Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Joghurtos-citromos torta recept

Joghurtos-citromos torta recept


Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Joghurtos-citromos torta hozzávalói:
1 nagy pohár natúr joghurt (40 dkg)
5 ek. porcukor (vagy édesítő)
30 dkg szőlő
1 db citrom
1 cs. zselatin
2 dl habtejszín

Alaphoz:
30 dkg darált háztartási keksz
2 ek. porcukor
1 zacsi vaníliás cukor
10 dkg vaj
kevés tej
1 ek. kakaó


A Joghurtos-citromos torta elkészítési módja:
A darált kekszet a porcukorral, vaníliával, olvasztott vajjal, kakaóporral összekevertem és annyi tejet öntöttem hozzá, hogy krémes állagú legyen. A masszát egy 34 cm-es tortaformába nyomkodtam és fél órára a hűtőbe tettem. Közben a joghurtot simára kevertem a porcukorral, hozzáadtam a reszelt citromhéjat, (egy kevés citromlét is lehet) és az 1 dl forró vízben feloldott zselatint. Adagonként óvatosan hozzáforgattam a felvert tejszínhabhoz, majd a kekszalapra öntöttem. A tetejét kiraktam szőlőszemekkel, és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tettem.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A joghurtos-citromos torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook