Isten (beszélgetés)
az ember egy harmassag. A TEST a vegtermek a kuka, itt jelentkeznek a tunetek. A LELEK az erzelmeket kozvetiti. A SZELLEM pedig a megertes, mi miert tortenik.
Szoval a test megeli, a lelek raktarozza, a szellem pedig megerti az 5 erzekszerven keresztul.
A lelekruha vagyis asztraltest 25 e evenkent elbomlik.
Ha ezt éreztétek akkor tedd hozzá, hogy ez csak egy "külső" érintése a Léleknek. Abba gondolj bele, milyen az, ha betölt:)
Nos a külső érintések, mindig kissebbek-mint a belső betöltekezés:)
Szerintem lélekről,szellemről csakis magunknak tudjuk meghatározni ,hogy hogyan gondoljuk mindezt a földöntúli,vagy tudat alatti világot.
Erre nincs recept,se deffiníció.
Nincs séma,nincs törvény.
Ahány ember annyi gondolat ,megtapasztalás,megfogalmazás,és mint OTT VAN!:))
Kekec:)))
..ééééés a keresztanyut ,aput és leányt ,fiút ki is hagytad ,ehhh:)
Én szerintem már tudod is:)))
Aki ilyen bölcsen beszél az tudja:))
Én kavarom ,mint a kását,és belezavarodom,ugyanis nem vagyok tisztában a definíciókkal,amit pontosan itt-ott leírtak ,de bánja fene:))
De.Én pontosan tudom,mi az a lélek:)
Igen,az istenteleneknek ,a bűnösöknek is van lelkük :))
A szent' az egy fogalom a "mag" meghatározására,ami minden egyes élőlényben benne van.
A "szent" ,mint feljebb való ,magasságos,különböző...ség fogalmát a vallások határozták meg így,mert így tudják irányítani ,a maguk szája íze szerint formálni az embereket.
"az Isteni 3-asság "
Atya,Anya,fiú, leány,szentlélek.
Úristen ez nem is három !
(talán ha zárójelbe tennéd és négyzetre emelnéd ?)
Ez az, amit így nem igazán fogsz tudni meghatározni.
"Mi az a szentlélek ?"
az Isteni 3-asság egyik személye.Élő-cselekvő személye.Fiziklis érzékszervel tapasztalható.
Pontosan még azt sem tudjuk, hogy mi a lélek de, hogy még szent is ?
A lélek egyetemes-örök, a test halandó:)
Lelke van az istenteleneknek is ?
Van biza
Szerintem az állatoknak is van lelke de nem hiszem, hogy szent lenne.
van lelkük.
A Szent Lélek az egy személy-1 db. A megszentelt/felkent ember az meg egy másik dolog.
A legnagyobb élő bizonyiték: a Szent Lélek-Őt küldte maga helyett Jézus-Ő az aki bizonyságot tesz-még napjainkban is:)
Nem 1 db csodával, hanem millióval:)
" A farizeusok is jelet kivántak Istentől-"
A Bibliában pedig Isten igazi jelet adott létezéséről : GEDEON GYAPJA.Ennél nagyobb bizonyiték azóta sincsen.
Pontosan. A Szentlélek Isten lelke.
Felmerül a kérdés:
Isten - Szentlélek = ?
Mi az a szentlélek ? Pontosan még azt sem tudjuk,hogy mi a lélek de,hogy még szent is ?
Lelke van az istenteleneknek is ?
Szerintem az állatoknak is van lelke de nem hiszem,hogy szent lenne.
ez is más, mintha azt mondod semleges:::::))))))))
Nekem a semleges=semmilyen, átlag, szürke stb..