Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Írós félbarna kenyér (félig gépben) recept

Írós félbarna kenyér (félig gépben) recept

Elkészítési idő 150 perc

Az Írós félbarna kenyér (félig gépben) hozzávalói:
1 szárított élesztő
20 dkg sima liszt
20 dkg rozs vagy Graham liszt
1 tk só
1 tk cukor vagy méz
2 cl olivaolaj
2,8 dl író(A tej altatásakor keletkező híg savó-melléktermék-,házilag előállítható valódi tejből)


Az Írós félbarna kenyér (félig gépben) elkészítési módja:
A liszteket összekeverjük,majd sorban hozzáadjuk a többi alkotórészt.Erős programon végig is süthetjük.Ha csak a tészta programot csináljuk végig az 1. kelesztés után kivéve átgyúrjuk,enyhén olajos tepsiben 20 percet kelesztjük,előmelegített sütőben 10 percig erős,majd kb.20 prcig közepes tűzön készre sütjük.Közvetlenül sütés előtt és után enyhén sós vízzel átkenjük.A kész kenyeret ruhába csavarjuk,és lassan hagyjuk hülni.

Nagyon finom,és nincs tele mesterséges zsiradékkal.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


Az Írós félbarna kenyér (félig gépben) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook