Itt a jó idő, futásra fel! - Dicsekedjünk egymásnak... (beszélgetés)
Cipőd milyen, mert nem mindegy a térdnek. Persze terep se mindegy. Nekem régi cipőtől a sípcsontom fájdult meg.
Én is csak magnéziumot szedek, izomgörcsök ellen.
A héten az én térdem is megfájdult,bedagadt,tervezek elmenni orvoshoz,mert nem szeretném ha baja esne,sokat akarok még futni :)
Én MagneB6-ot szedek,az az izmokra jó,mást nem,de erre is rákérdezek a dokitól,hogy mit ajánl. Majd megírom.
Szerintem a nike kifutó. Ha jól tudom nem fognak már órát gyártani. Ennek ellenére szeretem, mert jó webes felületet kapott. Bár én csak ipoddal próbáltam. A régi polar felületet szeretem, számomra informatív csak elavult és nincs térkép, ahol mások edzéseit nézhetem. Az új polar felület a flow már tudja ezt, de elég gyenge. Csak polar loop órával tudok rá felmenni, ami csak egy aktivitásmérő, de szerintem inkább trendi, mint informatív. Lehet v800-at használva más lenne a véleményem. RC3 edzéseit nem tudom importálni.
Garmin órám még nem volt, de más edzéseit látva, talán nekik van a legjobb oldaluk, kár, hogy az órái nem túl szépek, vagy legalábbis kevésbé nőiesek.
Sajnos tényleg elég drágák, főleg ami gps-t is tud. Nekem egyelőre jó/kell a gps, mert versenyen képes vagyok belemenni túl nagy tempóba és a végét nem bírom. Az óra legalább visszafog, hogy ne siessek az elején:)
Sziasztok!
Nekem nincs még pulzusmérő órám, de szemezek egy polar ft4-el :) A nike órája tetszik nagyon még, de az nagyon drága.
Én túlsúlyos vagyok, igy kezdtem el futni. Intervallumos futást csinálok, tegnap sétával együtt 6.4 km jött ki, 3-4 perc séta, 3-4 perc futás... De az elején lefutottam kb 9 percet, aztán 3-4 perc séta aztán 7 percet futottam, utána már csak 3-4et újra.
A térdemet féltem kicsit, szedek izületvédőt. Ti szedtek valamit?
Sziasztok!
Én is imádok futni,évek óta futok.
A fogyókúrámban is nagy segítségemre volt,27kg-ot fogytam.
Jött vissza belőle,mert imádok enni,most megint fogyózok,de a futás ezen kívül is nagyon kedves kikapcsolódás nekem.
Márciusban indultam az első futó versenyemen,10 km-en,nagyon jó élmény volt,hogy három éve még 100kg voltam,most pedig már futok versenyen és nem is lettem utolsó.
Remek állóképességet ad és a legjobb zsírégető szerintem.
Stresszűzőnek és kikapcsolódásnak is remek.
Én a cardiotrainer-t használom és pörgős zenét hallgatok és terepen futok.
Van futópadom is,de az nem olyan.
Mindenkinek jó futásokat kívánok!
Szia!
Szerintem ha volt lumbágód kérd ki az orvosod véleményét, hogy futhatsz-e vagy inkább más sportot ajánl. Ha futhatsz, légysz jelezd, tele vagyok jó tanáccsal :)
Pulzus alapú kalóriában sem hiszek annyira, de azért a "gps"-es kalóriaméréshez képest nagyon pontos. Nekem az ebből zsírégetés adat tetszik, nagy pulzusnál kb. 10%. Kcal pedig 400:)
Van pulzusmérőd? Milyen?
Nekem polar rc3, de szemezek egy v800-assal. Sajnálnám az rc3-at, mert még teljesen jó, alig 2 éves. Épp ma gratulált az óra, hogy elértem az 5000km-t:)
Sziasztok! Kicsit felszívódtam, mert elutaztunk kicsit 2 napra, és hihetetlenül leszívott. :-D De voltam futni hétfőn és kedden, plusz holnap megyek, 6.4 km-t... Ez lesz az eddigi rekord, ha sikerül :-)
Ella87, nekem kb egy óra futásra ad ki 300-400 kcalt, de én 158 centihez vagyok 73 kiló(amikor regiztem) szóval szerintem reális sajnos, nem égnek olyan könnyen a kalóriák :-(((
amúgy szerintetek lehetséges az, hogy 40 perc futás alatt 161 kalóriát égettem el??! Mert a runkeeper ezt mutatja, de ez hihetetlen számomra, annyira kevés.
Bár ugye én alacsony vagyok és viszonylag könnyű. De akkor is...
Szóval? szerintetek?
Hááát, és hány centi vagy? Én nem vagyok doki, sem hozzáértő, de azt mondják, hogy akin több, mint tíz kg felesleg van, annak nem annyira javallott a futás, mert tönkreteszi az izületeket. Amúgy ha fáj a térded, lehet, hogy nem ez lesz a legjobb sport számodra, mert eléggé megterheli..boka, derék...Hát nem tudom, esetleg egy sportorvost megkérdezni róla..Nem játék, galyra mehetnek az ízületeid. Vigyázni kell. Ha mégis belevágsz, fő a fokozatosság. Séta, futás felváltva, és persze JÓ CIPŐ.
:)
Tudnátok segíteni ? Hogyan kezdjek el futni?
85-86 kg körül vagyok. Pár hónapja volt lumgábóm ( azóta fáj a derekam ), emellett egyszer kiment mind a két bokám egyszerre( elég rosszul gyógyult), és a térdem is recsegős, kattogós. Szóval mindenem fáj :D
Mind össze 23 éves vagyok. Simán csak kezdjek neki, és majd belejövök, és egyre többet fogok bírni ?
megjöttem a reggeli futiból, hát mindig bebizonyosodik hogy reggel azért nehezebben megy. A múltkor simán lekocogtam a 6 km-t, szinte el sem fáradtam, most ugyanezt iszonyat kínszenvedéssel..Tényleg, ha sikerélményre vágytok, estefele fussatok, ilyen hét körül..
de azért csak megküzdöttem vele :)
Őszig simán meglesz neked a 10 km.
Nekem félmaraton az álmom, de most gyorsulni szeretnék egy 3 km-es versenyre. De addig még van 3 hónap. Talán némi esélyem is lesz az éremre.
Pénteken 5.5 km verseny esélytelenek nyugalmával. Csapatverseny fiú-férfi csapat indulókkal, szóval nő-lány csapatunk esélytelen. Egyéniben nem merek indulni, tavalyelőtti eredmények alapján érmes lennék, de ha most lesz 3 27 perces futó...
Nem tudom elviselni, ha ott a lehetőség és nem tudok élni vele. Ha 3 km-re nem tudok felkészülni, indulok 13 km-en, ahhoz úgyis lassú vagyok, nincs teher.
azért az egyáltalán nem rossz ám! sőt..Plusz ha tényleg fogyni szeretnél, akkor király, mert ugye minél tovább futsz, annál tovább ég a zsír..Ha meg már belejöttél és nem élsz meg nagyhalálként minden futást, jöhet az intervallum :)
egyébként nekem is abszolút forma-függő, van, hogy direkt nem hajtom magam. Illetve hajtottam, legyen múlt idő, mert csak a múlt héten tértem vissza, és a kis 6 km-emmel nem akarom itt terjeszteni az igét :D
Nekem egyelőre olyan 6:40 mp egy km. De én tényleg nem sietek, most a fokozatosságon van a hangsúly.
Én ma súlyzós edzésen voltam, és olyan gyengének és enerváltnak érzem most magam én is. Nemtom mi van.
Kaja: persze, normális, ha megéhezel tőle. Egyél csak bátran :) Majd hozzászoksz, sztem elmúlik ez.
