Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Ikerbabák fórum

Ikerbabák (beszélgetés)

❮❮ ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... ❯❯
420. Hien72 (válaszként erre: 418. - Dbd904928a)
2009. nov. 20. 23:06

Persze, majd megpróbálok.

Időt kéne szakítanom, hogy a telefonommal készített több száz fotó végre rákerüljön a gépemre:) Valahogy ehhez már nincs türelmem esténként, de itt lenne az ideje. Pont most néztem, hogy kb. 6 hónapos koruktól vannak rajta képek a mai napig. Te jó ég, milyen gyorsan nőnek!!!

419. Zezi (válaszként erre: 416. - Hien72)
2009. nov. 20. 23:00

Szia!

Legalább nem vagyok egyedűl új :)

NMárti7791: Köszi szépen a "bókot" a csajok nevében:)

418. dbd904928a (válaszként erre: 416. - Hien72)
2009. nov. 20. 23:00
Szia!Üdv.neked is!Vannak 2 éveseink is a fórumon:)Teszel majd fel képet róluk?
417. dbd904928a (válaszként erre: 415. - Zezi)
2009. nov. 20. 22:57

Szia!

Üdv.köztünk!Gyönyörűek a babáid.Nekiállok és elolvasom a naplód(amennyiben hagyják)

416. Hien72
2009. nov. 20. 22:56

Sziasztok!

Most láttam csak ezt a fórumot. Még nem nagyon tudtam visszaolvasni, lehet, hogy mi már "öregek" vagyunk ide. Iker-mazsoláim most 2 évesek, egy kisfiú és egy kislány. Ha van valami kérdésetek, szívesen segítek (ha tudok), illetve elmondom az én tapasztalataimat. Hien

415. Zezi
2009. nov. 20. 22:36

Sziasztok!

Nem is tudom miért nem láttam eddig ezt a fórumot. A lányaim áprilisban születtek. Akit érdekel részleteket találhat a naplómban :)

414. dbd904928a (válaszként erre: 412. - Etesz)
2009. nov. 20. 22:34

Sajnálom,akkor tényleg jól összejött minden:(((

Igyál rengeteg folyadékot,ami jólesik és tedd minél többször mellre őket,pihenj amikor csak tudsz.És vegyél valami jó tápszert,engem megnyugtatott az a tudat,hogy ott van kéznél,ha mégsem lenne elég a tejcsi:)Még én is most adtam oda egy kismamának,eddig itt tartottam biztonsági tartaléknak.

Várjuk a képeket!

2009. nov. 20. 22:20

Mimi,Savanna:semmiben nem vagytok lemaradva!Dóri nálunk is lustikább.Annyira gyereke válogatja,hogy mit mikor csinál.Eszter pl.nem mászott egyáltalán és egy kedves ismerősöm a frászt hozta rám,hogy lehet,hogy autista lesz.Ezen jó sokáig ettem a kefét,de nem lett az.Most megfogadtam,hogy nem agyalok ilyesmin,mindent akkor csinálnak,amikor az nekik jó.Egy másik fórumon olvastam,hogy az egyik csajnak a babája már 3 hónaposan ült(!),na az ilyentől kiakadok.Ez nem verseny.Úgy tökéletesek a babáink,ahogy vannak.A vizsgálatokon úgyis kiszűrnék,ha gond lenne.

Savanna mi semmi speciális mozgásfejlesztő dolgot nem csinálunk,talán csak a plédben gurgatást mindkét oldalra,állítólag ez segít,hogy mindkét oldalon egyformán fejlődjön a mozgásuk.De főleg azért csináljuk,mert nagyon élvezik.

412. Etesz (válaszként erre: 408. - Dbd904928a)
2009. nov. 20. 17:28

Szia, sziasztok!! Köszi a kérdést, aranyos vagy!

Sajnos másodszor is átestem (ámbár most enyhébb lefolyásún) egy mellgyulladáson a hét elején. És most az a gondom, hogy úgy látom, nem elég a tejem. Múltkor is ez volt miután meggyógyultam és elég lassan tért vissza rendesen a tejem. Most meg épp egy hete már örültem, hogy milyen simán megy minden, erre tessék... Van valami tanácsotok, mivel érhetném el, hogy több tejem legyen? A teát kihagynám, azt olvastam, hasfájást okozhat a babáknak. Ezen kívül épp elkezdtek nem hasfájósak lenni a drágáim és most megint sokat sirdogálnak alvás helyett. Gondolom az antibiotikum, ill. a (volt) láz is közrejátszhat ebben.

De nagyon nem akarok panaszkodni. A babák nagyon szépen növekednek, szopiznak, tegnap voltunk fejlődésneurológián és minden rendben volt velük :) Majd ha lesz kicsit több időm, felteszek képeket. Most is pihennék, de sajna megy a sírás, és így nem megy, ezért néztem be és lám, hiányoztam :):):) Apró örömök mindig jól esnek! Ja, és köszönöm a jeleket!!!!!!!!!!

411. maninka (válaszként erre: 410. - Savanna)
2009. nov. 20. 16:48

Nem vagytok elkésve, 6 hónapos korukig azt hiszem.

Ha oldalra fordul , akkor már biztos nemsokára megfordul majd. Nyugi minden gyerek más.

Az enyémek 5 hónapos koruktól aktívabbak.

410. savanna
2009. nov. 20. 16:16

Sziasztok!

Olvasgattam,hogy mi újság forgás ügyben a babáknál és egy kicsit elbizonytalanodtam..

Nekem a fiúk még nem fordulnak meg hasról hátra és fordíta sem.

Barnikám jobban forgolódik ugyan,de csak az oldalára.A héten töltik be a 4. hónapot,remélem nem vagyunk elkésve!

Lányok!Ti,mit szoktatok játszani velük,hogy elősegítsétek a mozgásfejlődésüket?

409. mimi02 (válaszként erre: 407. - Dbd904928a)
2009. nov. 19. 21:58
Szia!Simon megfordul,de csak hasrol hatra,Gretike viszont nem.Ot most kezdtem el vinni gyogytornaszhoz,mivel feszesek az izmai,ez lelassitana a mozgas fejlodeset,a gyogytornasz kimaszirozza es elosegiti a maszas-kuszas-forgas mozdulatait.Egy kicsit lustikak,kenyelmes babak.Bar meg nem vagyunk elkesve semmivel sem.
2009. nov. 19. 20:00
Etesz,Kaniko,Zizr és a többiek,hogy vagytok?
407. dbd904928a (válaszként erre: 402. - Mimi02)
2009. nov. 19. 18:06

Forognak mindketten,Zsófi is rugózik négykézláb,Dóri még nem(ő kis lustika),neki viszont be nem áll a szája:)

A te manóid mit csinálnak?

406. dbd904928a (válaszként erre: 401. - Maninka)
2009. nov. 19. 18:01

Én voltam egybabás is.Meg kell,hogy mondjam,hogy a két nagylányon sokkal nyűgisebb baba volt.A kicsik most sokkal nyugisabbak,mondjuk nem is kapkodom fel őket az első hangra.Viszont az éjszakáink most elég gyatrán sikerednek:(

Egy kozmetikus és egy fodrász nekem is jól jönne,de nehéz időpontra elszabadulni itthonról.Na és mindig van valami különprogram a nagyoknak(logopédia,torna,szülői...stb.)Holnap pl.Esztert kell vinni neurológiára,a múlt héten a két nagynak volt szemészet,nem is sorolom...

405. dbd904928a (válaszként erre: 403. - Babli)
2009. nov. 19. 17:50
Szép,méretes pocid van:)
404. maninka (válaszként erre: 402. - Mimi02)
2009. nov. 19. 16:30
Nálunk mindketten szépen forognak, Hunor négykézlábra áll és hintáztatja magát és így általában előre esik. Nagyon vicces:)
403. babli (válaszként erre: 401. - Maninka)
2009. nov. 19. 15:51

Köszi Márti és Maninka,igen már csak napok kérdése,várom is néha,néha meg jó lene ha bent maradnának:-)

Tettem fel mostani képet a pocakomról...

402. mimi02
2009. nov. 19. 15:04
Sziasztok!Koszi maninka es marti a valaszt...csak most tudtam plvasni.ti hogy vagyotk a szajbavetellel?Nalunk csak a puha cuccokat szeretik a szajukba venni meg a kezuket,de a csorgot,kemenyebb dolgokat nem.Ja es tegnap rajottem,hogy a zacsko nagyon tetszik nekik,konnyen meg tudjak fogni,puha,csorog,csak ott kell lenni folyton veluk,hogy nehogy baj legyen.Hogy alltok a forgassokkal-maszasokkal?
401. maninka
2009. nov. 19. 14:53

Lányok!

Képzeljétek, tegnap ollllyan büszke voltam a gyerkőcökre (mindig az vagyok, de most különösen).

Itt volt egy kolléganőm a babájával(5 hós) és az tuti, hogy több időt igényel, mint nekem a kettő.

Egész nap mellette kell ülni vagy felvenni, mert sír, szerintem egy "kicsit" el lett kényeztetve vagy nemtudom, nekem még nem volt "egy" gyerekem.

Anyuka teljesen el volt ájulva az enyémektől, hogy milyen szépen eljátszanak magukba, fel sem kell őket venni?!

Mondjuk mostanában tényleg nem panaszkodhatom, nagyon jó babák!

Márti: Láttam a képeket, anygon édesek a manók!

Látom, már ők is felfedezték egymást. :)

Köszi, hogy azt mondtad jól nézek ki, jól esett.

De azért elég lelakott a fejem egy kozmetikus és egy fodrász tudna rajtam dolgozni. De jó lenne már!

babli: Kitartást neked, a lábdagadásra én nem tudok semmit mondani, odáig én nem jutottam el.

Már "csak" 11 nap és felfordul veletek a világ!!!!

Most megyek..... éhesek !

400. dbd904928a (válaszként erre: 399. - Babli)
2009. nov. 19. 14:23
Nem akarlak elkeseríteni,de a végén nekem már semmi sem segített.Amúgy a fehérjedús diétát tudom javasolni és pihenj amennyit csak tudsz.
399. babli
2009. nov. 19. 09:08

Sziasztok!

Köszönöm az infókat!

Képzeljétek el,most vettem észre hogy dagad a bokám,és ha benyomom bent marad az újam uh vizesedik is...Mit csináltatok ellene?Felpócolt lábak?

398. ba21036ade (válaszként erre: 396. - Babli)
2009. nov. 19. 06:24
Csornán szültem,ott nekem csak a papírokat kellett kitöltenem.Nem tudom,felétek ez hogyan van.A nagynak automatikusan küldték.Sztem ez Kórházanként változó.2.5 éves volt a nagy,amikor a kicsik születtek,és én azt választottam,ami anyagilag jobb volt.Sokat kevertek emiatt az Államkincstárnál,de az én esetem más egy kicsit.Sztem kérdezd meg az illetékes Államkicstárat,vagy a védőnődet.Neki tudnia kell pontosan,mivel járnál jobban.Kell papírokat leadni,de mostmár a fénymásolat jó mindenből.
397. p1982
2009. nov. 18. 19:01

Sziasztok!

Jelenleg a dupla családi 26 600 Ft.

A dupla anyasági 170 000 Ft.

Én a kórházban el tudtam intézni a születési anyakönyvi kivonatot és a Taj kártyát is.

396. babli (válaszként erre: 394. - Ba21036ade)
2009. nov. 18. 11:41

Köszönöm szépen a segítséget,ez most így első hallásra kicsit bonyolult:-(

Akkor nem kell minden papírt leadnom mint az első gyereknél hanem választanom kell?Én úgy tudtam,ha 2 éves kora előtt születik meg a kicsi akkor minden úgyan úgy zajlik mint az első gyereknél...Akkor ezek szerint mégsem:-S

A Taj kártya igénylő lapját akkor ki kell töltenünk,s a kórházban adjuk majd le?

Bocsika az értetlenkedésért!

395. ba21036ade (válaszként erre: 387. - Babli)
2009. nov. 18. 06:45
Sajna még mindig ugyan az van,de már kicsit ritkábban.Remélem hamar leszoknak erről a szokásukról.
394. ba21036ade (válaszként erre: 392. - Babli)
2009. nov. 18. 06:44
Szia.A Taj kártyát intézik,de a papírokat neked kell kitölteni.Meg a lakcímkártyát is.A családi dupla,az anyasági is,ami kb. 110.000-120.000 ft egyszeri támogatás.Utána Tgyás,ami 6 hós korukig jár,ami azt hiszem szintén dupla.(ebben nem vagyok 100% biztos)Ez után Gyed,a kicsik 2 éves koráig.DE!!!Ezt 1 gyerekre kapod,nem 2-re.Ha a Gyes-t kéred egyből,az jár 2-re.Kb.52.000ft.6 éves korukig Gyesen lehetsz velük.Remélem tudtam segíteni.
393. dbd904928a (válaszként erre: 392. - Babli)
2009. nov. 17. 21:26

Igen azt is gerincbe adják.Tudom,hogy írtam már,de utána igyál,igyál igyál!

A TAJ kártyát kiküldik,az egyszeri anyaságit azt nektek kell intézni.A többit már nem nagyon tudom hogy volt.

Szerintem is felesleges mérleget venni,ha az elején méregeted is őket,jobb kölcsönözni.De én is hamar abbahagytam a méricskélést,mert csak idegesítettem magam rajta.

392. babli (válaszként erre: 389. - Dbd904928a)
2009. nov. 17. 15:26

Aha,értem Márti s a spinálist azt ugyan úgy a gerincedbe adják?Hát nekem a boortválás sajnos annyira már nem megy,de megpróbálkozom majd vele,ne huzzuk azzal is az időt oda bent:-)Majd megcsinálom 1-2 nappal előtte,max igazítanak rajta:-))Hát azt beszéltük a párommal,hogy 30-án végülis ő kisérő lesz s nem látogató...ax a maradék 2 nap,vagy 1 mert utána már jöhetünk haza:-)

A kisasszony várja már őket nagyon:-)Tegnap megvettük a babkocsit s beleült ugye ő nyár óta nem ült benne s mondta,hogy a tesóké lesz/Lilla s Noémi/:-) Nagyon aranyos volt:-)

Mikor megszülettek az ikrek akkor a TAj kártyát azt végül ti intéztétek vagy a kórház?Mert valaki azt mondja nekem kell kitölttenem a formanyomtatványt valaki meg azt hogy küldik maguktól ne idegeskedjek...

Ill. a családi az amit "duplán" kapunk,ugye?Más nincs is vagy van?Vagy van még valami nem amit 6 hónapig kapunk duplán de ez lehet nem igaz,ti ezt már tapasztaljátok:-)

És ti jól vagytok?Minden oké ahogy olavsom,növögetnek a gyerekek:-)

Babbamérleggel hogy álltok?Szerintetek van értelme méricskézni?A Timinél úgy voltam vele hogy minek,most i s úgy vagyok vele valahogyan mert ugyan ugy soha nem fogom tudni mérni,mert vagy kaki nem volt vagy épp pisis a pelus vagy nem...

Na mindegy...

Ja s iker babakocsira nem lehet tenni testvérfellépőt vagy van valaki akinek van ikerbabakocsin testvérfellépő?Mert amit én láttam az sima babakocsira jó...

2009. nov. 17. 14:34
Maninka gyönyörű szépek a manóid!És minden elismerésem,hogy ilyen csini vagy!Nagyon irigyellek:)
❮❮ ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook