Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Indiai csirke lencsével recept

Indiai csirke lencsével recept

Az Indiai csirke lencsével hozzávalói:
30 dkg lencse
4 kisebb csirkemell filé
½ zacskó tandoori fűszerkeverék
8-10 evőkanál olaj
50 dkg apró csiperkegomba
20 dkg újhagyma
7,5 dl zöldségleves(kockából)
2 dl joghurt
só, bors, petrezselyem


Az Indiai csirke lencsével elkészítési módja:
A lencsét 3-4 órán át hideg vízben áztatjuk. A megmosott és megtörölgetett csirkemell filét félbevágjuk. A fűszerkeveréket 3 evőkanál olajban elkeverjük, és a páccal a húst alaposan megkenjük. Letakarva kb 1 órát állni hagyjuk. A gombát félbevágjuk, a hagymát felkarikázzuk. Serpenyőben 3 evőkanál olajat felforrósítunk, és a gombát kb 2 perc alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk az újhagymát, további 3 percig sütjük, majd kivesszük. A maradék olajat a visszamaradt forró zsiradékba öntjük, és a lecsöpögtetett húst közepes hőfokon kb 2 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk. A levessel felöntjük. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett lencsét, majd a gombát és az újhagymát. Fedő alatt 20 percig főzzük. Sóval és borssal utána ízesítjük, végül tányérokra szedjük. A joghurtot simára keverjük, és a húsra kanalazzuk. Petrezselyemmel díszítve tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


Az indiai csirke lencsével elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook