Jobb félni, mint megijedni. Igaz ez? (beszélgetés)
Ááá, nem jól van ez így! Itt valaminek változni kell, de minél hamarabb, mert máskülönben ennek rossz vége lesz.
Én annyit tudok tenni, hogy bízok. Bízok az emberekben, hogy ezt a helyzetet, egyre többen látják át, és tesznek is érte, hogy ez megváltozzon.
Hát igen... Így valahogy van ez...
...Aki "kitalálta" ezt a közmondást, lehet, hogy csak arra gondolt, hogy ha erdőn keresztül vezet az utad, legyen nálad egy jó kis dorong, hisz jöhet medve is, farkas is, útonálló is...
Igen igaz, ha arra gondolunk, amiről a közmondás szól. De! A mai világban már sajnos mindentől félnünk "kell". Kell, mert ilyenné formált a világ. Félünk az öregségtől és minden velejárójától(ráncosodás, kopaszság, magány, kiszolgáltatottság stb.) Félünk az utakon, a munkahelyen, sőt, még az otthonunkban is(áramkimaradás, csőtörés, gáz elzárás, betörő stb.)
Félünk a betegségektől, a munkahely elvesztésétől,az ételektől, a vegyszerektől, a sugárzásoktól, a globális felmelegedéstől stb.
Egyszóval, félünk a holnaptól, mert az annyira ismeretlen és kiszámíthatatlan a mai világban.
És minél több anyagi javakat halmozunk fel, annál több mindent kell féltenünk(elromlik, ellopják, elhagyjuk stb.)
Szerintem ennyi félelemre, a mai ember pszichéje még nincs felkészülve/hozzászokva, emiatt (is) ilyen sok a stresszes és beteg ember. És ezért olyan sok a függő ember...
"Szerintem akkor a legaktívabb/legéberebb az agy."
Egyértelmű. ...De mi volt az az inger, ami kiváltotta - ezt lenne jó tudni...
Most találtam, gondoltam: megosztom.
"8 érdekesség az emberi agyról
Memóriánk kapacitása döbbenetesen nagy: 2,5 millió gigabyte.
Agyunk energia-felhasználása 12 watt, ami egy átlagos 60 wattos izzó egyötödének felel meg.
Az agy a nap 24 órájában dolgozik, folyamatosan feldolgozva azt a hatalmas mennyiségű információt, amit érzékszerveinken keresztül kap. A működéshez szükséges energiát glükózból nyeri.
Köszönhetően a több mint 100 milliárd idegsejtnek, az agyi feldolgozás képessége 100 ezer milliárd adat másodpercenként.
A régi korokban több filozófus úgy vélte, hogy az emberi tudat a szívben van, nem egészen a 17. századig, amikor Thomas Willis agyanatómiai kutatásai felhívták a figyelmet az agy jelentőségére.
A stressz bizonyítottan erős hatással van az agy kognitív folyamataira.
Az alvás elengedhetetlen az agy számára. Alváshiány következtében agyunk magától „kikapcsol” néhány másodpercre.
A homloklebenyben lehet egyfajta „humorközpontunk”. Akiknél ez a rész sérült, azok gyakran nem értik a vicceket."
...Szóval: én továbbra is azt hiszem, hogy jobb félni, mint megijedni...
Úgy látom, hogy akik itt jártak eddig, gondolják néha másképp is, bár nem hiszem, hogy nem arról van szó olyankor is, hogy a félelmet a szorongással azonosítják, a félelem hiányát pedig a gondtalansággal...
Nem tudom, rémlik-e valakinek valami, ha azt mondom: Macskajáték.
Egy régi színházi élmény a számomra... Két testvér, már benne a korban, azon huzakszik, melyikük élte helyesen az életét... Az-e, aki fejest ugrott mindenbe, amibe csak lehetett, vagy az, aki nem... El kellene, hogy olvassam újra...
"örök rettegés"?
...És ha megfontoltság? Elővigyázatosság?
A "megijedés" pedig annak a következménye, hogy se megfontoltság, se elővigyázatosság...
Furcsa talán, de most az ötlött fel bennem: de jó, hogy nem a középkorban élünk! Aztán eszembe jutott, hogy ez mit sem jelent...
Hál' Istennek, ezek azért - már ti. a kínzás, kínzatás - mégsem a mindennapjaink része.
További ajánlott fórumok:
- Aki szívesen emlékszik vissza a hetvenes -nyolcvanas évekre, mi volt jobb, és mi rosszabb, mint manapság?
- Mitől jobb egy magyar férfi mint egy arab?
- A férjemet az édesanyja folyamatosan érzelmileg zsarolja, mert engem jobban szeret, mint őt, és ezt anyuka nem tudja elviselni. Mit tegyek?
- 40 felett a klasszikus tényleg jobb, mint a csupasz?
- A nők tényleg jobban szeretik a komolytalan férfiakat, mint a komolyakat?
- Megnéznétek a hőgörbém? Már kezdek megijedni...