Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Ilyenkor mi a teendő? Kihez fordulhatok? fórum

Ilyenkor mi a teendő? Kihez fordulhatok? (beszélgetős fórum)


1 2
48. Elliana (válaszként erre: 45. - Fat Black Pussycat)
dec. 2. 12:11
Remélem olvastad az előző hszt is amiben leírtam, hogy novemberben minden héten a háznál járt(unk) vagy a férjem. Én nem hiszem, hogy ez most az otp hibája lenne. 🤷‍♀️
47. birebora (válaszként erre: 42. - Elliana)
dec. 2. 11:04
Egy intézet van akivel többet soha nem kötnék szerződést de még csak kapcsolatot sem. Ez az OTP.
46. Fat Black Pussycat (válaszként erre: 42. - Elliana)
dec. 2. 10:53

Tizeneve igenyeltem naluk egy kartyat szemelyesen, hetek mulva se kartya, se ertesites, bementem. A kedves ugyintezo kozolte, hogy elutasitottak a kerest, es huzogatta a vallat, hogy miert, es el akart kuldeni, mert o azt honnan tudja miert. 10 percig kattintgatott, bar nem tudom, hogy mit, talan paszianszozott, es azt mondta, o ezt nem tudja, sajnalja, a viszont latasra.

Jott a kollega, o sem tudta, jott a harmadik, az megfejtette. Az az ugyintezo hibazott, akinel igenyeltem a kartyat. En akkor felvettem a penzem, es zartam a szamlat.

Ugy latszik, azota sem fejlodtek.

45. Fat Black Pussycat (válaszként erre: 42. - Elliana)
dec. 2. 10:47
Ezek utan latatlanba talan nem a posta(s)t kell lehordani.
44. NeKoAn (válaszként erre: 33. - Bless the child)
dec. 2. 10:44

Ez igy van.

Ettöl függetlenül a pda-ból ki Kell vezetnie, tehát látszódnia kell a rendszerben.

Az, hogy levélszekrényes vagy értesitös a dolgon nem változtat.

43. Elliana (válaszként erre: 41. - Fat Black Pussycat)
dec. 2. 10:39

Nem tudtam. Tegnap ment ki férjem szüleimhez előtte megállt a háznál, kivitte a gyerekeket amíg intézte a dolgokat, megnézte a ládát ahogy írtam - és akkor találta meg a levelet

Abban állt hogy nov 18ig kellett volna reagálni.

Szüleimnél meg már a másik értesítő, hogy lezárva az ügy mert nem reagáltam.

Novemberben minden héten ott voltunk a háznál. Mivel a falusi csok miatt árajánlatot kellett beadni amit nem 1 embertől /cégtől kértünk, az értékbecsőnek is ki kellett jönnie ect. Tehát ha az a levél ott is lett volna időben akkor azt megkellett volna kapnom.

És ez miatt írtam azt, hogy nem a bankra gondolok elsősorban, hogy nem küldte ki időben.

42. Elliana (válaszként erre: 39. - Fat Black Pussycat)
dec. 2. 10:32

Otp 😅

Mondom az elmúlt 1.5 hóbapban.. Nem bocs rosszul írtam mert szeptemberben pont a szülinapomon kezdtünk bele az egészbe, intéztük a babavárót, majd a falus csokot, ami ezen a héten dől el megkapjuk e felújításra (ha minden jó és nincs újabb nyomtatvány, vagy nem kell valamit javítani)

Nem tudom elmondani hányszor fordultunk. Hol nem volt internet, hol nem lehetett Bp-vel konferencia hívást intézni, hol nem tudtak ezt avgy azt rendesen megcsinálni.. Az internet értesítés is köztük van..


Sőt. Most a falusi csoknál jó párszor küldték vissza javításra, holott azt a banki ügyintézőnk töltötte - ő is "puskával" volt amit úgy küldtek vissza, hogy 2x kellett javítani és végül kiderült még is csak az volt a jó ami elsőre volt bejelölve. 🤷‍♀️ Vagy volt ami lemaradt nyomtatvány. De nem is feltüntetve, hogy kell. A tb igazolást 2x kellett kikérnünk mert időközben lejárt.

Az egészségpénztárt se tudták elsőre megcsinálni. Mert az is giccer volt, hogy a babavárónál az én tb volt kikérve, de férjem nevére lett elsődlegesen az egész. Ő az elsődleges adós én az adóstárs. De így meg nem lehetett az én nevemre az egészségpénztári kártya. Szóval ha engem kérdezel így is káosz az egész. 🤦‍♀️

A lényeg, hogy nem kőkori mód intézem vagy intézném ezeket, de nem én tehetek róla, hogy még mindig nem működik az online értesítés 🤷‍♀️

41. Fat Black Pussycat (válaszként erre: 22. - Elliana)
dec. 2. 10:13
Ha nov. 18-ig kellett volna reagalni, amirol tudtal, elotte par nappal a postan, banknak miert nem kerdeztel ra, hogy hol a visszakuldendo?
dec. 2. 10:11
Teljesen mindegy, hogy a fórumindító hol lakik vagy hol nem lakik. A lényeg itt az, hogy fizetett egy szolgáltatásért. Ha ezt a szolgáltatást nem az elvárt módon kapja meg, akkor nehogy már neki legyen lelkiismert-furdalása, ha ezért valakit kirúgnak. És ne mondja itt senki, hogy bármilyen esetben ne lenne a fórumindítóhoz hasonlóan felháborodva, ha a pénzéért kifogásolható szolgáltatást kapna, amiből még kár is keletkezik.
dec. 2. 10:07

Szerintem amugy hivatkozva arra, hogy a nyomtatvanyt nem kaptad meg, ujra tudod intitani az eljarast.


Ez amugy milyen Bivalybasznadalso Takarekszovetkezet, hogy egy nyomtatvany is papiron kuldenek ki?

38. Fat Black Pussycat (válaszként erre: 13. - Elliana)
dec. 2. 10:04

Nem 8 fele kellene, hanem egy cimre, ahol tenylegesen laksz/megkapod a levelet.

A posta hibazott, igaz, de tudtad is, hogy trehany nemelyik postas. Nem ertem, miert nem valtoztatod meg az ertesitesi cimet telefonon, ha mar a kokorszaki modon intezed a banki igyeid nem online. Ezzel csak magadnak okozol bosszusagot. Hiaba van igazad, ha 3 plusz kort kell futni.

37. Bless the child (válaszként erre: 36. - Birebora)
dec. 2. 09:55

[link]


Ez még érvényben van? Nekem bedobták a ládába az ajánlottat múlt héten is.

36. birebora (válaszként erre: 33. - Bless the child)
dec. 2. 09:42

Nekem volt amiért be kellett mennem a postára. Akkor most, hogy is van ez?

Egyébként én is többször tapasztaltam, hogy itthon voltam és a postás nem csengetett be csak bedobta az értesítőt én meg mehettem sorban állni. Nem kicsit voltam dühös. Az ikszedik esetnél jeleztem.

dec. 2. 09:39

Én nem értem, hogy többen miért a FI-t támadjátok?


Nyilván ha valaki tudja, hogy elesik akkor leül.


Szerintem igenis a posta hibázott, vállalja el (ez a legkevesebb)és kártalanítson. Emberek vannak ott is, és aki dolgozik az hibázik. Ilyen van és még lesz is.

Nekem úgy jön le, hogy a FI minden szükséges lépést megtett annak érdekében, hogy zökkenőmentesen menjenek a dolgai.


Kedves FI!


Szerintem írd le a panaszod és juttasd el a megfelelő helyekre ha kell a fiók, bank vezetőkhöz, minőségügyre, mindenhová. Csatolj mindent amit csak az üggyel kapcsolatban tudsz.


És nyugi, jó egészséget neked és a babának:)

34. Elliana (válaszként erre: 31. - Channa*)
dec. 2. 09:37

Én ezt értem. De most intéztük a babavárót. Most várjuk a falusi csokot, hogy eldöljön. Ahol most lakunk ideiglenes. Nem szeretnék semmit ide kérni még levelezési cím alatt sem.


Tudod nem kirúgatni szeretnék valakit. Csak azt, hogy ez alatt a 3 rohadt év alatt amit bakiztak már, és nem a nagy posta a hibás hanem ott helyben a faluban a kis kirendeltség.. Onna felálljon valamelyik és azt mondja igen én csesztem el, elnézést kérek. Máskor jobban oda figyelek. Ennyi.


Amikor már nem először forsul elő. Amikor nem először mész be és kéred, még én kérem szépen illedelmesen és 💩-nak rá.. Hát bocs. Egy idő után nekem is elfogy a türelmem és elszakad a cérna.

33. Bless the child (válaszként erre: 27. - NeKoAn)
dec. 2. 09:30
Nem úgy van, hogy április 8-tól mindent bedobnak a ládába, nem kell aláírni semmit? Azt írod, postai alkalmazott vagy, neked kellene ezt a legjobban tudnod.
32. Elliana (válaszként erre: 24. - Fincsi5)
dec. 2. 09:25
Fizetve van, ezt anyumék intézik, ha van valami ilyen olyan kiakád azt mi utólag szoktuk nekik kézbe adni egy összegben egész hónapra. Ráadásul most voltak szüleim meghosszabítatni ezt az egészet, holott ez korlátlan időre lett vagy visszavonásig lett kitöltve. Már lassan 3 éve lett megcsinálva.
31. Channa* (válaszként erre: 26. - Elliana)
dec. 2. 09:21

Ha a bankba felviszik a számlavezetőbe a levelezési címet, akkor az nem fog elkeveredni és minden levél az általad megadottra fog érkezni addig, amíg nem adsz meg másikat.


Sokkal biztonságosabb ilyen helyeken egy címet leadni, mint a postán az átirányítással bajlódni.


Miért keveredne el a leveled, ha megadnál egy levelezési címet?

30. NeKoAn (válaszként erre: 29. - Elliana)
dec. 2. 09:20

Ezért irtam, hogy a központi ügyfélszolgálatnak irj.

Ne a kézbesitö hivatalnak.

De elötte a bankot informáld le a küldemény pontossága miatt.

29. Elliana (válaszként erre: 27. - NeKoAn)
dec. 2. 09:18
Őszinte leszek, mert a helyi posta már nem először bakizott. Persze értem amit mondassz, és igazat adok, hogy ez is benbe lehet a dologban. De sajnos más a tapasztalatom a helyi postával ☹️
28. Elliana (válaszként erre: 17. - Aszparagusz)
dec. 2. 09:16
Mond az, hogy le van papírozva hova kell a postának kézbesíteni a leveleim azt nem fogod fel?!
27. NeKoAn (válaszként erre: 22. - Elliana)
dec. 2. 09:15

Ujabb kérdés merült fel bennem...

Honnan tudod, hogy kiküldte a levelet a bank?

Azt irod nem volt a postaládában...akkor gyanitom a bank egy közönséges (nem lenyomozható) küldemébyként adhatta fel, ha feladta...

Mondani bármit lehet.

Ha regisztrált volt a küldemény annak nyoma Kell, hogy legyen, ha értesitöt nem kaptàl a postaládába akkor a banknak tudnia Kell, hogy milyen azonositóval adta azt fel Neked.

Ezt kérd el tölük.

Mivel a kézbesitök már pda-val (gps-es) jàrnak mindenhol pontosan meg lehet nézni, hogy a regisztrált küldeményröl hol, mikor nyomtatta az értesitöt.

A panaszodban ird le a küldemény azonositóját is, mert sokat segit abban, hogy kiderüljön, hogy Az igénybe vett szolgáltatás (jelen esetben utánküldés) teljesült e.


Jómagam is postai alkalmazott vagyok, napi szinten tapasztalom, hogy x szolgáltató mutogat a postára, hogy elkeverte, lesz@rta a küldemény kézbesülését...aztán a hivatalos panasz lebonyolitása közben kiderül, hogy a kedves szolgàltató fel sem adta a nagyon várt vagy nagyon fontos küldeményt.


Szeretem a szakmám...ezért szeretnék segiteni és remélem tudtam is.

Hivatalos panaszt nyujts be az ügyfélszolgálatnak a koràbban leirt dokumentumok csatolása mellett.

26. Elliana (válaszként erre: 25. - Igazság hol vagy?)
dec. 2. 09:13
Igen, de mivel 20 km odébb lakunk jelenleg, így félek még jobban elkeverednek a leveleink.
dec. 2. 09:10
Levelezési cím megadásához úgy tudom,nem kell bejelentkezni.
24. fincsi5 (válaszként erre: 13. - Elliana)
dec. 2. 09:07
Fizetsz, vagy fizettél is a postának? Mert ez nem ingyenes szolgáltatás.
23. Elliana (válaszként erre: 21. - Amaunet)
dec. 2. 09:01

Igen. Az eredeti oldalon ahonnan rendeltem. A megrendelésem azóta is feldolgozás alatt fut. Valamint az új honlapon is.


A center Wiesbadenben volt, ami bezárt majd Frankfurtban nyílt újra, de új név és honlap alatt. Az eredeti oldalt viszont folyamat feldobja a google, működik, tehátsz ugyan úgy tudsz regisztrálni. Rendelni, ezt viszont csak úgy ha kártyával előre fizetsz, nincs utánvét.


Nem kaptam választ egyik oldalról sem.

22. Elliana (válaszként erre: 20. - Channa*)
dec. 2. 08:57

Csokra vettük a házat 3 éve. Ezért nem tudunk máshova még ideiglenesen sem bejelentkezni.


1 hete vagyok kórházban a 2 ovis meg beteg.. Már másodjára kerültem kórházba veszélyeztetett terhesként, csak most szülésig már.

Eddig is mindent férjem intézett. A nyomtatványt pedig nov 18ig kellett volna vissza küldenem. A vicc pluszban az, hogy minden alkalommal mikor megyünk látogatóba illetve a levelekért szüleimhez leellenőrízzük a postaládánkat.

Nem hiába. Nem csak az fordult elő, hogy oda érkeztek a számlák, vagy az értesítő,hogy érkezett ajánlott levél, de olyan is, hogy napokig ültek a leveleken,ez akkor derült ki mikor bementem a postára a levél után érdeklődni.. Akkor derült ki, hogy már napok óta nem lett kikézbesítve. Most is ugyan ez lehetett, elkeverték, mert nem volt az azt megelőző héten a ládában a levél.

Ennyi felkérés, szépen kérés után nem hiszem, hogy nekem /nekünk kellene még bológatnom a postán. Meg elnézést kérni, meghunyászkodni, hogy jaj problémás vagyok elnézést, ugyan tessék már oda figyelni jobban. Hát a f@szt.

21. Amaunet (válaszként erre: 16. - Elliana)
dec. 2. 08:44

Az eladó felé jelezted a problémát?

Próbáltad felkutatni őket?

20. Channa* (válaszként erre: 15. - Elliana)
dec. 2. 08:36

Ha te mondod, akkor tuti úgy van. Én meg 25 év bank meló után semmit nem tudok;)


Azért roppant kíváncsi lennék rá, hogy a helyi bankvezető tudja e, hogy mire bólint rá. Mert valószínű, hogy nem tudja, hogy az ilyen ígéretei miatt a bank kártalanítja az ügyfelet és nem visszaszerzi az ügyfél pénzét...


Na de mindegy is, hiszen nem is az a lényeg, hogy az feleljen valamiért, aki tulajdonképpen előidézte...Egyébként jobbulást!


Ha csokot veszel fel, akkor gondolom van férjed is, így végképp nem értem, hogy miért neked kellene intézkedned a kórházból és miért nem ő csinálja...

19. Channa* (válaszként erre: 13. - Elliana)
dec. 2. 08:30

Nem kell bejelentkezned ahhoz, hogy a bank egy megadott levelezési címre küldjön valamit!


Tehát, igen is add meg azt a címet, ahol tutira megkapod a küldeményeket!

Nem 8 felé kell küldeni, hanem egy, ha jól gondolom. Egy helyen tartózkodsz, ugye? Akkor oda kell kérni! És ne a postára számíts. A te érdeked.


Egyébként azt sem tudom elképzelni, hogy a bank azt mondja, hogy ha most nem lépsz, akkor soha többet nem teheted...

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook