Főoldal » Receptek » Fagylaltok receptjei » Gyümölcsös fagylaltkehely recept

Gyümölcsös fagylaltkehely recept

Elkészítési idő 20 perc

Kalória 501 kcal

A Gyümölcsös fagylaltkehely hozzávalói:
300g málna
2 szelet anaász
4 fél őszibarack (befőtt)
6 evőkanál málnalikőr
1/2 l vaníliafagylalt
200 ml tejszínhab
1 csomag vaníliáscukor
6 evőkanál tojáslikőr


A Gyümölcsös fagylaltkehely elkészítési módja:
Olvasszuk fel a málnát (ha éppen nem frissen szedett).Az ananászt és az őszibarackot vágjuk kis darabokra, keverjük össze a málnalikőrrel és hűtsük le. A poharakat kb. 5 percig a fagyasztóban hűtsük le. A fagylaltot 1órán át a jégkocka fagyasztóban vagy 20 percig a hűtőszekrény normál részében engedjük fel. A tejszínhabot a vaníliáscukorral verjük kemény habbá,töltsük a kinyomózsákba,és a tálalásig hűtsük le. A gyümölcsök 3/4 részét osszuk szét a poharakba,és tojáslikőrrel locsoljuk meg. A fagylaltot szeleteljük fel,vagy gombóc formában helyezzük a gyümölcsre. Tejszínhabbal és a megmaradt gyümölccsel díszitsük.

Mi illik hozzá?
Piskóta,édes ostyák vagy apró sütemény.

Javaslat:
Hogy a málna gyorsabban olvadjon fel,málnalikőrrel meglocsolva, a többi gyümölccsel együtt rakjuk egy tálcára,hagyjuk állni szobahőméréskleten,és időnként rázogassuk meg.


Kategória: Fagylaltok receptjei


A gyümölcsös fagylaltkehely elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook