Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Juharszirupban sült csirke (kanadai/ francia) recept

Juharszirupban sült csirke (kanadai/ francia) recept

A Juharszirupban sült csirke (kanadai/ francia) hozzávalói:
4 csirkemell
25 dkg liszt
2 ek vaj
1 dl juharszirup
1 kk borsikafű
½ kk kakukkfű
¼ kk zsálya
1 hagyma
1 dl víz
só és bors ízlés szerint.


A Juharszirupban sült csirke (kanadai/ francia) elkészítési módja:
A csirkét forgassa sózott-borsozott lisztbe. Nehéz (pl. öntöttvas) tepsiben vagy serpenyőben forrósítsa fel a vajat, rajta a csirkét süsse barnára mindkét oldalán. A juharszirupot öntse a csirkére, szórja be borsika- és kakukkfűvel, zsályával, öntsön vizet az edény aljára. Süsse fedetlenül 180 C°-on 50-60 percig, míg megpuhul, időnként megöntözve az edény alján összegyűlt levével.

a „juharszirup’’ sűrített almalé, ezzel vagy birsalma-sűrítménnyel dolgozzon.


Kategória: Húsételek receptjei


A juharszirupban sült csirke (kanadai/ francia) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook