Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Káposztaleves vislivel recept

Káposztaleves vislivel recept

A Káposztaleves vislivel hozzávalói:
0,5 kg savanyú káposzta
1 vöröshagyma
olaj
pirospaprika
babérlevél
1 ek liszt, vagy étkezési keményítő
1 kis poharas tejföl
4-5 füstölt virsli
só, bors


A Káposztaleves vislivel elkészítési módja:
A savanyú káposztát átöblítjük, apróra vágjuk.
Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, pirospaprikát szórunk rá, hozzáadjuk a káposztát, 1-2 babérlevelet. Felengedjük vízzel, puhára főzzük.
Elkészítjük a habarást, besűrítjük vele a levest, hozzáadjuk a felkarikázott virsliket. Jól összeforraljuk, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.


A savanyú káposzta levét félre szoktam tenni, ha túlságosan kiöblítettem volna az ízét, a végén azzal pótlólag savanyítom a levest.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , 2015. jan. 22. 08:22
A káposztaleves vislivel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook