Isten (beszélgetés)
Az életé az elsőbbség. A Ige nem tiltja.
Ha volna,nem engedné a nyomort,az erőszakot,a háborúkat,és nem engedné,hogy az emberek kibirhatatlan kínok közt haljanak meg,szörnyű betegségekben!!!
Újabb tévhit. Einstein ateista volt. Legtöbbször az "Isten nem vet kockát" mondását magyarázzák félre.
Mi a helyzet a teljes vérátömlesztésnél?
Ez tévhit. Az istenhívők találták ki a hitük igazolására. Persze vannak istenhívő tudósok, de arányosan jóval kevesebb a tudósok között a hívő, mint az egyszerű emberek között.
Akkor kicsit menj tovább és akkor rájössz arra ,hogy önmagad jelenlétét érzd,önmagad tudattalanját,isteni szellemét ,.hallod és érzed.
már egy éve erősödik bennem az,hogy nincs isten,mert ha lenne,nem engedte volna meg,hogy az orvosok hibájábol meghaljon a kisbabánk :((
Ez a tuti hozzáállás, én is így vagyok vele.
Lehet hogy van,ezt nem tudhatom.
Van ,nincs,számomra tök mindegy,hiszek amit hiszek és ezen az sem változtat ,ha egy ufó leszáll a kertemben:))...max akkor az ufókban is hinni fogok:)
"Ha istenről van szó,"
Istenek a valóságban nem léteznek.
A kezdetleges emberi képzelet teremtett isteneket.
A bibliában csak annyi van ,hogy Jézus támadt fel,nem az ,hogy minden ember:))
Amúgy én is hülyeségnek tartom.
Hát, igen. A lényeget csak érezni lehet, érteni nem. Minél inkább ésszel akarja felfogni az ember Isten jelenlétét, annál inkább eltávolodik Tőle.
valamit már kezdesz érezni a lényegből:)
Én akkor érzem igazán Isten jelenlétét, amikor kint vagyok a természetben, a domb tetején, az erdő közepén van egy kis tisztás, onnan belátni a környező dombokat, erdőket, nagyon messzire el lehet látni és végtelen a nyugalom, a csend, csak a madarak énekelnek, a bogarak zümmögnek, a szél susog. Hihetetlen a béke és a nyugalom, ott érzem a legerősebben, hogy Isten létezik. És akkor is érzem az erejét, amikor ugynezen a helyen a vihar tombol és a végtelen nyugalom sötét zürzavarrá változik, de mégsem érzek félelmet. Istent akkor lehet érezni, ha semmi más nem vonja el a figyelmünket, ha nem foglalkozunk lényegtelen emberi dolgokkal.
Isten van, volt és lesz. Ő az egyetlen örök, az ember számára felfoghatatlan, mint a világűr végtelensége. Nem kell Őt megértenünk vagy látnunk, ha tiszta lelkiismerettel élünk, nem kell tőle félnünk, rábízhatjuk magunkat tiszta szívvel, mint amikor felfekszünk a tenger vizére, elengedjük magunkat és bár alattunk a hihetetlen mélység, mi csak lebegünk nyugodtan, békésen.
"...az nem Én voltam!"
Az is Te voltál, csak a tradiciók miatt tetted..:)
Semmit ne tagadj meg ami Veled történt az életed folyamán. Minden Te vagy-amit tettél. Akár jót, akár rosszat.
Erről nem akarok beszélni...rég volt...szép volt!
Hagyjuk...az nem Én voltam!
Nem akarom megérteni...csak élek! :DDDDDDDDDD
első áldozás az mi is? nem irja az Ige, hgy kéne:::)))
majd egyszer, ha eljutsz odáig, hogy nem ez lesz erre a kérdésre a válaszod, fogod a világmindenség lényegét megérteni:)
Addig, higyj és bizva bizz, mert csodák mindig vannak:)
Csak keverem a dolgokat, de mivel első áldoztam is valamikor réges rég egy messzi messzi galaxisban...szóval olvastam! :DDDDDDDDD
Szerintem párszor nekigyürkőztél-de még nem olvastad el.:)
::))
Kedves Male, te kiben hiszel?::))
Az a sok kis könyv? :DDDDDDDDDDDDDDDDD
Hallottam róla...vagy olvastam is?
További ajánlott fórumok: