Interneten létrejött barátságok (beszélgetés)
Szia Timi!
Sajnos már Londonba feljutni sem egyszerű, ma nem jártak a vonatok. De hátha holnap már jobb lesz.
Annyira szeretném!!!!!!!!!!!!
Eda
Szisztok Lányok!
Eda,ma többször eszembe jutottál.Egy ismerősünk ma jött volna Londonból,törölték a járatát,még nem tudja mikor érkezik.Nővéremék 4 órakor repültek volna Párizsba,nekik sem jött össze,reménykednek,hogy holnap el tudnak repülni.Szurkolok Nektek.
Mindenkinek puszi:Timi
Szimi!!! Ügyesek a gyerekek, nagyon örüljél!!! Jajj, mekkora öröm, hogy segítettek, igaz-e, hogy együtt lehettetek!!!!!!!
Már félek, nehogy sok legyen a jóból, de holnap se kell főznöm!!!!! Mindenből maradt annyi, hogy holnap mind a hatan bőségesen megebédelünk, itt, nálunk.
Holnap Apukával megyünk délelőtt gyógyfürdőzni, szaunázni, ebéd táján megjövünk. Ez a hétvége, tényleg olyan, amilyennek lennie kell egy hétvégének, ez az enyém.
Remélem szakadni fog a hó nálunk, a kinti forró medencében is megfürdünk, és attól jobb nem is lehetne, hogy essen a hó, mi meg a jó meleg vízben pancsikolunk. Ó, kérem, nagyon kérem, így legyen!!!!:):):)
Jucika, nagyon jó olvasni soraidat! Örülök, hogy a gyerekeid ilyen boldogságot tudtak okozni! Talán majd az enyémek is lesznek ilyenek, mindenesetre nevelésükben ezen vagyok.
Micsoda öröm, hogy egyszer nem te főzöl nekik, ugrálod körbe őket, hanem fordítva. És itt nem csak az ebéd a lényeg, hanem, hogy gondoltak arra, ma a Te napod lesz,ma ők dolgoznak neked!
Mi ma nem hógolyóztunk, pedig lett volna mivel. Egész nap takarítottunk, itthon van az összes gyerek, mind kivette a részét. Karácsonyig nem szeretnék már, csak a napi kis pakolást elvégezni. Nekem ezt segítették ma a gyerekek. Függönyt le-fel, szekrénytetejét is letörölni meg ilyenek. Hát egyedül tovább tartott volna, így meg egy nap alatt végeztünk.
Holnap? Mentek a maradékot megenni, vagy te főzöl?
Szia Szimi!
Nagyon le vagyok törve. Nem tudom, hogy fog jönni a fiam, mert a londoni reptér le van zárva. Ferihegy már indít és fogad járatokat. Ma egész nap ezt figyelem.
Eda
Csá csajok!!!!
Azt a mindenit a hétszázának!!!!
Jelentem édeseim, nem hiába éltem!!!! Olyan gyerekeket neveltem, azok meg olyan párt választottak, hogy párját ritkítják!!!!
Bevallom, sírtam is. Kimentünk férjemmel cigizni, és potyogtak a könnyeim. Elérzékenyültem.
Tudjátok, a szülői házban lakik a vőjelölt. És ugye Anyukám nincs, Apukám az otthonban, a lányom, és vőjelölt láttak vendégül a régi házban, hol felnőttem.
Istenem, mintha újra gyermek lettem volna.... Fácánból és gyöngytyúkból főztek levest, nagyon finom volt, aranyló,ízletes, grillcsirke volt a második, és majonézes krumplisaláta. Pálinka, de isteni, sör, kávé, krémes, jaj istenem, úgy, mint régen, mint gyerekkoromban.
Rengeteget nevettünk, és éreztem, ott van az anyukám velünk, és velünk együtt boldog. Tudom, hogy ott volt, tudom, éreztem.
Ebéd után hatalmasat kártyáztunk, kezdem már én is érteni, mi a lényege:):):)
Olyan jó hangulatú, olyan szeretetteljes volt az egész délután, hogy nem tudom nektek ezt visszaadni így írásban. A könnyek, a nevetés, és mindaz, mi lezajlott a lelkemben.....
Itthon, ahogy kiszálltunk az autóból, éktelen hógolyózásba kezdtünk, volt, aki a lakásba menekült előlem, nem érdekelt, hogy vizes lesz a padló, én biz'a utána mentem, és megdobtam egy hógolyóval:):):)persze volt mit takarítanom, de ez nem izgatott:):):)
Kaptam egy B.U. parfümöt, meg egy pendrive-t, feltöltve relaxációs zenével, ez utóbbit nagyon szerettem volna. Most is ezt hallgatom, és éppen csak nem potyognak a könnyeim, a meghatottságtól, az elégedettségtől, a visszakapott szeretettől,a gondoskodástól, és most érzem, annyi erőt kapok a családomtól, hogy még egy sziklát is meg tudnék mozdítani.
