Ismered a Gynevac-ot? (beszélgetés)
Hmmm. mennyibe kerülne innen Magyarországból a postaköltség?
Nagyon drága?
Panka örülök hogy örülsz :D
Hollandiában lakok
Végülis közel a német határ, de fogalmam sincs hogy az ezüstkolloid ott van e é:)
Mikor kutatgattam utána végülis úgy rémlik találtam ,de nem megfelelőt.. na ezt most hadd ne részletezzem hogy miért is:))
Lyana : én is az utolsó kettőt kaparintottam meg otthon a raktárból persze ne szó szerint értsd :D
Era te hol laksz?
Németországban?
Ott nem lehet kapni az ezüstkolloidot??
Juhúúúúúúú! :D
Akkor megyek és megveszem a páromnak is (nagy örömére) és elkezdheti ő is a kúrát :))))
Köszönjük Era, hogy megosztottad velünk ezt az igen hasznos információt!
Szia emmmy!
És most már orvosolták a magas prolaktin szintedet? És most hol tartasz baba ügyben?
Én is irtam már ide egy kétszer de aztán nem igazán követtem itt az eseményeket. Sok volt a meló itthon is lakásfelújitás stb.
Izgulok nagyon ,de már várom az első szurit, ma el is megyek egy idős holland néni ismerőshöz mivel ő mondta van a rokonságban ápolónő.
Hát nekem az első csak olyan csípős érzés volt és a lábamba enyhe izomláz. A második keményen izomba ment az nagyon fájt még másnap is.
Az a lényeg, hogy mélyen izomba kell adni, akkor hat.
Sziasztok!
Régen jártam itt, és alig győztem visszaolvasni az írásaitokat. Ladybird gratulálok! Ez nagyon jó hír! Zalaegerszegen fogsz szülni? Én laktam ott egy ideig, imádom azt a várost! :-)
Velem annyi a helyzet, hogy nekem februárban volt az injekció kúrám és azóta még mindig nincs baba. De kiderült, hogy a prolaktinommal van a baj, túl magas, és emiatt nem sikerül.
ERA, neked csak annyit üzennék, hogy mindenki máshogy viseli a szurit. Nekem a farizmomba adták, kb. 5 percig fájt még utána és aztán semmi. Maga a beadás nem túl kellemes, vagyis inkább közvetlenül utána volt olan égő, csípő érzés a helyén, de ki lehet bírni. Én nagyon jól viseltem, egyszer kicsit bekékült körülötte, de akkor sem fájt.
Hmm akkor félreinfomáltak.
És nagyon fájdalmas?
Talán idekint egy ápolót tudok keriteni aki beadja 1 éves gyakorlata van ,jézusom, hát nyugodtabb lennék ha egy tapasztaltabbat találnék.
De nagyon nem tudok válogatni, és hát lehet hogy még ez az egy sem vállalja hisz nem ismeri a szert lényegében el sem tudja olvasni ,már ha szeretné a betegtájékoztatót, van németben is gynatren néven de az csak más ,legalábbis ha jól tudom nem 5 hanem 3 ampullát kell beadatni ,bár biztos ugyanazt tartalmazza mind a kettő.
Még először próbálod a gynevacot?
már egyszer akartam venni ezüstkolloidot ,csak hát nem sűrűn járunk haza ,de mikor hazamentünk mégsem vettem ,olvastam hogy amikor ezüstkolloid kúrát tartok akkor jobb védekezni mig be nem fejeződik. És hát inkább mással akartam próbálkozni ,teákat kezdtem inni, nem nagy hatása volt, esetleg annyi ,hogy a lenti berendezésem vérkeringését fokozta , azt bizony nem volt nehéz észrevenni :))
Grapefruit mag csepp kivonatot vegyél, az gomba ellenes. vegyél ezüstkolloidot az is gyulladáscsökkentő és gombaölő. próbáld ki nem termékeny időszakban a colpo cleaner tejsavas ( szamárkanca tej tartalmú ) irrigátorát. ezek mind a gynevac-al együtt megszüntetik a problémát. vegyél mikroszkópot.
mi csütörtökön kezdjük a meddőségi kivizsgálást.
Érdekes :) de legalább erre is fény derült.
Nekem mensi után általában már a 7-10 napon van tojásfehérje nyákom :O elég hamar.
Egyszer eldöntöttük ,hogy minden másnap szex :)
De végül a gomba győzött. És hát én is sokkal nyugodtabb lennék ha végre valami kiűzné belőlem legalább pár hónapra a gombát,mert mig ezzel kinlódok lássuk be a babának sem lenne jó és idegeskedhetnék hogy el ne veszitsem. De lehet e miatt nem tudok ténlyeg teherbe esni és előbb ezt kell orvosolni. És remélem a szuri segit,mert ha nem :( hát nem tudom, elegem van már a sok antibiotikumból amik nálam nem sokat érnek. Szuri után irány kivizsgálás,mert még nem voltunk. És lehet páromnál is valami bibi.
Mi ebben a hónapban vettünk pg/53 ovulációs mikroszkópot az szépen kimutatta mikor van a termékeny időszak. Ami érdekes, hogy nekem a 21.napon volt a legtermékenyebb:-))
Eddig azt hittem hogy hamarabb....
Körülbelül mi is 2,5 éve nem védekezünk ,már azelőtt sem csak hát párom kint dolgozott és akkor én még otthon voltam.
Hát azt én sem tudom pontosan mikor van pém bár azt a nyákból látom,na de tüszőrepedés nem ugyanakkor van mikor észlelem a tojásfehérjenyákot.És azt egyáltalán honnan tudnám hogy van e tüszőrepedés?
Köszönöm lányok!
Lyana ti mióta próbákoztok? Egyébként természetesen párom is megkapja szerintem is csak igy van értelme. Egyből be is vállalta :)
Inkább én parázok ,hogy fájni fog.
Igen nekem is ilyesmi problémám van szex után ha addig abban a hónapban nem éreztem semmit akkor utána garantáltan újra viszktés . Komolyabb nőgyógyi bajom még nem volt ,ezért remélem hogy ez a szuri segit nekem is . Köszönöm jókivánságodat viszont kivánom neked is :)
És te macibogyó ? Próbákoztok vagy már anyuka vagy?
Szia.
Mindenképpen javaslom a vakcina beadását. Nekem baktérium és gomba fertőzésem volt. Viszketett és égett a hüvelyem szinte állandóan ami szex után csak erősödött. A második szuri után teljesen megszűntek ezek a problémáim. Ma kapom a harmadikat. Nálunk a férjem is kapja, mert úgy van értelme.
Mielőbbi gyulladásmentes és kisbabás életet kívánok!
Második e-mail egyben utolsó :)
Kedves Lázár doktornő!
Nagyon köszönöm gyors válaszát.
Most kaptam kézhez a Gynevacot de a szavatossága júniusig tart ,és remélem az nem lesz probléma ha még mos beadatjuk magunknak. Hűtőtáskában jégakku mellett hozták ki nekem az injekciót ,úgyhogy még lehet hidegebb is volt a hőfok mint az előirt ,de gondolom nem tettünk kárt a szerben.
Üdvözlettel Erika
Válasz:
Kedves Hölgyem!
Az a dátum nem a szavatossága! Nem tej ez, ami másnapra megromlik, hanem FORMALINBAN ELÖLT baktériumok szuszpenziója! (A formalin évtizedekre konzervál!) Az Országos Intézet íróasztal mellől íratta rá ezt a dáátumot, ellentétben a feltalálóval, aki 40 évig a védőoltásokkal foglalkozva, 1 évvel többet jevasolt, de még az azutáni évben sem változott a minősége!
Lényeg, hogy hűtőszekrényben kell tartani, 1 év mulva is jó lesz. Újabb gyártás egyenlőre nincs (a setrésinfluenza elleni oltás gyártása elsőbbséget élvez!)
Üdvözlettel
Dr Lázár Erika
Szia Panka!
Az a helyzet,hogy irtam Dr. Lázár Erikának beszúrom ide:
Jó napot kivánok!
Nagyon megörültem mikor felfedeztem a gynevac-ot.
Nem volt könnyű de végre sikerült beszereznem. Mivel külföldön élek és alapból nehezen irják ki ezt az injekciót.
De valahogy eddig elkerülte a figyelmemet az a szomorú tény,hogy sokizületi betegségben szenvedőknél nem ajánlott.
Az én betegségem már jó pár éve kisérget , végül talán megtaláltuk kb 3 éve az egyik lehetséges kiváltó okot, mégpedig a mandulámat.
Már fiatal tizenéves koromban sok mandulagyulladást elszenvedtem ,de nem akartam kivetetni a mandulámat.
Végül az izületi gyulladásom olyan mértékig okozott fájdalmat ,hogy már alapvető dolgok is nehezemre estek. Ekkor nézettem meg jobban mi lehet a kiváltó ok. Amit persze gyanitottam. És 10 év eltelte után megszabadultam gennyes, (bár huszonéves koromban gondot nem okozó) egyik oldalán részben megkeményedett mandulámtól. Hát igen kicsit bizarrul hangzik.
A műtét óta eltelt kb 3 év az izületi gyulladás enyhült ,vannak huzamos időszakok amikor egyáltalán nem érzek semmi fájdalmat,de az időjárásváltozást azt mindig jelzi ( konkrétan hol a térdeim hol a vállaim ) Ha fáj is olyan erősen nem fáj hogy gátoljon bármiféle munkában stb. Nappal szinte nem is szoktam észlelni,csak enyhén.
Elnézést kérek a hosszú e-mail-ért ,csak gondoltam leirom összefoglalva a gondomat és hát reménykedem mégis azt mondják ,hogy próbáljam ki nyugodtan a szuszpenziós injekciót.
Az ok amiért ki akarom próbálni,az az hogy állandó nőgyógyászati gyulladásoktól szenvedek amit a nőgyógyászok egyszerűen nem tudnak orovsolni, csak talán egy két hónapig. És párommal szeretnék babát ,és talán a folytonos gyulladásaim is gátolhatják a megtermékenyülést. És úgy gondoltuk ,hogy nem vesztünk vele semmit ,ha kipróbáljuk azok után persze ,hogy sok pozitiv tapasztalatról olvastam. Ha csak fél évig is megszabadulnék ettől a kinzó problémától, már akkor is boldog lennék,pláne ha még a baba is sikerülne.
Ön(ök) mit javasol ?
Üdvözlettel Erika
Válasz:
Kedves Hölgyem!
Én azt javaslom, hogy próbálja meg. Mert a leírt ellenjavallattal ellentétben gyakori az is, hogy a krónikus nőgyógyászati gyulladás is sokizületi panaszokat okoz, és a Gynevac segítségével gyógyul meg az is. A terhességet pedig minden képpen akadályozza.
Üdvözlettel
Dr Lázár Erika
Ezt jó értelmesen leírtam :D
De biztosan értitek, hogy mit akarok.
Szia Panka!
Megkaptam gyorsan a választ,és hát javasolja a doktornő próbáljam ki, mivel vannak olyan esetek amikor a krónikus nőgyógyászati gyulladás okozza az izületi gyulladást is és ezt is megszüntetheti a gynevac . Hát nagyon bizom benne. És igazad van legfeljebb 4 et adatunk be,de akkor is elkezdjük.
Szia Era!
Sajnos ilyen irányú információval nem rendelkezem, de biztosan fognak válaszolni az emailedre, de lehet inkább föl kellene őket hívni.
A másik dolog, hogy az utolsó injekciódat már nem tudod elhasználni, mert az már júliusra megy át, én is ilyen gondban vagyok, nekem ugyan sikerült időben elkezdenem és épp június utolsó napjaiban ér véget a kúra, de a páromnak nem tudtam venni időben, sehol nem lehetett kapni, most meg találtam, de mindegyik lejár 2009. 06. hóban :(
Amúgy szerintem inkább adass 4-et, mint egyet sem.
Sziasztok!
Nagyon el vagyok kenődve,nagy nehezen végre beszereztem a Gynevacot és hát elkerülte a figyelmemet,hogy sokizületi betegeknél nem ajánlott. Hát ezt nem hiszem el. Most mit csináljak? Irtam egy e-mailt a gynevac e-mail cimére is ,hogy esetleg mi van akkor ha mégis kipróbálom. Nem szenvedek erős izületi fájdalmaktól csak enyhe. Ti nem ismertek olyat akinek van ilyen problémája? És mégis beadatta a szurit? Nem tudom mikor jön válasz az e-mailemre de a szuri ebben a hónapban lejár. Hát ez elkeseritő. :(