Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sertésborda savanyú káposztával recept

Sertésborda savanyú káposztával recept

A Sertésborda savanyú káposztával hozzávalói:
10 szelet sertésborda,
só,
liszt,
pirospaprika,
olaj,
1 fej vöröshagyma,
1 db alma,
2 dl száraz fehérbor,
1 babérlevél,
őrölt bors,
kevés köménymag,
75 dkg savanyú káposzta.


A Sertésborda savanyú káposztával elkészítési módja:
A besózott hússzeleteket paprikás lisztben megforgatjuk, majd az olajon megsütjük. Ha szükséges adjunk hozzá kevés vizet. Amíg a hús sül a hagymát vékonyan felkarikázzuk. Az almákat megtisztítjuk, magházukat eltávolítjuk. A négybe vágott almákat felszeleteljük és kevés olajban a hagymával és a köménymaggal együtt aranysárgára pároljuk. Ráöntjük a bort. Babérlevéllel és őrölt borssal ízesítjük. Ha felforrt, hozzáadjuk a savanyú káposztát és fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet is adhatunk hozzá. Az így elkészített káposztát pecsenyéstálra tesszük és körberakjuk a hússzeletekkel.


Kategória: Húsételek receptjei


A sertésborda savanyú káposztával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook