Isten (beszélgetés)
A másik pedig: idő előtti titok kinyilatkoztatása nagy kárt tud okozni egy ember szellemében.
Tehát nem mindegy mikor tud meg egy ember bizonyos titkokat. Fel van-e készitve a szelleme tökéletes módón az információ befogadására-avagy sem.
"Szerintük a nevet is a születendő gyerek választja magának. "
Ebben viszont van valami-bár ennek a helyességéről nem vagyok meggyőződve 100%-ban.
Én másnak tulajdonitom ezt.
A családban lévő uralkodó szellemiség befolyásolására van a névválasztás-én inkább effelé hajlok.
"Erre azt mondanák az ezoterikusok, hogy a csecsemő lelke jelezte a szülőknek"
lehet, hogy ők ezt mondják-csak ez nem igaz.
"Amugy én sehogy nem vagyok megkeresztelve."
Akkor könnyebb dolgod van, mint azoknak akiket gyerekkorban megkereszteltek. (a miértre ne térjünk most ki-mert az egy külön nagy téma)
A valódi keresztelés az, ami olyan helyen ahol mozog/müködik a Szent Lélek és felkent-erre a szertartásra speciálisan felkenetést kapott, Szent Lélekkel betöltekezett hivő ember által való vizbemeritkezés.
Ez az igazi keresztelés.+ ehhez elengedhetetlenűl szükséges az adott ember minden ráhatásnélküli szabad akarata.
Élet az amit testben élsz.
A lélek viszont halhatatlan.
Bemeritkezés nélkül nincs uj élet.
Emlékszel Mátéban arra a részre, ahogy Keresztelő János bemeritette Jézust? és csak után a szállt rá a Szent Lélek.
Ez pontosan az a folyamat..ami nem egyenlő avval, amit a mostani emberek keresztelésnek hisznek.Az csak egy utánzat, amit a gyerekekkel tesznek-értelme semmi, eredménye-úgyszintén semmi-ereje szintén semmi.
nem baj, majd utoléred a dolgokat.
Utolsókból lesznek az elsők.-ahogy az Ige mondja.
És ez nagy igazság.
A kevélység mindig romlást hoz-mindenkinél.Az alázatosság pedig felemel.
""Üresen. Megüresedett élettel" "
Nem megüresedett élettel, hanem megüresedett lélekkel.
Abszolút különbözik.
Az élet nem egyenlő a lélekkel.
Addig nem tudsz betöltekezni-mig nincs uj életed, bármennyire szeretnél is.
Az ószöv.-ben volt ez amiről te beszélsz. Már Ujszövben vagyunk.
Szia :)
Ez mit jelent?
"Üresen. Megüresedett élettel"
ez nem igaz.
ugye tudod, hogy ótömlőben nem teszünk uj bort? mert az "szétszakad".
Erről sose feledkezz meg:)
üdv-amúgy:)
A Szentlélekről
"-Hogyan lehet kérni?
-Üresen. Megüresedett élettel. Ahogy a teli üvegbe sem lehet új folyadékot önteni, "teli" életbe se hatol be a Szentlélek.
-Úgy adja csak magát, mint az élet legfőbb értékét. Aki ennek, és így kéri. És kész szolgálatába, vezetése alá állni. Ráadásul, "desszertnek" nem adja oda magát.
-Csak úgy lehet kérni, hogy kérés és megköszönés után nem várok semmiféle "bizsergésre", hanem tüstént kész vagyok a szolgálatára. Mert azt látjuk az Írásból és az életünkből is, hogy igen gyakran menet közben adja magát. Nem előlegbe.
-Mindenki kérheti, nincs korhoz, nemhez, bőrszínhez, helyhez kötve. Adja magát annak, aki állhatatosan kéri. Adja, de nem adja el magát."
még valami:
A farizeusok is jelet kivántak Istentől-és kaptak?
nem. És miért nem: mert csak a kiváncsiságuk hajtotta őket Isten felé-de a szívük kemény maradt Istennel szemben.
:::)))))
Mondd miért érzem azt, hogy fuldoklasz a dühtől?
Béke Neked:)
Egyébiránt a kérdésedre:
Mindenkihez úgy szól, hogy az tökéletesen érthető-félre nem érthető.Mindenkihez a saját nyelvén-egyébiránt. Ja és mindig bekövetkezik:)
Mit is mondtam Neked?:
nem kértem, hogy higyj nekem.Egyetlen szóval sem.
Én tudom az igazamat-és nekem ennyi elég.
Kívánom, hogy legyen részed abba a megtapastallásban amiben nekem és még oly sok embernek a világon:)
Megtörtént eset:
Volt egy karmester, akinek készítettek egy keverőpultot. Kérdezte, hogy miért ér véget a frekvenciatartomány ott, ahol. Mondták neki, mert az ember azt a magas hangot már nem hallja. Ő ragaszkodott ahhoz, hogy ő igen, neki nagyon jó füle van. Beraktak neki egy üres potméter oda. Sehova nincs bekötve, de lehet tologatni. Azóta boldog és nagyon elégedett a hangminőséggel...
Az ember ilyen, ha tudja mit kell éreznie, érzi.
"mielőtt bármit mondasz rám-van pár millió ember a jelen világban akihez szintén szólt."
Jó,de hozzád milyen nyelven szólt és miért nem vetted magnóra a hangját ? Tudom vannak olyanok akikhez szól az Úr és halják. Ezt el is hiszem csak az a baj,hogy mindig csak az az egy beteges ember halja a hangját és tanu soha nincsen ennek bizonyitására hiába vannak ott többen is azok nem hallanak semmit.Mondjuk ha dörgő hangján szólna egy egész gyülekezethez nem csak egy betegagyuhoz akkor talán hihetőbb lenne.