Isten (beszélgetés)
Ezt figyuszd :
"Nem kívánom senkitõl,
hogy csodás dolgot tegyen,
de joggal elvárom mindenkitõl,
hogy mindig ember legyen."
( Ady)
:DDDDDDDD
Nem mondod???::DDDDDDDDDDDDDDDD
(Vágom,hogy érted...csak belekötöttem,hogy konkrétabban mondd)
Egy ember sohasem lesz állat....
Persze viselkedhet gonosz,rossz erkölcstelen emberként...de állat nem lesz...:O))))))
Tudom,állat alatt meg ezt értetted...
Oké...de nekem nem tetszett,mert most felmagasztalhatjuk az ember szót bármivé...de minden ember egyforma...(egy szinten)
Minden ember-ember...
Aztán van jó ember,meg rossz ember...meg stb...
Igen,ez nekem is eszembe jutott,hogy nem kell,hit ahhoz,hogy valaki normális életet éljen...
Az hisz abban amit lát...meg amit tapasztal,és amit le tud vonni,abból tanul...nem keres összefüggéseket...
Valóban nem feltétlenül Isten hit. Igen gondolhatunk arra is példaként, hogy valaki hisz abban ahogy őt a szülei nevelték, egy kiforrott érett személyiség, jó irányban halad, hasonló módon neveli a gyermekeit, ez is egy fajta hit.
Pozitiv példákat kapott, ezt adja tovább.
ami vezeti...és ha nem kerek akkor itt meg is akad...
Egyébként egyet értek...ha segít valami,az jó...
példul ismerek nagyon rendes ateistákat is pedig ök nem hisznek istenben (hittelenek) még is lehetnek rendes és jó emberek..
nem kell ehhez hogy hit legyen.. ez személyiség., neveteltés stb.. kérdése is..
"Nemes önbizalom, de ne az önhittség
Rugói lelkedet nagy célra feszítsék,
Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben,
Ember lenni mindég, minden körülményben."
Lehet, hogy nem kerek, de aki abban hisz annak kerek, és ha ez jó neki, ettől teljes emberként él, akkor ez jó.
Van egy támpont az életében ami vezeti....
A hit a lényeg, nem a hit tárgya...
Oké, de én erre értem azt, hogy ember marad.
Mint az az idézet, embernek maradni minden körülmények között.
:)))
Most asszem ez nem pontos :)
Hát igen.
Bár még arra gondolok, hogy lehet, hogy valakinek nem kell olyan nagy hit, mert spontánul tiszta szívű és akkor nem annyira fontos, hogy miben hisz, mert annak csak azt a részér fogja elfogadni, ami bejön neki. Tehát lehet, hogy egy gáz vallásnak egy normális részében hisz.
Na valami ilyesmi :)
Egy nem kerek elmélettől,valaki nem lesz kerek ember...jobb ember lehet,és értem,hogy ti erre gondoltok...
De ettől függetlenül,még mindig nem mindegy,miben hiszünk.
Viszont lehet egy lépcső...az igazi felé...
Amikor a félelem miatt például aljassá válik valaki, vagy elárul valakit, vagy gerinctelenül viselkedik, vagy kegyetlen lesz.
Ilyesmik jutottak eszembe :))