Iskolakezdés - Leendő elsősök és akik már tapasztaltabbak (beszélgetés)
Diáéknál is volt ilyen színezés,de álló egyenes még nem.Hazahozta ugyanis a lapokat,amiket meg kellett oldani.Innen tudom.De megcsinálták a suliban,úgyhogy nekünk csak mutatóba jött haza.
A matekban színezést(legnagyobbat, legkisebbet), írásban álló egyenest.
Milyen házit kaptatok?Tanulnak már valamilyen számírást,vagy betüírást?
Értem.Kár.Pedig jó egy kis privát rész.
Nekünk egy kevés házi van..
Azok ikerházak lehetnek inkább. A mi házunkban 9 lakó lakik, 3 szinten, és nincs hátsó kert egyáltalán.
Bocsi,de itt Csabán a társasházaknak van hátsó kertjük,és ott azt csinálnak a lakók amit akarnak,és el vannak választva kerítéssel.
Miért?Nincs elválasztva a kertetek kerítéssel tőlük?
Azért abba a szomszédoknak is van ám beleszólása. :)
Kapott valaki házit hét végére?
Érdemes legalább egy kisebb homokozót,mert azt a gyerekek nagyon szeretik.
Társasházban, de van valamekkora kert.
Nekünk meg semekkora sincs itthon.
Tök jó,hogy ekkora homokozótok van.Nekünk csak 1,5x1,5nm es van.De jó lenne olyan nagy mert imádnak homokozni.
Nálunk itthon vannak úgynevezett "játszós ruhák".Na azt aztán lehet ezerrel koszolni.De én nem tiltom a suliban sem semmitől.Van egy kislány,a lányommal egy csoportba jártak,és amíg a lányomék homokoztak,addig ő nézte őket.A lányom mondta,hogy menjen be,mire a kislány,hogy nem mehet,mert piszkos lesz a ruhája.Dia azt mondta,hogy úgy sajnálta.
Hát igen. Az is az élet része, hogy gyerekkorban kitapasztalják milyen homokban , porban hemperegni, iszapozni, tapicskolni stb.. Persze van 1-2 olyan ruha, amire jobban kell vigyázni..De nálunk hátul a kertben kb. 15 négyzetméter homokozó van és még egy ruhájuk sem ment tönkre a homoktól:)
Ha látnátok sokszor az én gyerkőceimet...Na de én is úgy vagyok vele,hogy majd kimosom.
Én megértelek részben. De miért baj az ha homokos lesz a ruhája. Mert a lányod nem azért nem akar homokba menni, mert nem szeretne, hanem mert haragudnál rá. Hiszen gyerekek..van mosógép.Én sose haragszom ha játék közben piszkos lesz a ruhájuk. Van olyan mondás, hogy ha este tiszta a gyerek ruhája, akkor nem volt jó napja:) Ez persze túlzás..de a homok annyira ártalmatlan dolog. Kirázható, könnyen kimosható. Szerintem most van itt az ideje a homokozásnak. Abból is lehet tanulni, tapasztalni. Meg élvezik, szeretik.
Ezt ne vedd légyszi roosz néven, csak őszintén leírtam a véleményemet:)
Mi újság van mindenkinél?Házit kaptatok?
Hahó merre vagytok?Becseiagi mi újság?
Az enyém se egy kimondott szószátyár. :)
Na igen, majd megírom, hogy mi volt! :S
Szerintem jó ötlet elkapni a tanítónénit négyszemközt.Főleg,ha így összejött minden.Ez aztán igazán nem hiányzik még ez is.
Meg különben is,nehogy az legyen a vége,hogy emiatt ne akarjon suliba menni a lányod.
A vége egyenlőre ennyi volt, hogy az anyuka és a tanárnő kiállt a fiúkkal szemben, odaállították a lányomat, és a fiúk kimagyarázták könnyűszerrel, hogy csak játszani akartak. Ennyivel el lehet intézni? A gyerekek sem hülyék, tudják, hogy mit kell mondani iylenkor!
De ha ugyanaz a tanárnő lesz du. akkor beszélek még vele, ugyanis meg akarom neki mondani, hogy jó lenne, ha a lányomat nem hozná még egyszer ilyen helyzetbe, mert sajnos meg van a magunk baja, elég nekünk a szüleim, a volt férjem, és a gyámhivatal! Épp ez volt a lényege annak, hogy szóltam, hogy hagyják békén a lányomat!
Útálom az ilyen árulkodós kedvenckéket.Még a végén a lányod lesz a hibás,nem az a "kisfiú".Írd meg,hogy mi lett a vége.Gondolom a lányod majd meséli,ha volt valami.
Nálunk eleinte ömlött belőle a szó,de mostanában ha kérdezem,ő is csak egy két szóba mondja el,ill. azt mondja,hogy ne kérdezzem,majd ő mondja magától,amikor eszébe jut.És valóban.Egész délután belefüzi a beszélgetéseinkbe,hogy ez volt meg az volt.Azt viszont megkérdzem,hogy mit miért kapott.Nagyon jutalmazzák őket,minden nap hoz haza legalább egy kivágott pirospontot,és egy angyalkás matricát.De ezen felül még szokott csillagot is kapni,ill.van amikor naptárt kaptak,ha jelentkeztek.A tolltartója tele van már ezekkel a jutalmakkal.Minden nap megnézem természetesen a tolltartót és az üzenőt,és látom,hogy mit kapott,akkor azt kérdezem,hogy miért.A fáradság nálunk is jelen van.Szintén 8-kot már alszik.Azért csak elfáradnak szegények.Egyébbként tök jók a könyveik.Írtad ,hogy egyforma van nekünk és nektek.Jó kis feladatok vannak benne.
Ja, meg mi panelban lakunk, és ha feljön leveszi a cipőjét akkor szanaszét szórja minden nap, és a kicsi meg mászik bele!
Bocsika, de ezt muszáj volt kiírni magamból!
Hát ez jó! Jól indult ez a nap is! Szólni akartam az egyik kisfiú anyukájának a homok dologgal kapcsolatban. Az oviban is pajtársak voltak a gyerekeink, úgy hogy nem vad idegen. Sose kedveltem ez tény, mert olyan pedálozós fajta nagyon... Mondtam ma reggel neki, hogy ha lehet szóljon a kisfiára, hogy nem rángassák bele a homokba a lányomat. Erre mi volt a válasz? Én nem tudok semmiről. Persze hogy nem tud, hisz a tanárnő se tudja, mert éppen beszélgetett valakivel, és nem a gyerekekre figyel. Mit csinált anyuka erre? Bement a tanárnőnek árulkodni! Hogy lehet egy anya ilyen? Felnőttek vagyunk nem? Meg tudjuk beszélni mi is, nem? Erre kijött a tanárnő a fiúkkal az aulába hozzám, és olyan nagy dobra verte hogy csak na! Hogy akkor nem mehet a lányom a homokba? Miért kell ennyire felfújni? Mert hogy mi a probléma... Én már megbeszéltem az anyukával. De hát miért neki mondom? Mert ő az anyja, és ő neveli. De ezt neki kell mondanom! Én próbáltam szépen csendben magunk között megbeszélni a dolgot, de úgy néz ki, nem lehet. Anyuka nagyon árulkodós, egyből szalad a tanárnőhöz! Olyan mérges vagyok! A lányomat ezért meg ki fogják nézni? Mi a baj abban, hogy nem akarom, hogy bokáig homokos legyen a gyerekem? Abban hogy nem akarom minden nap mosni a cipőjét? Hogy nem akarom, hogy az összes iskolai zoknija ússzon a homokban?
További ajánlott fórumok: