Kalória és szénhidrát számolással fogyózók beszélgessünk :) (beszélgetés)
na sziasztok!
látom végre van egy kis mozgolódás:)
ma már megpróbálok nem enni semmit, mivel elég hányingerem van. a fejem is fáj...lehet migrénem van. Pedig ma ismét akartam tornázni...lehet megiszok gyorsan 2 liter vizet és 1 liter teát:)
Roxa te annnyira kedves és önfeláldozó vagy, köszönöm neked, hogy számolsz és utánajársz helyettünk (mármint a közös főzős fórumon:))majd oda is leírom , csak hátha a többiek is jönnének oda is:) Annyira igazad van az életmódos dologgal kapcsolatban, én sem akarok csirkemellen és zöldségen tengődni életem végéig. KÖSZI 1000szer:)
Hű, lányok, most olvastalak vissza titeket...kiteszem a lábam egy időre és ez történik?!?!?!?:)
Amúgy van benne vmi, h. nem vunk egymás ellenségei... Amiket Kriszcsike írt, mind tök igaz, node pont az a lényeg, h. mi itt mind ezt az elvet valljuk és ez alapján élünk/táplálkozunk...
Max. annyi lehet a különbség az életmódváltás és a fogyi között, h. amíg lefogyok arra a súlyra, ami számomra ideális, addig 1200 kcal körül étkezem, ha pedig elérem a súlyt, akkor majd kicsit fölemelem, súlymegtartásra. persze addig is igyekszem az egészségesebb ételeket fogyasztani és próbálok átállni arra, h. estére már ne egyek ch-t (pl. barna kenyeret)...de ez nagyon sokszor nem megy:( De még így is fogyok:P:)
Kedves Lányok!
Most eléggé elgondolkodtam, hogy való-e nekem ez a fórumozás..és arra jutottam, hogy nem...
Elég rossz napom van, és úgy néz ki, hogy ez minden velem kapcsolatos dologra kiterjed.
Elnézést kérek Tőletek, ha mint újonc rossz hírnevet keltettem a fórumotoknak, de személy szerint elég erős támadásnak éreztem Kriszcsike első véleményét, és ez mellett ki is tartok.
Lehet csak én vagyok ilyen érzékeny, de nekem az jött le, hogy lehülyézett.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy én jobban tudom, de szerintem másképp is meg lehetett volna fogalmazni, és azt a stílust vettem fel, amit az Ő részéről érzékeltem.
Szóval a lényeg, hogy mindenkinek további jó fórumozást kívánok, biztos rátok lesek még, de a hangulat emberségem miatt nem akarok semmi negatívumot keltetni a fórumról..
Na meg ne csak az én véleményem legyen mindenhol :)
Ha valaki esetleg tud írni Kriszcsikének privit a levelemben, akkor üzenem neki, hogy elmentem a fórumrőól, és nyugodtan cseveghet veletek, illetve rutinos életmódváltósként sok hasznos tanáccsal el tud titeket látni, amitől én nem szeretnélek Titeket megfosztani.
Sajna én nem tudok sem privit fogadni, sem írni, ezért kérlek Titeket.
További jó fogyózást.
U.I: Nem sértődtem meg, félre értés ne essék, csak a hangulatingadozásaim nem tudom még úgy kezelni, mint a fogyókúrám... :)
Lányok én ezt annyira nem értem!
Ismeretlen! Te pontosan ezt írtad, idézem:
"Légy kitartó, és meglesz az eredmény, csak ne ess túlzásba, mert a duplája jön vissza :( "
Kriszcsike nem ugyanezt mondja? Hogy vigyázni kell a jojo effektussal???
Egyébként meg nagyon sok ismerősöm lefogyott már teljesen különböző, (90 napos, Atkins, számolgatós) diétával és egyik se hízott vissza.
Úgyhogy én sem gondolom azt hogy egy adott fogyókúra jó csak. Minden ember más és mindenkinek más válik be.
Van aki fénnyel táplálkozik mégis tök egészséges. Van aki húst nem eszik és van aki csokidiétán él, van aki léböjt kúrát tart, más meg belehal. Hát és akkor most mi van? Legyünk egyformák mint a robotok? Ezért vagyunk emberek. És itt mi nem ráerőszakoljuk a másikra a mi akaratunkat, csak eszméket cserélünk. Elmondjuk ki hol tart és jól megdícsérjük egymást. Megbeszéljük ki mit főz, de ha nem szeretem, nyilván nem azt fogok enni.
Na szóval én nem is értem az ilyen hozzászólásokat.
Köszönöm a tanácsokat.
Akkora ellentétet nem vettem észre a hozzászólások tartalmában, mint Ti. Lehet, hogy nem olvastam elég alaposan?
Ne haragudj de... mi a tökömnek van egy fórum, ha itt csak a te véleményed hangozhat el????????
Miért írtam volna privátba?????
Azért ebben a fórumba írtam, mert itt olvastam, amire válaszoltam!!
Szerintem szar tanácsot adtál, nem fogom virtuálisan megveregti érte válad, hogy nagyon okos voltál, amikor másként gondolom!
Amúgy meg, te provokáltad ennek a levelem túlzott őszinteségét!
Na, tényleg csá, ebből már kinőttem!
Csáo
Kedves Kriszcsike!
Akkor egy jó tanács!
Lehet, hogy többes számban gondoltad, de erre a fórumra írtad, és hogy elkerüld az ilyen félreértéseket, akkor ne ide írd, hanem írd meg priviben az illetékes személynek!!
Mert így nem csak Roxának, de nekem is támadólag hatott.
Ha úgy gondolod, hogy én rossz tanácsot adtam, akkor írd meg nekem is, de ne a fórumnak!!!
kedves Roxa, mielőtt az utolsó kommentem előtt nem olvastam pár bejegyzésed.
Azt hiszem félreértés van:
- egyrészt egy embernek írtam a mai első kommentemet, nem a társaságnak
- lehet, hogy szerinted 4 kiló nem sok egy hónap alatt egy 62 kilós nőnek, szerintem sok (amúgy tiszta zsírban lefogyni 4 kilót egy 62 kilós nőnek... igen kiváló genetikai adottság szükségeltetik...
- fóruMOK-ot írtam, és ezek hozzászólásainak 80%át. ha jól láttam te is több fogyókúrásba benéztél..., hár ha szerintec nem olvasni sok ökörséget ott...
- amúgy meg, pont ezen a fórumon írtam le tegnap, hogy gratulálok az itt fórumozóknak, hogy miért nem részletezném.
Persze mi ketten totál más véleményen vagyunk, de azért nem kell felületes olvasás után, sértődött véleményeket írni.
Bár ha így látod jónak, akkor biztos így van jól. Szió
Kriszcsike, tényleg beljebb olvasnod, naplókat nézegetned, itt nagyon mértéktartó, nem koplaló, nem egyoldalúan étkező emberkék fogytak le, lettek mosolygósak, és hónapok alatt, nem hirtelen, nem szenvedve, nem virrasztva éhesen!
másrészt, ha olvasom, hogy egy tábor a kcal számolásban hisz és 1200 körül tartják a napi mennyiséget, én már tudom is, hogy egy bírható, tartható életmódfajtáról van szó....
amikor olyat olvasok, hogy 90 napos, 10 napos, burgonyadiéta vagy ilyesmi, akkor kicsit szkeptikusabb vagyok én is....
nekem ez az egyik fórum, amelyik igazi segítséget tud adni, a másik kettő is kcal-át számol :-)))
és fogy mindenki (basszus, nekem is fogyni kell!!)
Nah én veled egyetértek, annyiban, h nem csak addig kell tartania egy fogyókúrának amíg elérem a kívánt súlyt, hanem utána is. Én 3,6 kg-val születtem 15 kg voltam majdnem egy évesen. Világ életemben kövér voltam, megannyi fogyókúrát végigpróbáltam, kórházban is lefogyasztottak 1200 kcal-lal. De ugye én is mint rengeteg ember beleestem a jojoba. Ugye lefogytam utána nem figyeltem oda, h mit eszem, és ugyanúgy visszahíztam. Most megint az 1200 kcal/150ch-t csinálom és már ez is marad örökéletre:) Illetve, ha elérem a kívánt súlyt, akkor ráállok arra a kalória mennyiségre ami ahhoz kell, h megtartsam.
Amúgy ebben a fogyikúrában az a jó, h mindent ehetsz, tehát igazából nem éhezteted ki a szervezeted:)
húha, itt vita lett...:) nem akartam.
a problémám az, hogy két hónappal ezelőttig rendszeresen mozogtam és normálisan ettem (bizony édességet is). két hónapja viszont nem tudok mozogni, a kilók meg csak jönnek. Gondoltam, hogy az ülő-, fekvő helyzetben kevesebb kalória kell. Ezért ha a felhasznált energia csökkent, a megevettet is csökkenteni akartam, úgy, hogy a kaja változatos maradjon. De a fogyás ütemében nincs tapasztalatom, bár azt tudom, hogy nagyon sok kg-ból az elején viszonylag sok megy le.
Az izmaim tényleg sorvadnak egyébként, de gondolom, majd helyrejön.
Szerintem a régebbi életmódommal semmi baj nem volt, most meg nem tudok életmódot váltani, így a lehetőségeken belül kell megoldást találnom.
Kedves Kriszcsike!
Akkor arra kérlek, hogy mielőtt leorrolsz egy módszert, mert Te máshogy gondolod, akkor először olvass bele a fórumba.
Nekem az is elég, ha azt elolvasod amit az első bejegyzésed után írtak a többiek, akik, azért többet tudnak erről mint én....És rá fogsz jönni, egy-két dologra, amit merőben rosszul gondoltál...
Mindenki azt mondja, hogy a mértékletesség és a mozgás a lényeg, az meg mindenki saját döntése, hogy neki a saját életfeltételeihez mi a legoptimálisabb....mit engedhet meg magának, mit nem, mit enged meg a családja, és mit nem.....Nem 8 nap a megszabott idő, nem két hét, hanem kiló.....és nyilván mindenki szeretné ezt megtartani, és miközben csinálja a kúrát, vagy akár úgyis fogalmazhatunk, hogy az életmódváltást, akkor rájön, hogy mit rontott el, és ez az első szerintem!!!!!!És pont ettől lesz ez életmódváltás!!!!Csak egy kicsit gondolkozz el rajta...
Elnézést ha esetleg megbántalak, de nekem meg ez az őszinte véleményem...
Én is itt újra! Sziasztok ismét! Hát itt meg mi törpént?:)
Öööööööö én ezt nem értem! Mármint Kriszcsikét...
De biztos én vagyok értetlen.
azért amíg az ember eljuta ddig, hogy több hónap után zsigerből és kisujjból érzi, hogy miket-mennyiket eszik, mire van szüksége, stb. addig egy nagyon jó támpont (a legjobb támpont) a kcal számolás, és ez valóban átalakul egy spontán ösztönös tudássá, amivel egy életen keresztül, számolás nélkül is ismeri magát és az ételeket, amiket fogyaszt.
itt tényleg a jó példák vannak!
és a többség nem kúraszerűen csinálja, hanem életformaként.
Sajnálom, hogy az ellenséget látjátok bennem, és nem okoskodni akartam, csak egyszerűen leírtam a véleményem, azt hittem azért nyílt ez a fórum.
Amúgy meg, nem vagyok sok fogyókúrán túl, csak sok ember tartósan lefogyott a segítségemel tartósan, mivel ezzel foglalkozom.
Persze annál többe akadtak ki, amikor meghalották, hogy TUDATOSSÁG (mármint a jojósok)!
Sok sikert csajok, bocsi, hogy zavartam.
az nem sok,
heti 1 kg nagyon jó
nincs vita :-)))
engem rázzál fel valahogy, bakker, most úgysem tudsz
heti 0,5 kg a minimum, = havi 2 kg
heti 1 kg is nagyon ideális
ez igaz!
ha egyszer magamra találok, akkor én viszont nem határolom be ennyire, megy, ahogy megy, és kész
elmegyek én meg megkeresem magamat!! valahol biztos megleszek.
egyébként szerintem kellene , hogy ő válaszoljon, ne mi találgassunk...
Kedves Ismeretlen,
(Ok. De kizárólag egészséges emberekre értem.)
Az én fogalomtáramban két féle szó van erre:
1: fogyókúra: amiben szerepel az a szó, hogy KÚRA
2: és az optimális súly beállítása
A kúra dolgok, szerintem optimális testsúly beállítására, hosszú távon nem adnak biztosítékot.
Méghozzá azért, mert aki tartósan akar feleslegétől megválni, annak biztosan váltania kell az eddig megszokottól. Van akinek keveset, van akinek sokat, de a változandót nem a kúra idejére, hanem (rosszul hangzik elsőre, de öreökre.
Konkrétan nem számolom a kalóriákat, hanem tudom, hogy azokban az ételekben, amit eszem mi van.
De próbálok válaszolni, remélem a kérdésedre sikerül:
Még annó utánaolvastam, (nem fórumokon), hogy a szervezetedbe különböző szénhidrátok, zsírok fehérjék, rostok, vitaminok stb., hogyan viselkednek. Ezáltal rájöttem, hogy van (jobb szót nem találok rá) minőségi szénhidrát és zsír is, amit energiaként elhasználok és vannak rosszabbak is, amelyeket nem biztos (mértéktelen fogyasztás mellett). Megtudtam, hogy mennyi fehérjére, szénhidrát, zsír stb. szükséges a szervezetemnek.
tehát nálam az a kalóriaszámlás (ami igazából konkrétan nincsen), hogy a bevitt szénhidrátot és zsírt energiaként használom fel (amibe beletartozik a testmozgás is), tehát próbálom az arányt fentartani. De ettől függetlenül nem zárok ki semmit az életemből, max adagokat és van amit előnyben részesítek!
Hogy aki el szeretné égetni magáról a szírt, miközben izmait nem sorvassza el? Annál hosszabb téma, mintsem, hogy itt leírjam. De mindenkinél egyénfüggő, kin mennyi zsír van, ki milyen életformát folytat, ami meghatározza a nagyjáboli energiaszükségletét.
De a lényeg itt is: minőségi szénhidrátok, minőség zsírok és rengeteg fehérjebevitel, amit a nap folyamán nem mindegy milyen arányban osztunk el, és mikor fogyasztjuk.
De ezeknél nincs olyan erős időbeosztás mégsem, hogy 10 óra!!!! MOST evés!!!!, hiszen egy idő után (egy két hónap múlva) meg tudod ismerni, hogy mikor ehetsz, hisz a szervezeted jelezni fog!
Persze szabályok itt is bőven vannak (pl. este ne egy szelet banakenyérrel menjél aludni, hanem azt reggel fogyaszd), de még sem halál katonásan.
Na és természetesen, ki örömére, ki bánatára, a rendszeres testmozgás, ami heti 4x 1 órában ajánlott.
És a vízfogyasztás, de ezt gondolom nem kell ecsetelni.
Rengeteg mindent tudnék még írni, hiszen a témáról sokat lehetne tapasztalatokat és elveket cserélni, de nyilván itt nincs rá mód.
Összefoglalva: elosztás, mértékletesség, minőségi tápanyagok, testmozgás. De még annyi összetevője van, így ezt elolvasván, egymagában értelmezve, sok belekötni való is akadhat a fentiekbe.
Próbáltam válaszolni, remélem sikerült.
aki szenvedélyesn közli a tudását, tapasztalatát, az lehet, hogy csak jobban elhivatott, ezzel nincs baj, szerintem. tényleg elég határozott belépő volt. ismerős itt? vagy újonc?
úgy értem a fórumon...
diétában biztos van némi tapasztalata...
az atkins fórumon biztos lenne konfliktusa..
bár ott a zsírt eszik eszetlenül, nem??? :O
meg bazz Mása nem 4 hét alatt 20 kilót lefogyni..heti egy kilót szeretne 4 héten keresztül..ez szerintem egyáltalán nem irreális!
De lehet tényleg ma én vagyok a birka mindenkivel..lehet titokban kéne legelnem?:o
tény, hogy itt mindenki a kcal-t számolja, az adagokat, mennyiségeket méri, és abszolút vegyesen eszik, semmi fehérjemánia nincsen,
szénhidrát biztos hogy nem korlátozott, zsír is csak annyira, hogy a kcal ne legyen 2000
lassú, biztos eredmények, mosolygós arcok,
ezt a részt én sem értem
azzal a résszel egyetértek viszont, hogy legelső dolog, ami a fogyni vágyó íry: van 4 hetem le akarok fogyni x kg-ot, ez tényleg egy hülyeség!
én ezért is nem írok most semmit, legelőször csak szeretnék magamévá tenni egy életmódként működő diétát, úgy értve, hogy berendezkedni hosszú távra, aztán utána méregetni magamat, hogy mennyi is megy le 1-2 hét alatt vagy éppen havonta.
emiatt valamelyest jogosnak érzem az írást!
Húha, ez aztán észhez térítő egy szólam volt, mondjuk nekem bejön!
de konkrétan a kcal számolás ellen azért gondolom nincs ellenvetésed.... mert az egy orvosilag is elismert és alkalmazott módszer, a vita tárgya maximum a helyes szám meghatározása lehet!
nekem tetszik, ha valaki szinte sokkolóan őszinte, nekem bejön, rám nagyon hat, és jól hat,
igazat is adok, de ez a fórum, a gazdája, és a sok mértéktartóan végzett eredményes diéta nekem pl. nagyon is példaértékű!
én sajnos egy kis magam ásta gödörben dekkolok, elég rossz a kedvem, nem az óriési nagy súlyfeleslegem az oka, hanem az, hogy inkább hízok, semmint fogyni tudnék, és utálom, hogy nem vagyok ura a testemnek és az akaratomnak!
Kriszcsike te a Norbi dietetikusa vagy álnéven?:D
mert te azt írtad, amit írtál..ebben egyetértünk..viszont, ha nem tűnt volna fel, ez nem egy atkinsos klub, mi itt egész más életmódot követünk..eszünk mindent, csak lájtosabban, mértékkel..hol ebben a baj?:o
További ajánlott fórumok:
- 2009 áprilisi babát várók beszélgessünk
- Harmincas Bagoly Anyukák ! Beszélgessünk!:)
- 2010. január 1-től fogyózók, gyertek beszélgessünk!
- Napi egyszeri étkezéssel fogyózók beszélgessünk!!!:-D
- Csak szénhidrát számolással le lehet fogyni? Fogyott már valaki úgy, hogy a kalóriát nem vette figyelembe?
- Kalória és szénhidrás számolással küzdünk az álmunkért!!!