Illeték most mit lehet tenni? (beszélgetés)
Bíróságról hivatalos levél úgy hogy megy ki... ? Akkor írsz oda, ahonnan kaptad és hivatkozol az ügyszámra... az csak van neki! :)
Az, hogy Te gyes-en vagy, és ilyen körülmények között éltek, az attól még valós és létező, hogy kiküldtek egy határozatot vagy végzést. Szerintem megoldható.... de utána kell menni, és nem a Hoxán.
A fellebbezéseddel nem is foglalkozhattak volna addig, amíg nem fizeted be az illetéket!
Hívd fel az ügyintézőt, vagy írj egy emailt részére, ha csak neted van.
Kérdezd meg van-e lehetőséged pótólag csatolni a papírokat, méltányosságot kérni ill. részletfizetést...
A problémát ott kell orvosolni, ahol keletkezik... szerintem.
Kaposváron volt a tárgyalás nélkülem, én attól 350 kmre vagyok. Ahhoz a bírósághoz tartozik.
Az hogy hogy jön ide mi a volt férjem, azért jön ide, mert igazságtalan a világ. Nekem köszönhette a nyugdíját, de ez egy másik ügy nem akarok a továbbiakban erről csevegni.
Hívd fel a bíróságot vagy menj be személyesen és kérdezd meg, hogy ilyenkor mi a teendő.
Lehet, hogy kapsz részletfizetésre lehetőséget, vagy akár el is törölhetik.
(Egyébként nem értem, hogy hogyan jön ide, hogy mi a volt férjed)
Volt férjem nyugdíjas rendőrként sikeresen egy ügyvédet fogadott, nekem erre nem telik. Sikerült neki elperelni a kislányomat aki 4 éves. Nem elég ez, még ráadásul ma kaptam a 2.fokú végzést kezembe, miszerint az első fokú végzésben 21 ezer, most pedig 18 ezer ft (ez utóbbi fellebbezési illeték) fizessem meg.. az első végzésre adott fellebbezésemben elfelejtettem írni azt, hogy kérem a GYES miatt (1 éves kisgyerekkel vagyok itthon) illetékmentesség megállapítását. A másodfokú ítéletben az áll, nincs fellebbezésnek helye.
Kifizetni nem tudom ezeket az összegeket. Most is egy szobát lakunk volt férjem házában, gáz kikötve, egy hősugárzóval fűtűnk. Mit tegyek????
További ajánlott fórumok:
- 4 hónapos manókám mostanában minden nap egy-egy időszakban sírva fakad és nem tudom megnyugtatni. Mit lehet tenni?
- A kutyámnak szorulása van, már voltunk orvosnál de most sem javul, mit lehet tenni?
- Rossz fog helyett a jót húzták ki. Most mit csináljak és hol lehet panaszt tenni?
- Mit lehet tenni? Most derült ki, hogy nagyothalló készülék kell, de sajnos megvenni nem tudom..
- Nem rég vettem be egy Escapelle tablettát és most megint baleset történt, be lehet venni? Mit lehet tenni?
- Hol lehet megtalálni, hogy pontosan hogy változott most az illetéktörvény?