Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Karácsonyi göngyölt pulykamell recept

Karácsonyi göngyölt pulykamell recept

A Karácsonyi göngyölt pulykamell hozzávalói:
4 nagyobb szelet pulykamellfilé
30 dkg trappista sajt
1 db piros kaliforniai paprika
1 db jalapeno paprika /aki nem szereti a csípőset, kiválthatja zöld kaliforniai paprikával/
10 dkg szárított paradicsom
1 fej lilahagyma
15 dkg füstölt sonka
8-10 szelet bacon

őrölt fehérbors
szárnyas fűszerkeverék


A Karácsonyi göngyölt pulykamell elkészítési módja:
A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel. A trappista sajtot lereszeljük, a lilahagymát, a füstölt sonkát, a jalapeno paprikát, a piros kaliforniai paprikát és a szárított paradicsomot apró kockára vágjuk. A reszelt sajtot összekeverjük a sonkával, a hagymával, a paprikákkal és a paradicsommal. Ízesítjük sóval, őrölt borssal. A tölteléket a hússzeletek egyik oldalára halmozzuk, felgöngyöljük, minden tekercset mérettől függően 2-3 szelet baconbe burkolunk. A göngyölegeket szorosan alufóliába csavarjuk, tepsibe vagy sütőrácsra tesszük. Előmelegített sütőben kb. 20-25 percet sütjük, majd kibontjuk a csomagok tetejét, és 10-15 percre visszatesszük a sütőbe, amíg szép piros színt kap. Baconbe tekert ceruzababot készítettem mellé.


Kategória: Karácsonyi receptek


A karácsonyi göngyölt pulykamell elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook