Jahn Ferenc Kórház szülészete (beszélgetés)
Neked is gratulálok! :)
Lehet hogy veled is találkoztam? :)
Melyik osztályon feküdtél?
GRATULÁLOK!
Még az is lehet hogy találkoztunk? :) Akkor még én is bent voltam! :)
Melyik osztályon feküdtél?
Gratulálok!
Sok tejcsit és boldog babázást kívánok!
Sziasztok!
Egy pár napig nem voltam, mert hétfőn hajnali 3-kor elfolyt a magzatvizem. Déli pontban 12:00-kor pedig megszületett a kisfiunk. 😊
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne a mostanában szült anyukákhoz, hogy ha nincs fogadott orvosom, és körzetileg nem a Dél-pestibe tartozom, akkor szülhetek itt? És ha nincs fogadott orvos se szülésznő akkor ki jön be? Valaki ismeri Helga főnővért-szülésznőt? :)
Szia! Gratulálok Nektek! Jó egészséget! :-) hogy vagytok?
Amúgy sztem nincs olyan kórház, ahol mindenki kedves, segítőkész :( nagyon keveset keresnek a kórházi dolgozók :(
Szia!
Nemcsak ott, nagyon sok kórházban indokolatlanul sok a császármetszések száma. :(
A babaruhákkal kapcsolatban: én úgy hallottam, hogy a ruhákat anyukák ajándékozták az osztálynak, ezért nincs már egyetlen baba sem angolpólyában.
Sziasztok!
Biztosan emlékeztek rám, 33+2 hetes kismamai vagyok és egy 2,5 éves kisfiú anyukája :)
Tegnap jöttem haza a Jahn Ferencből....1 hetet töltöttem a terhespatológián mert múlthéten volt egy rosszullétem ami nem ígérkezett könnyű esetnek, befektettek! Kapott a babám tüdőérlelőt meg nekem szurit kell szúrnom mindennap! Egyébként júl vagyunk!
Gondoltam megosztom vegyes érzelmeimet az ott töltött idő alatt! Azt tapasztaltuk a többiekkel hogy egyre több a császár és bizony "indokolatlanúl" :( Vasárnap én is felkerültem a szülőszobára mert fájásokat mutatott a ctg és lazán megkérdezték hogy császárra készülök? Mintha ez olyan természetes lenne! Mondtam hogy NEM!!! Az egyik szobatársam március 30-ra lett volna kiirva és már beírták márc 9-re császárra 37.hetesen, pedig minden eredménye jó csak annyi hogy a baba faros...de ettől függetlenül nem értettük miért nem lehet várni 38-39hétig?!
A nővérkékről-szülésznőkről is vegyes az érzelem...van aki egy angyal pl: Czövek Ági és egy bizonyos Editke...hát ők komolyan a földre szállt angyalok! Nagyon aranyosak és imádni valóak, soha nem lekezelőek még akkor sem ha ezer felé kell szét szakadniuk! De akadt olyan is akinek szóltam hogy meg kell kapjam a szurit és lazán elhajtott hogy majd megkapom ne izguljak nincs elfelejtve! Hozzáteszem elfelejtette, így inkább a váltás műszakossal adattam be az ő szeme láttára! Az étkeztetés viszonylag pozitív, nyilván nem 5 csillagos szállodára számít az ember, és javarészt az orvosok is kedvesek! Van sok fiatal orvos most! :)
Remélem nem baj hogy leírtam, de hátha valakinek jól jön! :)
Amit még láttam hogy a babák most nem angol pólyában voltak hanem saját ruhában....lehet hogy már kell bevinni nekik? Mert eddig nem kellett!
Koszi az infot Mindenkinek! :)
Igen, ha nem felejted el kerdezd meg kerlek! Koszi :)
Szia!
Attól, hogy van szülésznőd, orvoshoz kell járni, mert bizonyos vizsgálatokat ő végezhet csak el. Ha nem akarsz fogadott dokit, akkor mehetsz a szigethalmi sztk-ba, vagy bármilyen dokihoz aki vállal terhesrendelést. 36-ik hétig a szülésznőnek nem igazán van dolga. Ha akórházba jársz fel szakrendelésre, akkor avérvételeket ő intézi és ha épp van ideje, lekisér az ultrahangba. Bár ez nem nagyon fordul elő, mert mindig sokan vannak a szülőszobán :)
A régi rend szerint semmit, azt hiszem csak a végén a ctg-ket, meg a szülést és egyszer szoktak neki fizetni a végén. (Javítsatok ki ha tévedek, korábban nem volt fogadott szülésznőm)
Most már elvileg lenne lehetőség hogy szülésznő kísérje végig a terhességet alacsony kockázatú esetekben és ne orvos, bár a gyakorlatban ez még nem hiszem hogy létezik.
Viszont ha valakit felkérsz, mindenképpen meg kell vele beszélni minden ilyesmit.
Köszi! :) Majd írj, hogy hogy vagytok! :)
Harasztin élünk, pesten dolgozunk! Kis családi ház állatokkal :)
További ajánlott fórumok:
- Pest Megyei Flór Ferenc Korház Szülészete-Mi a véleményetek, tapasztalataitok róla?
- Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Szülészet- és Nőgyógyászati osztályról vélemények, kérdések, tapasztalatok!
- Markhot Ferenc kórház szülészet
- Toldy Ferenc kórház szülészete
- Jahn Ferenc kórház szülészete - vélemények
- Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet szülészet/nőgyógyászat