Sziasztok! Jövök (futok) én is! :)
Fél éve nem futottam már, pedig imádom, most meg azért nem állok neki, mert tudom tapasztalatból, hogy nagyon rosszul fog menni az elején. De megfogadtam 2 dolgot: 1. ősszel elmegyek egy 10 km-es versenyre, 2. télen sem hagyom abba teljesen a futást.
Télen is futottam kb. 5 fokig, talán 2-3 hétnél nagyobb kiamaradásom soha nem volt, mégis gyengültem őszhöz képest. Mostanra azért visszanyertem a régi formám, de azért még jó lenne gyorsulni.
Azért 46 perc nem olyan rossz 7,5km-en, bár a 6 perces km még nincs meg, ha jól sejtem. Ha nem versenyzel nem is kell nagyobb tempó. Ha rendszeresen futsz lesz az jobb úgyis.
46 perc alatt kb. 8km-t futok. Igazán gyors max. 2-3 km-ig vagyok. 5 km-ig közepes.
hat en azert birom olyan jol mert szinte totyogok vegig : ) igy azert nem nehez lefutni 7,5 km-t :) na de az elejen öruljek ennek is, szoval nem farasztom ki magam a futassal, ma a labfejem fajdult meg töle.
Ti mennyi idö alatt futottok le 1 km-t? hogyha pl több km-t tesztek meg? nekem tartott vagy 45/50 percig ez a 7,5 km-es totyogas : )
ohh de ugyes itt mindenki : ))
igen 7,5 km-t kocogtam ma nagyon lassan :)
bar az a baj, hogy nagyon levagyok gyengulve miota edzek bar ez valoszinuleg azert van mert meg nem reg kezdtem el. A masodik problemam pedig a futassal, hogy egesznap farkas ehes vagyok :P teljes el vagyok csodalkozva magamon, hogy mennyire ehes vagyok szoval többet is eszek mint altalaban ennek. Ti mit tapasztaltok futas utan?
remelem elmulik ez a nagy ehseg :)
Ma ugy mentem futni mintha kivegzesre mentem volna :D mar futas elött is gyenge voltam, csak belejövök, legyengit rendesen ez a kis kocogas :)
en miota futok nagyon levagyok gyengulve, bar ez lehet azert mert meg nem reg kezdtem el :) es ami a legrosszabb, hogy farkas ehes vagyok allandoan... ennyire ehes nem voltam meg soha, es többet is eszek mint egyebkent ennek.. ezt nem tudom miert van. Ti hogy vagytok vele?
Sziasztok!
Azta, mennyit tudtok futni kezdőkènt is!!!
Szemèly szerint egèsz èletemben sportoltam, mindig mumus volt a futàs. Utolsò nègy èvben viszont munka miatt megszakadtaz edzès (küzdősportra jàrtam). Az àllòkèlessègem nulla... el kezdtem futni, időjàràs függő (ahol lakom az esetek 90%-àban rossz ès hideg az idő. ). De ma megyek terembe, ràszànom magamat. Kèt hèt múlva megyünk haza, addig cirka 2 Kilòtòl jò lenne megszabadulni. 59 vagyok most.
Nekem a kezdeti tàv bizony mèg a kèt kilomètert sem haladja meg... 1,85 volt múlthèten 15 perc alatt... De nem adom fel, pàr ève màsfèl-kèt hònapig minden màsnap kocogtam. Hatalmas fejlődèst lehet elèrni
További ajánlott fórumok:
- Küldjetek jelet egymásnak...
- 100 kg felettiek, mit tegyünk? Kezdjük együtt és segítsünk egymásnak!
- Segítsünk egymásnak fogyni!
- Túlsúlyos kismamik/vagy leendő kismamik segítsünk egymásnak...
- Hogyan állítanád össze az 1000, 1100, és 1200 kcal-ás étrendedet? Segítsünk egymásnak!
- Egy topic, ahol segítünk egymásnak öltözködéssel, sminkkel kapcsolatos kérdésekben.