Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Joghurtkrém meggyel és cseresznyével vegyítve recept

Joghurtkrém meggyel és cseresznyével vegyítve recept

Elkészítési idő 25 perc

Kalória 329 kcal

A Joghurtkrém meggyel és cseresznyével vegyítve hozzávalói:
120 g cukor
80 ml citromlé
3 levél zselatin
175 g natúr joghurt
1/8 l habtejszín

A kompóthoz:
500 g cseresznye (vagy fele cseresznye fele meggy)
egy csipet fahéj + gyömbér
kevés őrölt vanília
1 teáskanál étkezési keményítő
ízlés szerint cukor


A Joghurtkrém meggyel és cseresznyével vegyítve elkészítési módja:
A cukrot és a citromlét addig melegítjük míg a cukor felnem oldódik. A zselatint hideg vízben felpuhítjuk,összenyomkodjuk és hozzáadjuk. Hagyjuk kihűlni. Hamár csak langyos,hozzákeverjük a joghurtot. Felverjük a habot, és belekeverjük a joghurtba. A krémet desszertespoharakba adagoljuk és hagyjuk megkeményedni. A cseresznyét kimagozzuk,és a 3/4 részét összeturmixoljuk. 4 evőkanál vízben 5 percig főzzük,szitán átnyomjuk,majd visszarkajuk a lábosba és hozzáadjuk az ízesítőket. A maradék cseresznyéket négy darabba vágjuk. Hozzáadjuk a cseresznyepéphez,a keményítővel és egy kis vízzel felforlajuk. Ha kihűlt a krémre öntjük.

Használjunk cseresznyét és meggyet vegyesen. Hidegen tálaljuk. Ha a kompót ízetlen,adjunk hozzá egy kis citromlevet,ha túl savanyú,hintsük meg egy kis porcukorral.
Kész cseresznyekompóttal is készíthetjük.

Egy adag 329 kalóriát ill. 1377 joulet tartalmaz.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A joghurtkrém meggyel és cseresznyével vegyítve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook