Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Egyéb témák » Iskolakezdés, azaz cirkusz a közlekedésben cikk

Iskolakezdés, azaz cirkusz a közlekedésben


Minden évben eljön a szeptember, az iskolakezdés ideje, de miért is jár ez közlekedésbeli káosszal?
Iskolakezdés, azaz cirkusz a közlekedésben
pixabay

Ezt jó lenne tudni, mert úgy tűnik, ilyenkor megkétszereződik az utakon az autók száma, minden gyereket külön autóval visznek iskolába. Amíg a munkahelyemre érek, ami a város másik végén van, bármelyik irányba megyek, minimum három iskola útba esik.

Szinte lebénul a közlekedés, olyan hosszú sorok alakulnak ki a lámpáknál, hogy szinte három lámpaváltás kell, hogy átérjen az ember.

Már elindulni sem egyszerű, mert az utcánkban is van egy iskola, és minden gyereket szinte az ajtóig visznek, utána be is kísérik őket, addig persze az autók egymás hegyén hátán állnak, az egyik sávot teljesen lefoglalják. A másik sávban próbál a többi autós oda vissza irányban valahogy kijutni az utcából.. De miért? Eltörik a gyerek lába, ha kicsit gyalogol?

Egy másik iskolánál, ami útközben van, meg a szülők saját maguk biztatják eleve szabálytalanságra a kisgyerekeket, akiket inkább tanítani kellene a helyes közlekedésre.

Ez úgy néz ki, hogy az iskola előtti útszakasz, egyirányú, három sávból áll, az egyik a parkolósáv, a többin közlekedünk mi autósok. A szülő megáll a parkolósávban, nagy ajtónyitás, gyerek kiugrik, és apuka vagy anyuka integet, hogy szaladjon gyorsan, mert van még pár méter, amíg az autó odaér.

Csoda hogy sok baleset, ha már pici gyerekekbe ezt nevelik bele? Holott ahol átfuttatja, korlát van az iskola előtt, gondolom nem véletlen, az alatt meg bújjon át.. vagy ugorja át... de egyik sem szabályos, meg persze zebra sincs.


A káoszt persze növeli, hogy városszerte ilyenkor, azaz augusztus közepétől kezdődnek meg az útátépítési vagy felújítási munkálatok, amik persze nem fejeződnek be, csak késő ősszel. Talán..
Írta: cicaaa65, 2018. szeptember 8. 09:35

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook