Kaális babák (beszélgetés)
Nem gáz. Nekem is volt ilyen. Egyik reggel én is így ébredtem, hogy jaj, de fáj a jobb petefészkem, jaj, de fáj! Kb. 1 perc jajgatás után: ja, nincs is jobb petefészkem...😁
Bármi lehet, nyúlnak a szalagok, mozognak a szervek.
Már csak 5 nap és újra látjuk a kicsiket! Jobban várom,mint a Karácsonyt! 😍😍
A magnéziumos témához hozzászólva én még csak napi 375 mg-ot szedek,ezt még jóval a stimu előtt kezdtem el. A dobozon az szerepelt,hogy ez fedezi a napi szükségletet. Persze nem kismamáknak,szóval következőnek valami komolyabbat kéne néznem valószínűleg.
Lassan elfogy a mostani...majd okosodom tőletek. ☺
És egy paramamis kérdés 😁: ma eléggé szúrkálnak a petefészkeim. Nem görcsölök és a szúrások sem folyamatosak,de elég erősek. Ez nem gáz?
(11+2 hetes vagyok.)
Nekem pl csak a magne b6 volt jó.
2x2t szedtem, és attól szüntek meg a görcsök.
Előtte bérest toltam, az meg sem kottyant.
A MagneB6 nem sokat ér... Én is szedtem, amikor nem voltam terhes, mert jó volt leszopogatni róla a mázt😁
Én Magnosolv port ittam a lányommal, most pedig Béres magnéziumot szedtem, ha minden rendben volt, napi 500 mg-ot, ha görcsöltem, akkor többet. Kalciumot nem szedtem, csak megvettem, majd megfeledkeztem róla.
Én DM saját márkás 400 mg -os magnéziumot szedtem (illetve most is szedem). Eredetileg napi 1 szem volt, illetve, ha fájt a fejem/görcsölt a hasam, akkor vettem be még. A végére viszont már fixen 3 x 2 db kellett. Nem lehet túladagolni, maximum hasmenésed lesz tőle, szóval nyugodtan vegyétek be, ha szükség van rá.
Érezni fogjátok, hogy mikor kell emelni az adagokat, mert brutál végtag görcseitek lesznek ennek hiányában, ugyanis a babák könyörtelenül elvesznek anyától mindent. :)
Kálciumot napi 500 mg -ot szedtem.
Én is magnerotot szedtem. Mondjuk régóta azt szedem. Sztem az egyik legjobb és gyorsan érezni a hatását. A magnézium az egyik legjobb barát terhesség alatt. Érezni fogjátok ha nagyobb mennyiségre van szükségetek. Nekem napi 1 vagy 2 volt az adag. Mikor hogy.
Kalciumból napi 1 pezsgőtabit ittam, amikor épp nem felejtettem el.
Az 1x1 az napi 500 mg, nem? Az nem kevés? És milyen az íze? Vagy direkt rágótabletta?
És kálcium? Nekem már durván törik a körmöm...
Akit érdekel Bp-en ingyenes baba elsősegély tanfolyam, ezt nagyon ajánlom, mi már voltunk, de most újra lesz:
Halihó!
Kálciumot és magnéziumot ki milyen mennyiségben tolja/tolta?
Köszönöm Lànyok,annyira aranyosak vagytok!Bejelentkezem az exMensmentises Győrfi Màtyàshoz,nagyon alapos ès kedves.A 12. hetire megvan az időpontunk ès mivel 1 nappal utàna töltöm a 38-at,prenàzunk is egyet.Utàna meg újra lesz a dokim.
Magnim,tegnap amikor meglàttam,hogy van a kantinban zöldborsó leves csak zöldsèggel,olyan volt,mintha Karàcsony lenne:-)
Gratula mindenkinek, olyan jo, h már ilyen sokan vagytok!
Nekem már most hiányzik a terhesség, már szülném a következőt 🙂😍
Én voltam 9 és 10 hetesen is. Normális.
Mi most a kedvenc kaja? 🙂
Sziasztok!
Panni, én 6 hetesen köszöntem el Balla dokitól, 8+3 hetesen voltam a nőgyógyászomnál, a védőnőnél 10 hetesen jártam, múlt héten.
Ma voltunk újra UH-n (11+3) és 3 hét múlva újra megyünk majd. Én a 8hetes látvánnyal igencsak megnyugodtam, ez a három hetente láthatjuk a gyereket ez most úgy érzem elég. Ráadásul jövő héten megyünk egy extra kuksira, akkor lesz a kombinált teszt.
Ma meg nagyon cuki volt a gyerek. Már 4.5 cm, és folyamatosan mozgott amíg vizsgált a doki. Kezdem elhinni, hogy mostmár nagy baj nem lehet, reméljük jövő héten is ezt fogják mondani.
Kb.a 7.héten voltam másik dokinál, ott állapították meg a szívhangot is, mert a Kaáliban karácsony miatt az 5.héten voltunk, ott még csak petezsák látszódott.
A védőnő a 7.heti uh/leletet fogadta el, vele 1-2 nap múlva találkoztam a doki után, azaz az is a 7.héten volt.
Tökéletes tüneteid vannak, nyugi, minden rendben van 😊
Én a kiscsajjal 2x, Minimanóval kb. 4x voltam kukkoláson a 12. heti ultrahang előtt. Jó, most gond is volt, de legalább 2x megnézettem volna a kispasit is😁
Védőnőnél mindkétszer a 12. hét után mentem, de azt hiszem, mások korábban mennek.
A babáddal minden rendben van, kínozzon csak, az a biztos!😁
Mondtam én,hogy a szégyenlősebb lehet,hogy kislány! 😊
Kíváncsi leszek majd. ☺
Szia Panni!
Én 6+6 hetesen voltam a Kaáliban uh-n,az volt az első bekukk.
Onnan úgy engedtek el,hogy kb 2 hét múlva legyen uh a saját orvosomnál.
8+2 hetesen volt a következő uh-m,a dokim magánrendelése miatt alakult így,mert időben fel kellett íratni a progeszteron recepteket,de persze egyáltalán nem bántam. 😊
Még aznap elmentem a védőnőhöz is,hogy az is ki legyen pipálva.
Ma léptem a 11.hétbe és már hiányoznak a kicsik...szóval én tuti nem kontrollmániásozlak le! 😂
Nagyon várjuk a jövő hetet! 😍😍
Ja és ne aggódj,biztos hogy rendben van minden,a rosszullét és görcs-hiány nagyonis biztató! Jól lesztek! 😉😘