Karácsonyra én nem fogok ilyen nyálas jókívánságokat mondani, hogy békés, boldog Karácsonyt, meg verseket bemásolgatni ide. Nem fogok.
Én most, 18.-án mondom nektek azt, hogy szívemből kívánom, élhessétek át azt, amit én ma.
Kívánom, hogy ezt a lelki teljességet éljétek át!!!
Ettől szebbet, életemben nem kívánhatok!!!!
Jucika.
Szia Mindenkinek!
Nagyon el voltam havazva teendőileg, nem várt dolgokkal. De végre vége! Ma végre kimostam a függönyöket is. Látom Jucika már több napi menüsort állított össze, hát én nem vagyok ilyen ügyes. Még azt sem tudom mi hogy lesz. Eddig minden évben 24.én itthon voltunk csak a család, 25-én anyumnál ebéd, utána nővéremnél délutánoztunk, 26-án anyósék jöttek hozzánk ebédre. Na most ezen szeretnék idén változtatni, mert így tulajdonképpen egy napunk sincs pihenni mert vagy megyünk, vagy jönnek. De anyóssal még nem beszéltem meg mit szólnának, ha szenteste napján jönnének. Igy a 26-a megmaradna nekem is pihenni, semmit tenni.
Remélem mindneki jól van!
Rezeda tessék vigyázni!!! Nem elesni, mert ki megy a fiad elé ha kiskanállal kell összeszedni? Remélem nem ütötted meg nagyon magad! Fiad tud jönni? A rádió hírei szerint káosz van a reptereken.
Timike, ha dolgozol hamar legyen vége a napnak!
Ametiszt Te se dolgozd agyon magad! Mielőbbi pihenést!
Jucika, ebéd fini volt?
Szilvike, Szofi, Kamilla, Marcsi, Álomharcos és 1000bocsi ha valaki kimaradt, mindenkinek jó pihenést a hátralévő hétvégére!
Havat idén először mi is lapátolunk...
Sziasztok Lánykák :))
Millió puszika, sajna dolgozom ezerrel és nem tudom mi van az emberekkel, de tele vagyunk...áááá :)))
Majd ha lesz időm visszaolvaslak titeket. Nagyon nagy ölelés mindenkinek, aki nincs a face-en , mert aki van annak ott:)))
Hú, Jucika, már megebédeltem, de megint megéheztem, ahogy elolvastam ezt a menüsort:) Idén már nem, de jövőre be lehet hozzád jelentkezni karácsonyra???
Legyen legalább olyan szép napod, amilyen szép te vagy ma:))))
A fotóval még mindig adós vagy...
Nekem van egy rakott káposzta receptem amiben van füstölt pulyka sonka, darált pulykahús pörköltalappal, főtt tojás, bacon, rizs és sok sok tejföl, de sajnos az anyukám savanyú káposztája nélkül nem ér az egész semmit, úgyhogy ez most ki fog maradni, majd elkészítem, ha meghoztuk a káposztát.
Sziasztok!
Csak bekukkantottam.Nálunk most kezdett szakadni a hó:((
Szép napot mindenkinek!!
Szilvike, valamelyik nap kérdezted, mi lesz a karácsonyi menü, de nem volt időm leírni.
Most van egy fél óra kényszerpihenőm, már majdnem indultunk, de vőjelölt telefonált, adjunk még egy fél órát, hogy meg legyen terítve az asztal, mire odaérünk. Jajj, olyan szépen kicsinosítottam magam, be lett festve a hajam, szép vagyok:):):):)khm, khm.:):):):):)
Tehát: Szenteste:
Fokhagymás tejben áztatott, sült kacsamáj lesz. Mellé krumplihajóban fog "utazni" a sajtkrémes, sajtos párolt zöldség. Lesz még mellé hagymalekvár, én még nem ettem, azt mondják isteni finom, sok-sok lilahagymából kell készíteni, és nem is igazán lekvár, csak a neve az. Krumplihoz megy, májhoz szintén, ez izgalmas.
A levessel volt gondom, én kimondottan borlevest szerettem volna . A család persze tiltakozott. Aztán gondoltam, egy jó Újházy tyúkhúslevesre is. Gyorsan le is tettem róla, mert ismerem a családom, ebből két nagy tányérral is meg bírnak enni, ha ebből jóllaknak, akkor meg mi lesz a sok-sok kacsamájjal.
Aztán merészet gondoltam, és egyből meg is tudtunk egyezni.
Erdei gyümölcskrém levest főzök, nem behűtve, nem is melegen, olyan szobahőmérsékletűen fogom tálalni.
A konyhából tányéronként fogom vinni elébük, mert előbb ki kell díszítenem. Minden tányér levesen egy tejszínhabból rajzolt fenyőfa lesz. Vettem mandulaforgácsot, azzal megszórom, az jelképezi a hóesést. Ebből elég egy tányérkával, kicsit édes, kicsit savanyú, épp csak előkészíti a gyomrot egy "vastagabb" fogásra.
A desszert az az isteni profiterol, tudod az a képviselőfánkos, mascarponés, tejszínhabos, csokis, aminek már egyszer leírtam a receptjét nektek.
Első napján igazi tanyasi tyúkból főzök húslevest, Apa egy bográcsos marhapörköltet főz, hú, nagyon érti a módját. Közben meg majd sülnek a fokhagymás kacsacombok.
Ha marad gyümölcskrém leves, azt besűrítem, és lesz a sülthöz mártás. Desszert az előző napi, ezt az egyet nem tudják megunni a drágáim.
Másnapján ketten maradunk Apával, mind a négy gyerek megy Erdélybe, a vőjelölt szüleihez, Brassóba.
Mi meg majdcsak találunk valami kis maradékot:):):):)
Puszika!
Ja, és még nem mondtam, hogy ilyen még nem volt, hogy semmiféle hagyományos karácsonyi ételt nem főzök. Se hal, se káposzta, se pulyka. Most lázadó korszakomat élem:):):):)
Hú, pedig azok is jók ám, fő a változatosság, így én húsz évente újítok:):):):):):)
Én lecsós csirke tokányt készítettem juhtúrós puliszkával.
Sütöttem egy citromos sütit és sajtos kiflit.
Eda
Érdekes, nekem még nem volt ilyen gondom a Hoxával:)
Vasalás megvolt, aztán átmentem ide szembe a kínai boltba, vettem egy hótaposót, és ellapátoltam a havat...most azon gondolkodom, hogy főzni is illene valamit:) azt hiszem garnélás spagetti lesz...
Ez a hoxa szivat Engem!
Írok és elszáll. Számtalanszor járok így.
Jucika jó vásárlást!
Én meg sütiket sütök, meg előkészítem a holnapi menühöz az alapanyagot. Délután meg megyünk szaunázni.
Puszi Eda
Szia Jucik!
Az új ágy, legkorábban kedden fog bekerülni a szobába:)
Egyébként tegnap este, amikor megjött az Ádám, leült beszélgetni...erre a drágám húzott le a műhelyébe. Meg is kapta érte a fejmosást:))
Jó vásárlást nektek, én még mindig nem tudom, hogy mi lesz a karácsonyi menü:(, majd eszünk tojásrántottát:)
Jaj Eda!
Vigyázz magadra, nehogy a kórházban töltsd az ünnepeket:((((
Szia Szilvike!
Túl messze laksz, de most inkább azt kívánom ne essen. Nem a lapátolás miatt, hanem a fiam miatt.
Mellesleg tegnap akkorát estem a lépcsőn, mint egy krumplis zsák. Lesepertem, meg csak nedves felmosó ruhával feltöröltem, mert a kutyusunk mindíg olyan ramazurit csinál. Kint felejtettem a felmosó vödröt. Lendületesen kiléptem, ahol a szőnyeg volt nem is volt gond mert az is odafagyott, de a lépcső szélén megcsúsztam, és ollé. Azt hittem kiskanállal sem szednek onnan össze. Most érzem is a csípőcsontomat, hogy fáj.
Jó munkát! Eda
Szia Szilvike!
Meg van az új ágy, jajj de jó!!!! Most már mondd meg Józsi apunak, hogy tegyen engedményt, és aludhasson ott az Ádám. Mert mégiscsak rosszul veszi az ki magát, ha abban a gyönyörű nagy ágyban egyedül alszik Évike:):):)
No jó, ezt Évikének ne mutasd, mit írtam!!!:):):)
Pipa vagyok magamra, már 5-kor felébredtem, azóta teszek-veszek, pedig most lehetne aludni, merthogy főzni se kell. Hajnalban óriási csirkecombokkal álmodtam, és felriadtam.
Persze az volt a vacsora, és bekajáltam:):):):)
Megyünk a drágámmal, bevásárlunk a Karácsonyi sütés főzéshez még a hiányzó dolgokat.
Puszika!!!!
Kamilla, édes szerintem igenis noszogatni kell a kamaszokat. Az én gyerekem is képes bebújni a kuckójába, és tudomást sem vesz a külvilágról, akár a házat is elvihetnék a feje felől, úgy kell kirobbantani...
Tegnap du. elmentünk ugye, hogy hazahozzuk a leányzó ágyát. Mire kiértünk, aztán tankoltunk, még egy kicsit körbenéztünk a bútorboltban, fizettünk, sorba álltunk a raktárnál,kint a hidegben...Józsi meg is jegyezte, hogy sokba fog ez neki kerülni, legalább dupla adag puding (imádja) küldtem is Évinek sms-t hogy főzheti a pudingot. Volt fél4 mire hazaértünk, akkor kezdett hozzá, de úgy, hogy a konyhában nem rakodott el ebéd után. Mikor rákérdeztem, hogy mégis mit csinált majd 2 órán keresztül, csak a vállát vonogatta. Ja, és a laptop ott volt a konyhapulton. Pudingfőzés alatt is azon lógott... ez már függőség...
De utána amikor meglátta az új ágyát a nyakamba ugrott,( képzelhetitek a 75 kilójával, meg a 175 centijével...majd felborított), és ölelt, és puszilt, nagyon tetszik neki:)))
Jó reggelt Lányok!
Úgy látszik nálunk a szombat a havazásé, megint leesett vagy 10 cm. Józsinak meg Bécsbe kell mennie:(
Még jó, hogy tegnap nem esett, amikor utánfutóval mentünk az Évi ágyáért.
A poros munkát erre az évre befejezték. Már csak a festés maradt, a parkettázás és a bútorok összerakása.:) Ennek örömére tegnap este kitakarítottam a fürdőt, WC-t folyosót, a többit majd ma.
Kívánok mindenkinek szép napot, Timi, neked kitartást a munkában, Jucika, érezd magad nagyon jól a névnapi ebédeden.
Eda, nincs kedved egy kicsit havat lapátolni? Van bőven...
Sziasztok!
Álomharcos, akkor mondd mi a megfejtése a Timi álmának ??:):) Szegénynek Marcsinak már csak egy esküvő hiányzik:(
Ma délelőtt a kisfiammal vásároltunk, jajj ugy örültem, nem volt baj hogy az anyja megy vele. Régen mig kicsi volt és elindultunk vásárolni neki, ruhát ezt-azt, már az első boltban összevesztünk :): Már két felnőtt fiam van , ez jó, majd meglátjátok milyen hamar eljön ez az idő, addig kitartás...
Kész a csipke... mire leszedtem a párnáról kihuzgáltam a millió gombostüt letörek a körmeim... lehet hogy nekem is müköröm kell hozzá??:):) Még gyorsan be kell fejeznem egy másikat.
Most már nagyon gyorsan el fog telni ez a pár nap karácsonyig, holnap összesitek mit kell még beszerezni. Már az agyamra megy ez a vásárlás.
Vettem egy nadrágot, mert kinőttem a tavalyit, egy óra hosszáig próbálgattam. Most viszont ugy döntöttem, hogy elvágok egy régebbit a csizmámhoz....., de mikor fogom megvarrni,, kedden megyek Pestre, addigra kellene.
Puszi mindenkinek :)
Pörögtem ezerrel hajnali 5 óra 20 óta. Dolgozni voltam, mire hazaértem, Férjem hozott 30 db kopasztott csirkét, azokat szét kellet darabolni, zacskózni, ment a fagyasztóba. Utána a lakást kitakarítottam, aztán készítettem egy nagy tepsi töltött csirkecombot párolt rizs körettel, aztán jött a műkörmös.
Volt mit csinálnom, de hazajöttek a gyerekeim a fősuliról, párjaikkal együtt, így hatalmas család lettünk, és leszünk a hétvégén, és ez erőt ad.
Ennyi volt a mai nap.
Eda!!! Irgum-burgum:):):):), ne bántsd az oroszlánokat!!!! Én is az vagyok!!!:):):)
És én igenis tudok bocsánatot kérni, mert én már nagy oroszlán vagyok!!!:):)
A fiad még kis oroszlán:):):)
Ne aggódj, hogy nem leszel 10 évvel fiatalabb, vigasztaljon az, hogy 10 évvel öregebb még lehetsz:):):) Sovány vigasz???:):):)
Azért érzem én, hogy ma szeretnél 2 nappal idősebb leni már. Igaz-e???:):):):
További ajánlott fórumok:
- Valós, otthonról végezhető internetes munka, távmunka (nem MLM, nem alászervezős, nem átverés)
- Miért vagy most az interneten?
- SOHA TÖBBÉ - az internetes társkeresés és én
- Népszámlálás. Te melyiket választod: internetes válaszadás, vagy számlálóbiztos?
- Kötöttél itt a portálon barátságot/ismeretséget?
- Mikor legjobb barát egy barát? És az interneten köttetett barátságok