Rudi rud recept

Elkészítési idő 35 perc

A Rudi rud hozzávalói:
Tészta: 16 dkg liszt
10 dkg Ráma
kevés só
1 tojás sárgája
2 evőkanál porcukor
2 evőkaná porkakaó
késhegynyi szódabikarbóna
fél pohár tejfel
Krém:3 csomag túró
4 tojás sárgája
25 dkg cukor
1 cs. vsn. cukor
fél citrom reszelt héja
4 evőkanál búzadara
mazsola (kihagyható)
az 5 tojás habja


A Rudi rud elkészítési módja:
A tésztához valókat összegyurjuk és két cipóba osztjuk. 2 db őzgerincet kizsirozunk, lisztezünk. A cipókat akkorára sodorjuk hogy az őzgerincet ki tudjuk vele bélelni,a végeket is és ha beletettük a tölteléket rá tudjuk teljesen hajtani.Tehát a tölteléket becsomagoljuk a tésztába. Előmelegitett sütőben tűpróbáig sütjük, kb. 20-30 perc. Ha megsült, kivesszük a sütőből és egy tálcát teszünk rá és annak a segitségével boritjuk ki az edényből. Megvárjuk mig teljesen kihül, mert különben kifolyik a töltelék.

Nagyon mutatós süti.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rudi rud elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook