Káposztás, zabos lepényke recept

A Káposztás, zabos lepényke hozzávalói:
160 gr reszelt fehér káposzta
50 gr zabpehely
100 ml forró víz
2 egész tojás
1/2 fej vöröshagyma aprítva
só, bors ízlés szerint
30 gr sajt reszelve

A kép illusztráció.
A Káposztás, zabos lepényke elkészítési módja:
A zabpelyhet beáztatom a meleg vízbe kb. 5 percig, vagy ameddig teljesen felszívja a vizet. Közben a káposztát lereszelem, és kicsit kicsavarom a levét. Nagyon apróra vágom a vöröshagymát, a fokhagymát zúzón áttöröm. Egy tálba teszem a káposztát, hagymákat, a két tojást, ízlés szerint fűszerezem, majd hozzákeverem a megduzzadt zabpelyhet is. Alaposan elkeverem. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, és egyforma korongokat formázok egy kanál segítségével a masszából. A tetejüket megszórom fekete és fehér szezámmaggal. Előmelegített sütőben 20 percig sütöm nagyjából 180 fokon.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: pi, jan. 29. 08:07
A káposztás, zabos lepényke elkészítési módja és hozzávalói.