Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Piskóta tekercs recept

Piskóta tekercs recept

A Piskóta tekercs hozzávalói:
3 db tojás,
5 evőkanál forró víz,
15 dkg porcukor,
10 dkg liszt,
1 tasak vanillincukor,
5 dkg étkezési keményítő,
1 csapott teáskanál sütőpor.


A Piskóta tekercs elkészítési módja:
A tojást a vízzel habosra verjük. A cukrot elvegyítjük a vanillincukorral, és a tojásba keverjük. A lisztben elkeverjük a keményítőt és a sütőport, majd felét a tojáskrémbe szitáljuk. A legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. Hasonlóan járunk el a másik felével is. A tésztát egy kivajazott és sütőpapírral kibélelt tepsibe (30 x 40 cm) öntjük. Sütés után a piskótalapot késsel elválasztjuk a tepsi szélétől, a sütőpapír segítségével megemeljük, és egy cukorral megszórt konyharuhára kiborítjuk. A sütőpapírt ecset segítségével hideg vízzel megkenjük, és óvatosan, de gyorsan lehúzzuk. A piskótalapot megkenjük lekvárral. A tekercset azonnal tekerjük fel a konyharuha segítségével és szórjuk meg porcukorral.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A piskóta tekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook