Karácsonyi készülődés (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Karácsonyi készülődés
Nekem már a fiamnak/hugomnak/anyunak megvan, lányomé folyamatban, anyósé, illetve sógoromék/bátyámék gyerekeinek még csak fejben, de már ez is valami:)
Előbbieknek még nagyon max még apróság, de az pedig azon múlik látok-e valami klassz dolgot.
Decemberben már csak a díszítéssel és a kajákhoz való beszerzéssel szeretnék foglalkozni.
Mióta gyerekek vannak a férjemmel inkább nekik veszünk, de egy kis apróságot mindig csempészünk a másiknak a fa alá:))
Nagy csoki imádó, így tavaly is egy különleges csomagot raktam neki össze olyanokból, amit az ember a hétköznapokban egyébként nem venne meg, legalábbis mi (Lindl stb).
Ja, meg arany pezsgőt, és szilveszterkor azzal koccintottunk:)
De kapott már kimért teát is, azokat is szereti.
Én már nagyon várom a Karácsony hangulatát,melegét....
De az ajándékok még nincsenek meg......
Mindkét dícséretet köszönöm szépen:))
Kreatívkodás: alapból elég suta kezem van, nagyon nagy oda figyelés kell ha csinálok valamit, de addig nem nyugszom, míg olyan nem lesz mint elterveztem:)
A naplómban pár bejegyzéssel lejjebb van egy kép egy bonbonos dobozról, most olyat szeretnék a családnak is csinálni.
Tavaly narancslekvár volt, és mindenki úgy örült neki:)
Köszi szépen:)
Még találtam egy díszt, amit a könyvespolc tartóira csináltam, és bár nem látszik az egész, szerintem ez is egyszerű.
Nagyon szépek!
Találtam másik asztaldíszt is, meg a naplómba tettem fel a tavalyi fánkról is képet, bár az egyik homályos, a másik pedig csak egy részlet, de talán kivehető:)
Csináltam új képeket a hópihékről :)
Aki szeretne ilyet a fájára, szóljon nekem priviben!
Persze, bár csak az előttiről tudok, de az majdnem ugyan az volt:)
(Tavaly sajnos nem csináltam róla képet.....)
Berakom a naplómba.
Könnyűnek tűnik, de azért el lehet vele szórakozni. Én nem ragasztottam, hanem varrtam a cseréphóemberke sisakját.
Képet tudsz feltenni róla? Szívesen megnézném.
Nagyon klassz ötlet, és könnyűnek tűnik elkészíteni, tehát nekem való:)
Köszi szépen!
Tavaly olyat csináltam, hogy egy sima lapos fonott kosárka közepébe tettem egy kerek lapos fém gyertyatartót. Köré szépen elrendezve fenyőágakat pakoltam (a kosárka nem látszott), majd 1-2 szárított narancs karikát ragasztottam rá, amire pedig egész fahéjat keresztven. A gyertyatartóra meg egy vastagabb gyertyát állítottam, amit tudtam cserélni.
Szerintem szép volt:)
Van egy asztaldísz ötletem neked.
A tobozt beleragasztod egy akkora kis cserépbe, mint a toboz, és felragasztasz rá gyöngyöket, és kész az asztali kis karácsonyfa.
Egy régi praktikában láttam, szeretném ezt a dísz megcsinálni a szekrénysorra.
Húú én megnéztem, gyönyörűek!
Le a kalappal.
Köszi!
Nagyon szépségesek, és a fa igaz retrós lesz, de csak "természetes" dolgokkal pakoljuk majd meg. Mondjuk régen ugye voltak üveg díszek, és ezek a gyönyörű csillagok csodálatosak lennének, jól is illenének a képbe, de most mégsem szeretnék ilyesmit tenni a fára.
Talán jövőre:)
Sziasztok!
Ha nem gond, én is csatlakoznék:))
Imádok készülődni, kitalálni mindenfélét, aztán örömmel, bár kevéske kézügyességgel megcsinálni:)
Az elmúlt években egy, vagy max kétszínű fánk volt (arany/piros), de tavaly a tényleg gyönyörűséges szépsége ellenére már nagyon "kirakatinak" találtam. Mű is volt, meg minden, ezért elhatároztam, hogy idén igazi retró fánk lesz:)
Tele szárított narancs/citrom/vérnarancs karikákkal, tobozzal, dióval, mézeskaláccsal és persze szaloncukorral. Utóbbiakat nem szoktuk feltenni, csak alá egy kis kosárba gyümölcsökkel együtt, de most minden picit másabb lesz:)
Az asztali/ajtó díszeket is ebben a stílusban szeretném.
Ajándékokkal jól állok, van ami meg is van már, a többi csak fejben, de már az is valami:)
Honnan rendeltél? Mit? Mennyiért?
Én szeretnék olcsó gömb alapanyagot.
További ajánlott fórumok:
- Ki tart velem szeptember 5-től, karácsonyig a diétámba? Együtt könnyebb!
- Új év előtti elhatározás avagy Karácsonyig -5kg!
- Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü?
- 2010 karácsonyig - 15 kiló. Társakat keresek, együtt könnyebb:)
- NAGY FOGYÁS! 2011 karácsonyig lefogyunk!
- Ki mikor kezdi a karácsonyi készülődést?