Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Jó tudni - Szocpol és félszocpol fórum

Jó tudni - Szocpol és félszocpol (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Jó tudni - Szocpol és félszocpol

1 2
2010. aug. 11. 13:29

sziasztok!

Nem tudom tud e nekem vki segíteni de én vettem 2008-ban egy használ házat szocpolra de csak 2 gyerekre adták meg!

szeretném megkérdezni hogy van e vmilyen lehetőségem felvenni a harmadik gyerkőcre is?

2009. ápr. 23. 22:40
Családi házunkon tetőt szeretnénk cserélni és a tetőteret beépítteni/részben/.Fel szeretnénk venni a két gyerekunk után járó félszocpolt.A tetőcseréről és a beépítésről építési engedéllyel rendelkezünk.Milyen összegről kell szólni a költségvetésnek?Mert ugye nem mindegy,hogy mennyinek a 70%-ával kell elszámolni.Lakástakarékunk is van,ott a teljes összeggel kell elszámolnunk.Köszönettel:Dudásné Hangonyi Judit
41. Reginyanya (válaszként erre: 40. - Micóka)
2009. márc. 2. 15:03
Köszi!
40. micóka (válaszként erre: 39. - Reginyanya)
2009. febr. 26. 21:46

Szia!


Írd be a google-ba, h "hőszigetelésre támogatás". Itt sok infót találsz, bár még az idei pályázatokat nem írták ki. Állítólag március végétől várható...

Remélem tudtam segíteni...

39. Reginyanya (válaszként erre: 38. - Micóka)
2009. febr. 25. 15:53

Szia!

Meg tudnád nekem adni azt a címet ahol többet lehet olvasni a hőszigetelésre igényelhető állami támogatásról, mert én is hallottam róla pár napja, de azóta nem találok semmit!

Köszi

38. micóka (válaszként erre: 37. - Szalay0219)
2009. jan. 30. 22:22

Szia!


Időközben utána néztem. Sajnos nekünk szocpol nem jár. Sem fél, sem egész. Viszont tavasszal lehet pályázni olyan állami támogatásra, amit hőszigetelésre, nyílászáró cserére lehet fordítani. Ezt 40%-ban(vissza nem térítendő) az állam állja- ezt azért írom le, hátha mást is érdekel.

Szóval nem kimondottan hitel érdekel... De ha van vmi jó ötleted, akkor szívesen veszem...

2009. jan. 30. 21:19
szia micóka megoldottad a hitel gondot?egyet tudok ajánlani ha kell írj szívesen megmondom
2009. jan. 26. 13:26

Sziasztok!


Nem tudja véletlen vki, h használt ingatlan esetén mik a feltételek? Egyáltalán hol lehet ezzel kapcs.a részleteket megtalálni? Mi egy éve vásároltunk egy használt házat és tetőt, fürdőszobát szeretnénk rendbe tenni...

Köszönöm, szép napot mkinek!

2009. jan. 24. 13:20

Milyen összegű a támogatás?


A fiatalok otthonteremtési támogatásának összege megegyezik a félszocpol összegével,


Eltérést jelent a félszocpolhoz képest, hogy a támogatás összege nem haladhatja meg az adásvételi szerződés szerinti vételár 70%-át.

2009. jan. 24. 13:19

Kérelem és benyújtási határidő


A támogatás iránti kérelmet bármelyik - ilyennel foglalkozó - hitelintézetnél be lehet nyújtani a lakásra vonatkozó adásvételi szerződés megkötését követő 120 napon belül (amennyiben a határidőn belül nem igénylik a támogatást, a későbbiekben már ugyanerre a lakásra vonatkozóan nem kérelmezhető). Mindazokat a dokumentumokat, igazolásokat csatolni kell, amelyek a személyi feltételek fennállását bizonyítják, és a szocpol iránti kérelemhez is be kellene nyújtani. Erről itt olvashat.

A támogatás folyósítása előtt be kell mutatni a földhivatalhoz benyújtott adásvételi szerződést vagy a tulajdonjog bejegyzését igazoló tulajdoni lap másolatot.

A fiatalok otthonteremtési támogatása igénybevételének feltétele továbbá a támogatott személynek a vonatkozó támogatási szerződésbe foglalt kötelezettségvállalása, hogy a támogatás folyósítását követő egy éven belül bemutatja a hitelintézet számára:


- az illetékhivatal által hozott, a támogatással vásárolt ingatlan visszterhes vagyonszerzési illetékelőlege kiszabásáról szóló határozatát és


- a lakcímet igazoló hatósági igazolványát, amely igazolja, hogy a támogatással vásárolt ingatlan a lakóhelye.

2009. jan. 24. 13:19

A használt lakás vásárlásához szükséges önerő növelése érdekében fiatalok otthonteremtési támogatására jogosultak:


- a gyermeket nevelő, 35 év alatti házastársak, legalább egy éve közös háztartásban élő élettársak vagy egyedülálló személyek, használt, legalább komfortos lakás vásárlásához szükséges önerő növelése érdekében, amennyiben


- az általuk vásárolt ingatlan vételára nem haladja meg Budapesten és megyei jogú városokban a 12 millió forintot, vidéken a 8 millió forintot.

egiszől sőt, még értékes nyereményekkel is gazdagabb


Fontos, hogy ugyanazon gyermek után egyetlen közvetlen támogatást - a szocpolt, a félszocpolt vagy a fiatalok otthonteremtési támogatását - lehet csak igényelni. Ha valaki igényel ilyen támogatást, akkor a később született gyermek után is - az adásvételi szerződés keltének időpontjában érvényben volt összegben - megkaphatja ezt, amennyiben kölcsönszerződése van.


A szocpol személyi feltételeire vonatkozó rendelkezéseket a fiatalok otthonteremtési támogatása esetében is alkalmazni kell, melyekről itt olvashat.

A támogatás igénybevételi feltételeinek meglétét a folyósító hitelintézet vagy a kölcsönt nyújtó biztosítóintézet ellenőrzi, míg a személyi feltételek meglétét az igénylő lakóhelye szerinti települési önkormányzat jegyzője igazolja a folyósító hitelintézetnek.

2009. jan. 24. 13:14
Lányok!Én voltam csütörtökön az otp-nél!És azut mondták nekem hogy a szocpol már nincs és helyette van a Fot!Fiatalok otthonteremtési támogatása!És a lényege az mint a szocpol-é!max 35 éves életkor,meglévő gyerköcökre adják ki,az összege annyi mint a szocpolé használt lakás vásárlásánál 2 gyerekre 1200000Ft.új lakásnál 2400000Ft!De az otp-nél lakáshitel esetén önerőnek kell min 40% a mert a bank a hitel 60%.át adja ki!
31. dyewittness (válaszként erre: 28. - Mayababa19)
2009. jan. 24. 12:22
Az felvett szocpol a ház értékének max 70%-a lehet.
2009. jan. 24. 12:21
Szeretném megkérdezni, hogy a félszocpol igénylése után születendő 2.gyermekre mikor lehet igényelni a félszocpolt.
29. cicka1 (válaszként erre: 28. - Mayababa19)
2009. jan. 16. 06:23
Szocpol igénylés -ez a fórum címe, ami elég aktív, itt próbálkozz!
2009. jan. 16. 01:14

Sziasztok!

Én egy 20éves lány vagyok a barátommal fel szeretnénk venni a szocpolt 2gyerekre!

Tudna nekünk valaki segíteni hogy hova kell mennünk ezt intézni?és mi kell hozzá?

És 2gyerekre mennyi a szocpol?

Milyen házat tudnánk venni belőle?

köszönöm előre is a segytséget.

maya_1@freemail.hu

aki tud kérem írjon köszönöm.

2008. dec. 11. 07:23

Sziasztok!

Mi ha minden igaz megelőző szocpolt veszünk fel két gyerekre,tehát 2,4 M.

Az világos, hogy max 8 éven belül kell megszületni a két gyerkőcnek, de tudja valaki van -e "határideje" az első babának? De borzasztó így tervezni:(

Köszi az infókat!!

2008. nov. 16. 15:48

Sziasztok!

Remélem, tud nekem valaki segíteni. Úgy tűnik, hogy válni fogunk. A lakás a férjemé, mi hazaköltöztünk anyukámékhoz. De ez sajnos nem megoldás, vennem kellen egy lakást. Ha új lakásban gondolkodok, felvehetem a szocpolt egyedülállóként?

És csak a válás után, vagyy előtte is. Egy ismerősöm állítólag még a válás előtt felvette, úgy hogy a férje aláírt valami papírt.

25. Timie
2008. szept. 6. 20:01

Sziasztok!

Szeretnénk venni egy új lakást és ma egy ismerősömtől azt az információt kaptam, hogy állítólag új lakásra még meg nem született gyerekre nem lehet igényelni megelőlegezett szocpolt. Tehát ha hitelt veszek fel csak a meglévő egy gyerekre adnak pénzt a másik aki még nem született meg arra nem, csak ha megszületett akkor vonják le. Tudtok róla vmit?

Előre is köszönöm a válaszokat.

Üdv. Timie

24. szonja2003 (válaszként erre: 14. - Tafonta)
2008. aug. 24. 21:29

Szia;


Az OTP-ben kell a szocpolt intézni. Használt lakásra csak félszocpolt adnak és ezt előre nem lehet felvenni(mármint meg nem született gyerekre). A tetőnek rajta kell lenni és utána utalják a szocpolt több részletben. De ha használt lakást veszel függ hogy hány gyerkőc van és hogy mekkora a lakás. Nagyon sok kritérium van. A teljes összeget csak új lakás építésre adják de itt már a még meg nem született gyerekre is fel lehet venni. De sajna annyira kötve van minden, aki fel akarja használni annak legyen saját tőkéje is mert az is kell! Mi is fel akartuk venni használt lakásra, de mindenféle képpen egy szobával kellett volna bővíteni (félszocpol és a lakás már megvolt) 2 gyerek van, és most két szoba van de a konyhából is azt akartunk és egy nagy nappalit és főzőfülkét akartunk hozzáépíteni de nem lehet. Szoval, adják de szinte ők mondják meg hogy mit csinálhatsz a pénzből a te lakásodban!!

Sokan felveszik, és nem is a házra költik de hogy hogy!?

Röviden ennyit tudtam segíteni, remélem van benne neked fontos infó! szia

2008. máj. 25. 19:54

Sziasztok!


Ti hogyan kezdtetek neki a szocpol igésnléséhez? Nekem teljesen kusza mit és hol kell csinálni.

Elöre köszi a válaszokat!

Doriska

22. tafonta (válaszként erre: 21. - Liaandi)
2008. ápr. 28. 14:59
De jó, nálunk a Környéken (13. kerület) másfél szobás panel 9 milliónál kezdődik, a tégla lakás ennél drágább. És ami még nagyon príma mondjuk a félszocpolnál, hogy van egy felső határ ameddig a támogatást adják. Nálunk Pesten pl. 12 milliónál nem lehet drágább a vásárolandó használt lakás, pedig itt nagyon el vannak szállva az árak.
21. liaandi (válaszként erre: 20. - Wendy87)
2008. ápr. 27. 15:50

Szia!

Remélhetőleg még 2009-ben is lesz szocpol ha persze addig nem szüntetik meg,és ezt sajnos nem lehet előre tudni!

Én is pécsi vagyok és most vagyunk lakásvásárlás elött!Borzalmas árak vannak a lakáspiacon!De szerintem ez mindenhol igy van!Ha használt lakást veszel akkor csak a szocpol összegének a felét adják meg!Csak új lakásnál adják ki a teljes összeget!Pécsen egy 2 szobás lakás kb:7és fél millió Ft-nál kezdödik a 3 szobások 8 és fél millió, határ a csillagos ég!Sok sikert kívánok neked előre is!

2008. ápr. 27. 14:58
Sziasztok! Én 2009 őszén szeretném felvenni a félszocpolt, szerintetek akkor még lehet? Én előtte semmiképpen nem tudok belevágni egy lakáshitelbe, mert GYED-en vagyok addig. Ja, és egyedülálló is kaphat? Nagyon remélem. Annyira szeretnék egy saját lakást, ahol a picinek is lehet egy saját kis szobája... Egyébként hány forinba is kerülhet a használt lakás (Pécsett)?
19. 4e6546fe63 (válaszként erre: 12. - Szabotimi)
2008. márc. 4. 10:03

Szia!


A szocpolt új vagy használt lakásra vettétek fel?

18. tafonta (válaszként erre: 17. - LoLiNa)
2008. febr. 1. 10:33
Ilyen mélységekig sajnos nem vagyok tájékozott, erről szakembert kellene megkérdezni.
17. LoLiNa
2008. febr. 1. 05:41
nekem nem alkalmas a tetőm beépítésre, de azzá lehetne tenni..:) így is megadnák?
2008. jan. 31. 10:45
Úgy tudom igen, de utána kellene nézni!
15. LoLiNa
2008. jan. 31. 06:09
az igaz, hogy 2 gyerkőc esetén megadják már tetőtér beépitésre is?
2008. jan. 30. 22:00

Sziasztok!

Most lehet, hogy hülyének tűnök, de HOL kell igényelni a szocpolt (esetemben félszocpolt)?

Meg azt lehet tudni, hogy új lakásnál a vételi szerződés megkötését követő 120 napon belül bírálják el a kérelmet, de hogy van ez használtlakás vásárlása esetében???

Ha valaki tudja ezeket, kérem mondja el nekem is!

Köszi!

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook