haza esett, megvacsoráztunk es közölte, hogy ő elmegy a szülőfalujába ami 25km-rel arrébb van kártyázni a kocsmába a haverokkal)....csak pislogtam, és értetlenkedtem, hogy de szent este van. Öt nem érdekli ha akarok mehetek es beülök az anyjához. Egy világ tört bennem össze. Annak a kapcsolatnak vége is lett. Majd pár évig minden karácsonyt a szüleimnél töltöttem de semmit nem készültem mert mindig felbuffent a múlt. Majd mikor a jelenlegi párommal összejöttem es teltek múltak az évek akkor láttam rajta, hogy ő igényelné azt a meghittséget, azt a varázst szent este amire én is mindig vágytam(egész évi rohanás után jól esik kicsit az embernek leereszteni). Így akkor eldöntöttem, hogy ami erőmből telik megteszem es széppé varázsoljuk az ünnepet, kinek mi a feladata 😊 Igy idén nem akarok kapkodni,rohanni stb...dolgozok, egyéb teendőink is akadnak igy szepen sorba beosztok mindent. :)

2018. nov. 25. 11:14

Köszi csajok, köszönöm aki normalis hangnembe szólt hozza. :) Semmi szándékomba nem állt senkit kibeszélni a háta mögött, de ha valaki ezt így gondolja akkor azaz ő baja.


Eddig minden évben egy mérő rohanás volt az ünnep. Nálunk még nincs gyerkőc, ezért egy nagyon nagyon hosszú kapcsolatból kilépve megfogadtam, hogy minden alkalmat megfogom, hogy meghitté tegyem. A jelenlegi kapcsolatom előtt volt egy borzasztó kapcsolatom(értsd. 24-en egesznap dolgozott, egesznap készültem, sütöttem,főztem,takaritottam...makd délután 4-kor haza esett, megvacsoráztunk es közölte, hogy ő elmegy a szülőfalujába ami 25km-rel arrébb van kártyázni a kocsmába a haverokkal)....csak pislogtam, és értetlenkedtem, hogy de szént este van. Öt nem érdekli ha akarok mehetek es beülök az anyjához. Egy világ tört bennem össze. Annak a kapcsolatnak vége is lett. Majd pár évig minden karácsonyt a szüleimnek töltöttem de semmit nem készültem mert mindig felbuffent a múlt. Majd mikor a jelenlegi párommal összejöttem es teltek múltak az évek akkor láttam rajta, hogy ő igényelné azt a meghittséget, azt a varázst szent este amire én is mindig vágytam. Így akkor eldöntöttem, hogy ami érőmből telik megteszem es széppé varázsoljuk az ünnepet, kinek mi a feladata 😊 Igy idén nem akarok kapkodni,rohanni stb...dolgozok, egyéb teendőink is akadnak igy szepen sorba beosztók mindent. :)

38. Channa* (válaszként erre: 27. - Ab3619a9cd)
2018. nov. 25. 10:54

Nekem vannak elemes fényfüzéreim is:) ezeket az ablakba teszem, a fán és egyéb helyeken ledesek vannak, amik keveset fogyasztanak, de nem mennek mindig, csak akkor, ha vendégek vannak, és amikor van hozzájuk kedvünk:D


Idén először az erkélyt is fel fogom kicsit díszíteni, remélem sikerül, amit kitaláltam.


Mi a fiammal mindig 23-án sütünk, aztán a vedégeskedés alkalmával mennek a süti cserék:D


Igaz, ez lesz a második karácsony, hogy nem sütünk, mert a férjem olyan helyen dolgozik, ahonnan tudunk rendelni olcsóbban sütiket, így felesleges, azaz most 23-án nem lesz ilyen programunk:DDDD

2018. nov. 25. 09:34
Én nem főzök, nem sütök. Elmegyünk egy szállodába és ott töltjük már a szentestét is. Tavaly csináltunk ilyet először és nagyon jó volt.
2018. nov. 24. 19:41

Még semmit se kezdtem el.

Fogalmam sincs, hogy miket vegyek, el vagyok veszve.

2018. nov. 24. 19:31

Van akiknek már meg van az ajándék, van akiknek még nincs. Külön nagytakarítani nem fogok, már megtörtént. A hetit, napit megcsinálom, sütni, főzni majd előtte.

Nem csinálok belőle nagy faksznit de meg lesz minden aminek meg kell vagy fontosnak tartok.

34. Bözsi néni (válaszként erre: 13. - Ninettaa)
2018. nov. 24. 19:22

Nem vagyok megkeseredett, csak utálom a pletykásokat.


Te magad írtad az 1. hszedben, hogy egy kolléganőddel beszélgettél egy másikról, és túlzásnak találtátok, hogy ő már kész a takarítással.


Szóval de, kibeszélted. Meg itt is.

Nekem mindegy, szeresd az ünnepet, ahogy akarod.


Én irigykedés nélkül szeretem.

33. jooeva
2018. nov. 24. 19:17

Majd advent első vasárnapjára díszítünk kicsit (gyerekek vágnak hópihéket papírból), takarítás folyamatos...sütni pedig szintén sokat sütök, viszont az adventi koszorúm már kész van (mézeskalácsból), sütöttem egy adagot enni is, el is fogyott :-))

A legnagyobb baj, hogy már az üzletek is nyomják idő előtt, már halottak napja előtt mindenhol mikulások és szaloncukrok is ki voltak rakva.....kicsit sok nekem. Gyerekeknek lesz adventi naptár.....ennyi.

2018. nov. 24. 19:10
Egy hete raktuk ki a fényfűzéreket, fényfüggönyt az ablakokra és mikulásvirágot is vettünk 😊
2018. nov. 24. 18:31
Fontos ez?
2018. nov. 24. 18:26
23.-án
2018. nov. 24. 13:52

Én Advent első vasárnapjára díszitem fel a lakást,fény,ajtó,ablak stb...Előtte takarítok!

Sütni egy héttel az ünnep előtt kezdek.

A vásárlások más mostantól folyamatosan,ahogy az idő,és pénztárca engedi.

2018. nov. 24. 13:02
December elején.
2018. nov. 24. 12:42

Én 2 hete csináltam nagytakarítást.A karácsony eszembe sem jutott,viszont egy hete jót röhögtem hogy megvan a "karácsonyi nagytakarítás"

Elsején díszítem az ablakokat,ablakmatricákkal.

Fények nem lesznek mert így is szikrát vet a szemem minden hónapban mikor leadom a villanyóra állást!

Sütni karácsony előtt egy héttel elkezdek.

Mi 23.-án díszítjük a fát,addig míg a gyerek hisz benne,így szenteste reggelén már ott az ajándék,így nyugodtan lehet főzni tőle! :D

26. Bless the child (válaszként erre: 25. - Dd9dec5381)
2018. nov. 24. 10:49

Kókusz mégcsak 2 éves ifjú legény volt. Egyik kedves hoxás társam írta nekem, hogy szívinfarktusban hunyhatott el. Ez olyan hihetetlen.


Bocs az offért kedves fórumindító

25. dd9dec5381 (válaszként erre: 24. - Bless the child)
2018. nov. 24. 10:46

Ó istenem :(

Az én röffencsem végelgyengült, sma végére a hátsó lábai is lebénultak, mosdattuk, patyolgattuk, aztán egyik reggel nem sípolt uborkáért...

24. Bless the child (válaszként erre: 23. - Dd9dec5381)
2018. nov. 24. 10:43
Köszönöm. Érthetetlenül állunk előtte, semmi baja nem volt😭😭😭
23. dd9dec5381 (válaszként erre: 20. - Bless the child)
2018. nov. 24. 10:42
Most láttam, R.I.P. Kókusz 😔
22. dd9dec5381 (válaszként erre: 20. - Bless the child)
2018. nov. 24. 10:40
😱 😍
2018. nov. 24. 10:40

Ajándék ügyben már szeptemberben elkezdem intézni a dolgot,most hétfőre meg is lesz mindenkinek minden.

Igy kezdhetem írni a bevásárló listát,kitalálni mit főzzek,mert most különleges vendégeink lesznek.

Takarításról annyit hogy én Karácsony és Húsvét előtt pucolok ablakot.A mostanit jövőhéten csináljuk meg,mert ki is kerülnek az ablakba a díszek,a dekoráció,a nyári rózsát felváltja a mikulásvirág cserépben(művirágok).

Alapjáraton függönyt gyakrabban mosok,port is törlök,meg csinálok mindent amúgy is,most az ablakpucolással lesz kicsit több meló.

A sütiket előbb sütöm meg mint eddig,mert megyünk karácsony előtt vendégségbe,szerencsére az időmet megtanultam beosztani 4 gyerkőc mellett is :)

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook