Jogász szelet recept

A Jogász szelet hozzávalói:
Tészta:
25 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg cukor
Késhegynyi szódabikarbóna
Annyi tejföl, hogy jól gyúrható kemény tésztát kapjunk.

Kevert tésztához:
5 dkg vaj
10 dkg cukor
1 db tojás
1 db tojássárgája
Késhegynyi szódabikarbóna
2 kávéskanál kakaó
1 dl tej
13 dkg liszt

Továbbá:
Pikáns ízű lekvár pl.: fekete ribizli, áfonya...
1 db tojásfehérje
10 dkg porcukor a mázhoz


A Jogász szelet elkészítési módja:
Az első tészta anyagait összegyúrjuk, 3/4 részét kis tepsibe (30 x 22 cm) nyújtjuk, megkenjük a pikáns ízű lekvárral. A második tésztához a vajat kikeverjük a cukorral, tojással, tojássárgájával. Hozzádolgozzuk a kakaót, szódabikarbónát, tejet, lisztet. A keveréket ráöntjük a lekvárral megkent tésztára. A porhanyós tészta 1/4 részéből rudakat sodrunk ceruza vastagságúra, a rudakat egyenletes távolságra hosszában rárakjuk a barna tésztára. Sütés közben a rudacskák belesüllyednek a tésztába, s amikor felvágjuk a süteményt, babosnak fog látszani. Amíg a tészta sül, a tojásfehérjét a porcukorral vízgőz felett vastagra keverjük, és a meleg tésztára kenjük. Kihűlve vágjuk fel. Díszítésként megszórjuk színes kókuszreszelékkel.

Nálunk nem élt egy órát sem. :)
Nagyon finom!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A jogász szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook